081230

Idag kom Karro och Björn hit med Gunde. Vi skulle spåra med Kaxe och Gunde. Men när jag vaknade i morses och tittade på min lilla Kaxe killen, så såg jag att han kliat hål på knölen (som har börjat växa igen). Han var blodig på halsen, bogen och på ett ben. Blodet var lite varigt. Så jag ville inte spåra med honom idag. Att träffa andra hundar, och att anstränga sig så som man gör vid spår kanske man kan få slippa när man inte mår helt OK! Humöret kan ju vara mindre bra, man orkar givetvis inte lika mycket, och kan vara bättre att få gå en vanlig promenad ist. Däremot så får vi nog se till att operationen sker inom kort. Att varet kommer ut, måste ju vara bra. Och jag får ju hålla det rent. Men man vet ju inte hur ont de har, och han är ju inte frisk nu. Så det blir till att prata med veterinären igen.
Jag tog istället med mig lilla Tarzan som fick prova på att spåra. Han var mycket noggran i sitt spårande. Jag skojja med syrran och sa att det där lilla rådjuret hinner ju dö under tiden som Tarzan tar sig fram ;) När plutten närmade sig klöven så blev han lite tveksam. Vad var detta för något??? Luktar blod och något annat som verkar hyfsat gott. Jaja, jag kanske vågar mig fram.... Och det gjorde han. Jag tog tag i snöret på klöven och drog det i backen, och tarzan tog tag i den och bar den så stoöt så! En riktigt duktig liten grabb!
Jag la Gundes spår. Skulle gått 50-100 meter. Men att stega, dra klöven, droppa blod, snittsla...ja, det är mycket att tänka på. Så det där med att stega "rätt" längd är jag DÅLIG på, så Gundes spår blev ca 20 meter (kort) tippade Björn på. Men, han fick ju spåra iaf ;) Och DUKTIG är han!!!! Han är som en liten raket när han springer iväg med nosen i backen ;)
Vi ska börja spåra tillsammans varannan vecka, så länge det inte är snö. Har även frågat Jenny och Kathi vill vara med!
Inatt hade jobbet ringt, de ville att jag skulle hoppa in för en av nattarna blev dåliga. Jag sov så gött, så jag hörde aldrig att de ringde ;) Men Tommy svarade. Tyvärr kunde jag ju inte hoppa in, har inget körkort, och bor på landet..... Men natten idag fick jag :D Så jag ska strax ge mig av till jobbet. Tommy har just läst saga för Wilma, hoppas att hon sover natten lång nu. Har strulat lite ibland, men vi tror hon har haft lite växtvärk. 
Lilla tösen var med oss ut till skogen. Att lägga spår med Wilma är svårt, då hon traskar lite här och var, och kommer säkert sprida ut spåret ;) Men idag var syrran med och kunde "vakta" Wilma ;) Karro och Björn hade kamera, så jag tog inga egna. Ska få ett par kort av dem. Så min blogg börjar bli att jag skriver ena dagen, och lägger ut kort nästa, hehehe. Men när jag får kort så vill jag ju gärna även visa dem för er. Det är ju så kul att titta på kort!
Ha det gott!
Och Tack Karro, Björn och Gunde för en toppen dag i skogen! 

081229 WILMA 3 ÅR!

Grattis, Grattis!!!! Min lilla goding!!!!!!

081228

Min lilla goa Wilma har haft kalas här idag :) Hon fyller tre år i morgon, men firades idag!
Och det bästa är ju såklart alla paket som man får då ;)
Här fick hon ett hus fullt med My little ponnysar :)
Wilma fick ett memory, så det spelade vi....
Björn förösker hitta rätt par..
Mor min.
Hon bjöd in alla gäster till sitt rum, och där satt de i ring och sjung barnvisor.
Wilma och morfar!
Johan och Jenny var oxå här....
Ett fint kort på Johan :p
När gästerna gått hem, spelade Wilma Pippi här hemma. Hon sjunger så fint så!
Jag och Kaxe tog en skön tur innan gästerna kom. Det var så gött att gå då. Lagom kyligt och solen sken. Men sen näär jag och Baron var ute så var det riktigt mörkt ute. Och jag måste säga, att lite läskigt är det ibland. Nu när det inte finns någon snö, så blir det ju verkligen kolsvart ute! Inte alls lika mysigt! 
Jag hade tänkt att spåra med Kaxe idag, men jag hade ju lite annat att pyssla med. Så jag och Björn ska spåra ihop på Tisdag, och Wilma och Karro hänger så klart ut i skogen. Ska lägga ett spår åt varandra först, och sen kan vi fika en stund, så får spåren ligga lite. Perfekt!
Jag blev lite full i skratt när jag gick ut och skulle ta en rök på förmiddagen. Tommy gjorde iordning här hemma, och tyckte väl att hundarna var lite ivägen då. Så alla hundarna fick gå ut. Och han var lite rädd för att Tarzan skulle frysa, så han hade stoppat på Tarzan en tjock flisjacka, sen vikt en hund flisfilt och lagt över, och på där hade han ett täcke. Så Tarzan såg ut som en riktig liten tjockis :) Gulligt!
Jag har fått ett nytt (för mig) program till datorn. Har gjort lite kort på en av hundarna som jag saknar SÅ grymt mycket!!!!! Som jag ofta tänker på!

081227

Halloj!
Igår var jag och lilla tarzan ute på åkern. Hade med mig två pipisar till honom, tänkte att han ville leka. Men icke då. Han ville bara in. Här står han och sneglar på dörren...
Ha har en tjock flis under täcket, så jag tycker inte att han borde frysa...men man vet inte.....kanske var det lite kallt....
Sen hade vi inget att göra, så vi kom på att vi kunde åka till Bror och Gisela.
Wilma hittade gungstolen ;)
Kaxe var oxå med, här sitter han riktigt bra ;)
Jätte gott fika fick vi! Lusse katter, det var faktiskt första gången i år som jag ätit lussekatt :p
Kaxe fick ligga i hallen när vi fikade. Jag har faktiskt inte tränat detta förut...att han ska vara kvar i ett annat rum, och jag är i det andra... Men jag tyckte att han var JÄTTE duktig! För han låg stilla där på tröskeln. Huvudet och frambenen är väl kanske på fel sida....men han ligger ju still iaf ;)
Sen busade lilla Wilma en stund med Farmor,
Och sen med Farfar.
Efter besöket åkte vill upp till Billingen och traskade omkring lite. Och sen var det meningen att vi skulle hem och äta, och att jag skulle ta en runda med Baron. Men jag blev inringd till jobbet, och fick åka dit ist. Men Lilla Baron överlever att lufsa runt i trädgården här, så det är nog ingen fara!
Idag jobbar jag 12-20, så jag ska strax åka in mot staden....Blir inte mycket gjort hemma när man jobbar dessa lite "dumma" tiderna. Men,men. Imorgon ska vi fira lilla Wilma, som fyller tre år på Måndag. Det ser jag fram emot såklart!
Ha det gott!

081226

Vi träffade Karro och Björn en stund igår. Vi skulle ju till Larsåke och Brittmarie och äta lite mat. Karro och Björn stannade till lite här, så jag kunde sno lite bilder från dem :p så här kommer ett par till kort från julafton först...
Johan och Jenny.
Karolina och Wilmade hittade lite spel.
Här spelar Wilma med min morbror Rolf. Båda vann, för de körde Wilmas regler, då vann man varje gång som man fick i en plutt :)
Wilma i knär på sin gammel mormor :)
Wilma och Tommy under Kalle anka :) Söter så!
Wilma hälsar på tomten!
Jag letade lite tomtekläder att ha på mig och provade Rolfs skägg :) Men när jag och Jenny tomtade, så hade jag inte på mig detta :)
Wilma och mormor myser!
Min kära syster! Hon är ju bara SÅ fin i sitt nyklippta hår! Passa henne super bra!
Jaha...Igår åkte vi ju då till Karros pappa för att äta en bit mat. 
Tommy (Lika "normal" som vanligt) Hehehe, och jag.
Karro!
Och den här bilden på Linda, killen och hunden gillade jag! Puss på dig matte! 
Jag och Wilma spelade lite spel när vi kom hem. Här spelar vi Lotto med Bamse.
Och här hoppade vi grodor. Skit kul!!!
Baron och sin leksak, den är helt otroligt nog hel än!!!!!! 
Wilma på frukosten idag ;) Hon är ju så go, så jag skulle kunna äta upp henne!
Igår tränade jag och Kaxe lydnad. Så jag vet inte vad vi ska hitta på för kul idag. Men i morgon jobbar jag 12-20, så då blir det en lugn dag för dem. Så han behöver ju tänka lite. Och sen på söndag, om Tommy tar med blod, så ska jag och Kaxe ut och spåra!!!! Åh, så kul!!!!
Jag tänkte att jag skulle pälsa på mig nu iaf, och släppa lilla Tarzan fisen på åkern. Sen får man väl se vad man hittar på för skojsigt idag! Det är kallt, men ingen snö ute idag :( Kanske kommer lite sen om man har tur ;)
Måste ha med ett litet kort på Loke här! Han är ju för söt den lille godingen!
Ha det så bra allihopa!!!!!
Kramen!

JULAFTON!

På morgonen idag fick Wilma öppna ett paket. Hon fick ett pussel med musse, som hon givetvis ville pussla. Hon är så duktig! Fick lite hjälp av mig, men kan väldigt mycket själv!
Klart!
Efter frukosten så åkte vi in till stan för att handla de sissta julklapparna...tänk att det är alltid någon liten klapp som man vill köpa till ;)
Sen åkte vi till Rolf och Helen, där har vi firat julen. Vi brukar köra varannat år där, och varannat hos mamma och Gunnar.
Julmaten, en av höjdarna på jul....för de somm inte är kräsna ;)
Har man lite myror i brallan, så finns det ju annat att syssel sätta sig själv och andra med vid julbordet...
Dragkamp är ju en sak :)
Jag fick låna syrrans kamera lite, kuligt! Tänkte att jag kanske kunde få ett och annat kort av dem sen. Det blir ju lite tokiga bilder ibland när man inte har nån susning om vart eller hur man riktar sin egen kamera, bara till att chansa ;)
RIKTIG kamera detta ;)
Sen satt man och tittade på kalle. Lika roligt varje år. Fast lilla Wilma somnade en stund till Kalle. Det klart, det händer mycket på jul, och då kan det vara gott att vila ögonen en stund innan tomten kommer!
Jag och Wilma håller utkik efter tomten!
Och äntligen kom han och hälsade på oss!
Wilma var inte något blyg för Tomten.
Hon hjälpte honom faktiskt att dela ut alla klapparna :)
Morfar hjälper Wilma med paketen.
Jag och Jenny åkte en sväng till hennes jobbarkompis och var tomtar där. När vi kom tillbaka spelade de andra sällskapsspel. Så vi var med en liten stund. Och efter det så delade vi ut "30-pressenten". Vi köper alltid något för 30kr, som vi byter med varandra sen. I år skulle man ge en ledtråd till vad det var i klappen, och den som kom på det fick den. Johan hade som ledtråd: "Detta är Camilla på morgonen." Jag listade ganska snart ut vad det var i paketen, och fick den....en liten djävul ;) 
Fick även denna av Jenny och Johan som jag kan ha när jag sover, och då även när jag vaknar :) "Go away" Hahahahaha! Mitt morgonhumör börjar att bli känt hos endel nu :p
När vi kom hem fick hundarna sina julklappar. Tarzan blev så, så glad över att få bita i denna gosiga lilla pipisen! Han har även på sig sin nya varma väst som han fick i morgongåva :)
En liten kille på hugget!
Baron sprang ner i trappen, och gömde sig lite med sin leksak. Han är TOGIG i nallar! Så de gånger han faktiskt får lov att bita ihjäl en, så är det knappt att han tror det är sant.....så då är det bäst att gömma sig lite, medans man rycker loss vadden ur gosedjuret ;) Men, än så länge är den rackarn HEL! Det ni!!!
Här leker Wilma veterinär. Vi tyckte att det var passande att få ett sådant sett, vore ju inte tokigt om hon lärde sig lite med tanke på våra hundar :P Sen var det ju en bernhard att praktisera på oxå, och det är ju inte illa det inte!
Fick en så fin häst oxå. Den har hon gett ett par sprutor i kväll ;)
Sen ville hon prova prinsess kläderna som hon fick, SÖTER SÅ!
Wilma fick ett spel, det var en hink och en massa grodor som man skulle försöka få att hoppa i hinken. Vi kunde ju inte prova allt ikväll, men detta ser jag fram emot att spela med tösa i morgon. Verkar ju gör sköj!
Lilla Kaxe fick springa runt och busa med sin leksak i trädgården. Det var lite mörkt när jag fotade, så kortet ser ju jätte mysko ut. Men det är ju bara för roligt att se Kaxe busa. Han skuttar så när han är glad :)
Sen fick han äta ett grisöra ute innan vi gick in. Ville inte ge dem detta tillsammans, då det kan tagga till bråk. Man vill ju undvika detta....
Vi fick sofföverdrag till soffan här hemma. TOPPEN! För det är ingen vidare soffa man har! Den ska visserligen bytas ut, men ett överdrag som går att tvätta är ju att rekomendera! Lilla Tarzan kurar ihop sig i den "nya" soffan....men sicken min :)
Hehehe, nu ser det bättre ut Tarzan!
Sitter och kollar lite på armageddon nu. Efter den tänker jag sussa gott! I morgon blir det lite mer julfirande. Då ska vi till syrrans pappa och äta lite julmiddag. Och efter det måste jag ta hundarna ordentligt. För idag blev det en slapp dag för dem. Barons öra verkar lite bättre. Det luktar fortfarande PYTON, men det börjar att bli torrt. Så det är ju TOPPEN!!!! Han har däremot börjat att klia sig en massa på örat. Det har inte gått hål, men jag får säga till han endel. Han tycker nog att jag tjatar rätt bra på han :p
Det är  SVINKALLT här nu. vet inte vad det är för grader. Men minus är det. Och gatorna har vart glashala idag. Det kom ett par snöflingor på förmiddagen, men sen vart det inget mer. Men jag hoppas att det kan komma lite nu. När marken är frösen är ju förutsättningarna för att det ska få ligga lite större ;)
Hoppas att ni allihopa har haft en kanon bra jul! Det har vi haft i Björstorp ;) 
KRAMEN!

081223

Ojojoj! I morgon är det julafton :D Åh, så roligt!!!!!!! 
Jag har jobbat förmiddagen idag. Försov mig :p skulle börjat 7, men vaknade strax innan, så jag var på jobbet halv åtta. Shit sicken panik en får när man gör sånna dumheter!!!! Andra gången sen jag började på boken, och jag har väl jobbat där i ett år och nio månader, eller något sånt...så det händer ju iaf inte så ofta :p. Tjejen jag skulle jobba med förstod nästan att jag försovit mig, för hon kom till jobbet vid tio i sju, och hon vet att jag alltid brukar vara på jobbet en halvtimme innan jag börjar. Har lite problem med att vara sen, vill alltid vara ute i GOD TID ;) Men, men, jag jobbade på sätt och vis igen det, för jag gick ifrån jobbet 45 minuter efter att jag slutat, men det var för att jag drack kaffe och tog en rök med en go arbetskamrat, hehehe...
Jag fick träffa en SÅ söööt liten tik på jobbet idag. En blandis nakenhund/chihuahua...eller hur de nu stavar den lilla rasens namn ;) Denna lilla charmis hette Diva, och var helt naken. Inte ett enda litet strå någonstans på kroppen. Huvudet var runt, så hon såg ut som en liten skallig gubbe. Liknade på något sått Gollum i sagan om ringen, fast bara så söt. Jag frågade damerna på jobbet vad de tyckte om hunden. De har ju träffat Tarzan, men den här tjejen var ju mera naken, så det kanske ser lite lustigt ut i äldres ögon. Men de tyckte att den lilla hunden var så söter så. Hoppas att hon kommer på besök igen. Det piggar upp lite för de boende när hundar kommer och hälsar på, och för en annan med :)
Jag städade upp lite här hemma när jag kom hem. Sen har jag och Kaxe vart ute och tränat. Och jag borstade av honom ordentligt igen. Baron följde med Tommy in till stan nyss. Finns ingen som ÄLSKAR att åka bil så som Baron gör!
Nu blir det en uppesittarkväll med bingolotto :)Ska slå in en massa julklappar oxå...till min kära sysster har jag köpt en...
....hehehe! Ne, det säger jag inte här och nu! ;) (Prata med syrran nyss, hon sa hon skulle kolla min blogg snart ;)
Ett kort på min lilla goding! Hon somnade så gott i bilen förut. Tommy hoppade in och köpte Pizza. Jag och wilma väntade i bilen och poppade musik....så när jag vänder mig om och tittar på henne, så sitter hon där och sussar ;)
Ha det gott!

081222

Idag åkte jag och Tommy till Mariestad och köpte julklappar. Kaxe var med oss dit. Lilla Wilma var hor mormor och morfar under tiden.
En bemsträckare efter bilturen till Mariestad :)


Hittade en hyfsad stor sten som man kunde vila sig på en stund ;)


En kul skylt :)


När vi köpt julklapparna som skulle köpas, så åkte vi till mor. Där fick vi pannkakor :p
Sen åkte vi ut till skogen och fann en gran att ta med hem.


Ser lite illa ut när Tarzan inte har något täcke. Men Tommy glömde ta på han det, och det var inte många minuter han fick vara ute. Jag tror att han överlevde detta, utan några bestående men ;)


Vi har en SÅ DUKTIG hjälpreda!!!! Wilma ville så klart dra granen till bilen!


Sen väntade det roliga...att klä den fina granen!




Wilma är ju bara SÅ söt! Hon satte alla kulor så fint på samma gren ;) GODING!


Tarzan han fick ett par "kulor" av Wilma att leka med. Det är kulor som är gjorda av typ ett garn, ser ut som stora nystan.


Barons öra är det lite illa med! har ringt veterinären idag. Men de som alla andra har ju fullt upp nu. Så jag fick lite råd, och hade jag problem med att han inte lät mig göra rent örat så skulle vi in till skara.....göra rent med vatten och så. Det geggar VÄLDIGT, och luktar APA! Så jag spolade rent örat i duschen. Sen smörjde jag honom med fuciderm, det fick Bosse en gång, är bla bra mot fuktexem. Så det ska väl gå bra till detta med. Han är väldigt blöt under HELA örat, och på kinden. Sen har jag även kvar antibiotika från Bosse. Det kan man ge mot sår, bölder osv. Så även detta har han nu fått. Så jag tror att han kommer att bli OK. Lilla Gubben!
Jag och Kaxe har tränat ltdnad idag. Och han gick KANON!!!!!! Körde slalom, sepentinen, sitt/ligg, sitt/ligg kvar, stanna, gå låååångsamt och gå fort. Allt funkade PERFEKT ;) Så kul att träne dessa dagar då man faktiskt ser resultat på allt arbete som man lagt ner ;)
Sen borstade jag honom, och jag tackar så mycket för att jag skrev till Monica här om dagen att mina INTE fäller nu. Hahaha, efter att jag schamponerat han igår, så jojjo då, han fäller så det heter duga! Det yrde hår, jag såg nog nästan lika mycket ut som hund som Kaxe gjorde där. I alla fall så blev jag mer pälsad än vad Tarzan någonsin kommer att bli. Jisses vad han fäller :p

Har fått flera julkort :) TACKAR!


Nehe! Det ena gick inte att ladda upp....det var från drömfångarens kennel, jag ska se på film nu, men lovar att jag ska se om jag kan fixa till de, och ladda upp kortet i morgon. Jätte finr var det!
Ha det så bra!

081221

Hej! Idag sov jag riktigt LÄNGE! Hade så svårt att sova igår då benet värkte så. Jag kunde inte röra benet, kunde inte ligga på benet, och kunde ablolut inte ligga på skinkan :( Så jag slog på teven och kollade på "alien återkomsten" ;) sen vaknade Wilmis till lite, och jag somnade väl runt fyra tror jag.....Illa! Men när jag vaknade så gick vi en promenad med hundarna. Kaxe hade vart i hundgården innan, och Baron utanför i trädgården. De hade nosat på varandra genom gallret, och båda hade viftat på svansen. 
Vi gick till stockamotrollen och tillbaka. Baron före, och Kaxe efter. Sen gick vi brevid varandra, och hundarna brydde sig inte ett skvatt idag! När vi kom hem så släppte vi in Baron först, och strax där efter så gick kaxe in. Allt var som det brukar. De strosar runt lite här, de lägger sig och vilar...de bryr sig inte om varandra. Har nosat lite på varandra, men allt är som det brukar. Så peppar, peppar, jag hoppas att de blev ett gråll igår, som de nu har släppt. Och att det funkar att ha dessa hanar tillsammans. Vi kommer dock låta hundgården bli Kaxes. Baron behöver inte vara i den. Han vill helst inte vara ute så mycket, och han kan lufsa runt med oss. Kaxe har mer energi, och ÄLSKAR att vara ute. Så hundgården passar honom bra, att vara i en stund under dagen. Det är skönt att ha en rastplats till han. 
Här är Kaxe, ståendes på en stenmur under promenaden :)
Tommy, Wilma och Baron. Korten blir så mörka när blixten går igång....
Inget vackert kort kanske ;) Men här ligger Baron....
Och en liten bit där ifrån ligger Kaxe och vilar han med ;) Skönt!
Jag hade ju tänkt att försöka hinna med att julbada hundarna. Och nu när jag fick ta Baron igår, efter allt tokigt som blev. Så kanske jag tar Kaxe idag, för ni ser ju hur han ser ut!!! Inga vita tassar och ben där inte ;) Matte vill ha SNÖ!!!
Lilla Wilmis och jag badade förut, sen ville hon ha på sig pappas tröja. Så hon springer runt i en t-tröja, stor som en långklänning här ;) Sötis! 
Alla här är ju värsta godisgrisarna, så jag och Wilmis tog fram en och annan kola att fika på förut...Mmmm!
Lite lagom chokladig runt munnen ;)

081220

Lilla Tarzan busen blev så nyfiken på kaninerna idag när de var ute och skuttade på golvet.
Sniff, sniff...vilka konstiga hundar!?
Undra om de vill leka?
Äsh, de skuttar ju iväg...hmm...ska jag strunta i dem då tro?
Kaninerna brydde sig inte så mycket om tarzan, men Tarzan han pep och sniffa, och svansen den gick, och han blev lite stirrig, så vi tog in kaninerna sen ;)
Sasse och matte Sandra med sysster var ju här idag. Och jag tänkte ut allt så OTROLIGT bra!!! Jag tyckte att det var lite tokigt att låta Kaxe och Sasse busa det första de gjorde, för nu när snön är borta på åkern så blir de ju SÅ skitiga. Och då vill jag inte ta in dem innan man gjort dem rena. Och Sasse som åkt så mycket bil ville ju säkert inte stanna i bilen en stund till. Och jag vill inte att hundarna träffas inne. Det kan bli så livat då....
Så jag kom på den mycket smarta id'en att låta Kaxe och Baron vara i hundgården, Tarzan fick vara inne, för han kan jag släppa in i buren om det blir livat. Så kunde Sasse vara inne medans vi fikade. Bra tänkt va? Det var bara det att jag (och fråga mig inte hur) tänkte alddrig på att det kan ju vara lite tokigt att låta två hanhundar vara tilllsammans i hundgården medans en söt liten flicka springer förbi utanför. Och till råga på allt, med tanke på vilken ålder Kaxe är i, han är ju ändå ett år och ibland lite "moppsig" i hundmöten, och ibland lite "blyg". 
Så Sasse var utanför hundgården, och Kaxe skällde, Baron skulle nog säga till Kaxe. Han brukar göra det när Kaxe ibland kan skälla på folk som kommer. Baron nafsar då Kaxe på sidan av nacken/halsen, och knuffar till han med sidan, nästan som att han säger till "äsh, lägg av nu, sluta skäll så och gå och lägg dig." Jag tror i alla fall att det var så han menade idag oxå, för så gör Baron när det blir "livat", han har gjort så på Kaxe förr, och så gjorde han på Bosse. 
Det var bara det att Kaxe svarade nu på detta genom att bita Baron, och ett bråk uppstod. Jag flög in i hundgården. Trängde mig emellan hundarna, tog tag i Kaxes nacke, och försökte få han att backa, samtidigt som jag försökte tränga mig emellan deras huvuden, så de inte kunde bitas mer. Hade tidigare bett Sandra ropa efter Tommy, som nu oxå var i hundgården, fick tag på Kaxe och tog ut han. 
ÅH! Vilken ÅGREN jag hade sen!!!!! HUR FAN kunde jag vara så jävla KORKAD?????? Det fattar väl vem fan som helst att det skulle bli så här?! Och jag som hade tänkt ut allt så bra?! HALLÅ???? 
Kaxe har inte en endaste liten skråma på sig. Men Baron har två revor i örat. Det var örat som Kaxe fick tag på, och där höll han sig fast. Först såg det ut som att Baron hade ett jack i örat. Men jag duschade honom för att lättare kunna se om han hade fler skador (vilket han inte hade), och då sköljde jag försiktigt med slangen rent örat. Och det var inget jack. Men örat är väldigt ömt, och börjar bli tjockt. Kan det vara så att han får ett så kallat blodöra tro?
Jag skäms så grymt över vad som hände! Känner mig så oansvarig som hundägare. Har verkligen ingen som helst förklaring till hur jag kunde släppa dem så när Sasse skulle komma. Annat än att jag inte tänkte på detta alls. Kaxe och Baron har ALDRIG morrat, stelnat till så som hundar kan göra innan bråk, blängt på varandra, INGENTING! Men jag VET att har man hanhundar så får man tänka sig för lite, för det är just tre HANHUNDAR som jag har ihop. Och en av dem visar sig på styva linan ibland inför andra hundar, dock inte dem i flocken, förrän nu.....ÅH! Vad jag önskar att jag TÄNKT lite mera denna dagen!!!!
Det som känns bra, för man måste se det ljusa i allt. Är att det inte blev större skador på hundarna, och att det gick att sära på dem så lätt, när jag fick hjälp av Tommy. Vet i fan hur man lyckas sära på dem när man är ensam? Klarar man av så stora hundar som bråkar helt själv? Ännu mera tokigt var att jag faktiskt skrek på mina hundar. Jag tog tag i Kaxe, och jag skrek något...lägg av, sluta eller något, kan jag tänka mig. Och vad jag lärt mig så är det just så man INTE ska göra, för då "hejar man på" hundrna. Man ska vara lug och sansad.....men jag var...ja, vad var jag? Rädd...fast ändå inte just då, den enda tanken var nog "Fan, måste få isär dem!" Jag var som ett litet asplöv när jag klev ut ur hundgården sen. Tände en cigg, och den enda lilla meningen som for genom skallen var "Fan, vad dum jag är!"
Jag och Tommy tog Kaxe och Baron på promenad förut. För jag ville så klart inte bara släppa ihop dem. Promenader brukar ju lösa det mesta. Men Kaxe var "stel" och en gång morrade han åt Baron. Jag knuffa honom då i sidan och sa till han att han skulle med mig. För det har jag lärt mig, att man ska säga till dem, och visa lite att "äsh, vad fjantig du är, kom med här", man ska inte göra en stor sak av det, och man ska inte låta han hållas.....
Sen gick vi upp i köket, Kaxe stirrade då på Baron, och var lite spänd, fast inte lika mycket som tidigare. Baron har inte visat något alls. Men då ville jag inte släppa ihop dem idag. Vi ska gå en längre promenad i morgon, så får vi se hur de verkar då.... Man vill ju gärna inte prova att släppa ihop dem för att se om de kanske inte bråkar mer....
Här är lilla SÖTA Sasse, som inte fick leka med någon kompis idag :( Fick visserligen träffa Tarzan en stund :)
Det var så roligt att få se Sasse igen, hon har ju förändrats så. Hon ser ut som en stor dam nu. Sisst var hon ju bara valp :) Och sen är hon så söt! Hela hon utstrålar att hon är en tik. Ser så femenin ut... ansiktet, utstrålningen m.m.  
Här är Sandra med syster. Det var ju jätte kul att träffa dem!!! Men jag måste ju säga, att idag var nog inte jag så gästvänlig. Man tänker MYCKET när hundarna bråkat! Och när man skäms, och känner hur stor skuld man hade i det, då tänker man ännu mera! Så jag hoppas att vi ses fler gånger, men att vi skippar hundbråken då!
Här är lilla Baron, duschad och omplåstrad, vilar han sig i Wilmas säng.
I kväll satt Wilma och tittade på en film som gick på teven. Det handlade om en liten prinsessa. Så då gick jag och hämtade den lilla kronan som Jenny lämnat här. Och nu är Wilma prinsessan av Sventorps bygdegård ;) Den lilla gosiga tjejen!!!! 
Hon är i en sån underbar ålder just nu. För hon är med i allt, snappar upp allt, och tycker om att skoja, och spela lite teater ;) Barn är goa!!!!
Själv så har jag en aning svårt att sitta just nu. Får luta mig åt vänster. För jag blev biten i höger skinka när jag gick emellan hundarna. Och jag kan lova att det gör ont! Hela den skinkan och hela låret värker och är stelt. Det är svårt att sitta, och det är riktigt svårt att gå i trapper.... Men idag tycker jag nog att jag förtjänade det! 
Ni börjar väl snart undra vad jag är för djurägare? Vi råkar väl ut för allt elende. Men jag tycker att jag lika gärna kan skriva om detta med. För här händer inte bara en massa kul, livet är ingen dans på rosor. Och jag bloggar inte bara om det  som är bra. Detta är mitt liv. Mina glada stunder, mina tråkiga stunder, mina bra val i livet och mina dåliga val. 
Idag gjorde jag ett dåligt val......

Nya julkort!

Nu får nog Tommy ta och hjälpa mig med hemsidan snart...så jag kan lägga till nya bilder, och en massa annat som ska uppdateras! men,men....har fått fler fina julkort. Tack så mycket!
Från nancy och Fredde med familj.
Från Yvonne och Frank, Ackeber's.

081219

Idag har jag städat lite här hemma, igen :) Det blir lätt så att man får i alla fall dammsuga en gång per dag när man har så många djur som springer runt här :)
Sen kom syrran och Jenny hit, vi bakade julgodis :p
Wilma och Syrran
Syrran som rör runt lite i grytan ;)
Lilla Wilma som hjälper mamma att rulla mozart kulor!
Jenny gör fina marsipangrisar!
Kan ju oxå ha med att jenny gjorde kola med ättika i, det trodde jag inte skulle smaka got....men det var faktiskt en riktigt god kola hon gjorde ;)
Syrran, som snart har bakat klart allt mumsigt! Hon gjorde kola, någon godis med en massa olika godisar i, och små söta praliner! Duktig så! Och gott blev det nog, för Wilma var där och smakade hela tiden :p
Efter fyra timmar i köket känner sig Jenny....ja, så här ;)
Johan och Niklas kom upp och drack glögg, och smakade lite på det vi bakat.
Lilla Tarzan kryper upp i knät hos gästerna :)
Och Wilmis oxå ;)
Lilla sötisen ville sitta SÅ nära bordet, i sin egen fotölj när vi fikade. Kortet blev inte jätte bra, men hon ser ju så söt ut!
I morgon, om allt går vägen, så får jag träffa Sandra och Sasse! Det ser jag Sååå mycket fram emot! Hoppas att vi kan släppa Kaxe och Sasse lösa på åkern, så de kan få busa lite ;)

JULHÄLSNINGAR!

Jag har fått så fina julhälsningar!!! Tack så mycket! Just nu har jag svårt att fixa på¨hemsidan, för den finns inte kvar på datorn :p Men Tommy ska hjälpa mig att ladda hem den en dag.... Men så länge lägger jag ut de fina korten här:
Från Monika, Buster och Ina!
Från Teija!
Från Alexandra, Walk of life.

081218

Om igår var en seg dag, så blev denna värre :p Wilma vaknade vid 24 tiden i går kväll, just när en annen var påväg att lägga sig. Och hon var först arg, sen lessen, och sen glad och jätte pigg :p Hon ville ha välling ena gången, och nästa gång ville hon ha en "nalle" som är en fågel du stoppar handen i, så du kan röra näbben med handen när den "pratar". Och när hon fått den nallen så ropar hon på mig efter en stund igen. Och när jag då ska gå in lite bestämt och säga att nu är det natten, och nu sover man! Så öppnar jag dörren, och ser Wilma ligga där med nallen, med handen i nallen, och den där fula lilla fågeln tittar på mig och säger: Mamma, mamma, jag vill inte sova... Jag kunde ju inte hålla mig för skratt...och skratta ska man försöka att låta bli just då... Men,men, jag skrattade, och Wilma tyckte att det var super kul, och började spela ännu mera teater med den där stackars nallen :)
Så det blev en maraton natt här. Jag vet inte hur många gånger jag sprang upp och ner, och Wilma blev bara tröttare och argare och tillslut jätte lessen, och inte förrän 03.37 fick jag lägga mig till rätta och äntligen somna! Sen vaknade min tös halv nio i morses. På sätt och vis sovmorgon, men ändå inte :p
Fy vad man är GLAD över att det inte är ofta som detta händer!!!! Men hon sov så otroligt länge i går morses, hon vaknade strax innan tio, och hon brukar vakna runt sju, så det kan vara därför hon kände sig pigg, plus att jag tyckte att hon var rolig, då piggnade ju lilla tösen till där :)
Så idag har vi städat lite, vi har fått en ny spis här. Har lekt en hel del. Vart ute med Tarzan, och nu målar Wilma en tavla till mig :D Tommy kommer strax hem, och då ska jag lägga mig och vila en liten stund. Näsan den rinner som en öppen kran, och jag skulle väl passa rätt bra i en julkonser just nu som Rudolf med röda mulen, för näsan den lyser upp mitt lilla ansikte så fint här så ;)
Wilma godingen på promenaden vid stockamotrollen.
Stenarna där är jätte skojsiga!
Min lilla buse!

081217

Inatt sov jag riktigt illa, snorig till tusen, och ont i halsen :(
Det var meningen att jag och Wilma skulle vara hela dagen hos Yvonne och Frank imorgon, eftersom Tommy ska gå brevid på ett jobb i morgon, ihop med en kille i Örebro. Men det blir inget med det nu eftersom jag är sjuk, och jag vill ju inte smitta ner någon lagom till jul.... Yvonnes barn och barnbarn ska vara där i morgon med, så det skulle ju bli lite tokigt om jag smittade de stackars barnen!
Så det får väl bli en tur upp till dom efter nyår i stället.... 
Jag har strosat runt här hemma idag. Dagen har gått hyfsat fort, men kan inte påstå att jag gjort så mycket vettigt! 
Jag hittade en tomteluva som tarzan fick prova :)
Wilma har myst med Tussen! Sötisar!
Vi drack lite glögg och åt en och annan pepparkaka förut. Jag älskar blossas glögg!!!!
Mumma!
Har tittat på bonde söker fru, och blev så glad när jag såg att det kommer ett program om deras resor redan i morgon ;) Då har jag en ursäkt till att slöa framför teven i morgon med :p
Ha det gott! Kramen!

Hej igen ;)

Jaha, då har jag vart iväg på studiebesöket på utväg. Det var kul att få reda lite på hur den verksamheten fungerade. Jag valde ju att inte gå hos utväg, för jag fick en plats på behandlingshemet Alfhem, och sen hade jag en kontakt på ungdomsmottagningen, kurator tror jag hon var. Så för mig blev det lite för mycket om jag skulle gått på utväg oxå, tyckte jag då ;) Utväg startade -96, och Ann berättade en massa som var intressant att veta om hur verksamheten hade utvecklats, hur synen hade förändrats och hur myndigheter agerade då jämfört med nu. Hon sa att våld i nära relationer har ökat under åren, först trode man att det var så att fler vågade träda fram, men så är det inte, utan våldet har ökat! Hemskt! Men jag pratade lite med mor min idag, för tydligen så har de problem angående mobbing här i sventorps skola, och man läser verkligen bara om mer och mer våld, och det kryper så långt ner i åldrarna! Ann sa att i en vanlig skolklass så finns det 1-2 barn som lever i en nära relation med våld. Otäcka siffror! Förra året så hade de ca 350 st kvinnor som sökte hjälp för att de på något sätt blev utsatta för våld, och om man multiplicerade det med 5 så fick man på ett ungefär ut hur stort det verkliga antalet var!? Ofattbart hur vanligt detta är! HEMSKT!!!! Ja, jag skulle säkert kunna skriva en massa mer om detta, men det ska jag inte göra ;)
När vi kom hem från stan så var jag lite med hundarna, orkar inte överdrivet mycket nu när jag är sjuk... Sen hjälptes vi åt att städa upp lite, så att de där stackars tomtarna och juldukarna och gardinerna äntligen kom fram. Jag skulle ha gjort det SÅ många dagar nu....men idag blev det av! :)
Lilla Tarzan busen är inne nästan hela dagarna, blir korta turer ute. Han vill då inte ut nu! Ställer sig på trappen och väntar på att man ska öppna dörren igen ;)
Inne är bäst!
Jag gjorde kola för en stund sedan, och då ligger Kaxe så snällt intill spisen. Man kan ju aldrig så noga veta vad matte lagar...tänk om en kunde få något ;)
Jag ska spendera ett par kvällar med att måla...Nu har jag en tallrik på tork här, som en arbetskamrat ville ha. Han ville visserligen ha en jätte lång text över tallriken oxå, men jag tyckte att det blev snyggare så här ;) men ser ju ändå vad det är för märke :) Hoppas han blir nöjd :)
Min lilla Wilma är bättre, hon har ju oxå vart krasslig. Men när hon såg mina halstabletter så kom hon på att det gjorde lite ont i halsen igen ;) Sötisen! Här är ett kort från i söndags efter tipspromenaden.. Tog ju lite glögg och pepparkaka innan vi åkte hem ;)
Nu ska jag gosa lite med mina lurviga vänner, och sen blir det till att äta en och annan kola och titta på film!
Ha det gott! Kramen!

081216

Jag har blivit sjuk :( Ont i ryggen, axlar och nacke, snorig och hostig :( Hoppas att det snart går över! Jag ska på ett studiebesök på "Utväg" snart, ett skolarbete som jag gör. Jag ska besöka en hjälporganisation och läsa en bok. Jag håller på och läser Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Har läst 5 kapittel nu, och den är fängslande!
Jag har fått bilder av Karro och Björn! JIPPI!!!! Så här kommer fler kort från våran pulka åkning :)
Hihihi! Vad fort det går!!!!
Aaaa! Se upp i backen!!!
Ojojoj! Hoppas inte matte tänker sätta mig på en sån där raket!!!!!
De stora barnen åkte lite själva me ;)
Man blir trött av att åka pulka!
Nerför går ju bra att åka, men uppför är det ju lite tungt ;)
Hehehe, jag och Karro känner oss som 10 år igen ;)
Sissten ner är en looser!
Hehehe, Karro åkte av och förlora :p
JIPPI! Vi vann!
Ute på åkern hemma hos oss...
Mmmm! Så lugnt och fridfullt det är här ute på landet!
TJOHOO vännen!!!!!!! Kom igen och BUSA nu då!!!!
Jaha, då var den lugna stunden slut....Hmm, ska nog ge den lilla rackarn vad han tål, hehehe!
Kom igen då, lill pysen!
Ojdå! Han är rätt kvick, den lille :)
Du börjar väl inte redan bli trött, "lufsen"?
Ingen risk plutten! Kom igen du bara!
Hehehe, där fick jag dig!
Se upp! För här kommer jag igen!
Öh? Vad var det?! 
Jaha, nu ropar de på oss, då var det roliga slut då ;)
Ropar husse? Jag, kommer husse, jag kommer!
Tack Karro och Björn för de roliga korten!

081214

Idag var jag och Kaxe med bjudna av Kathi och Loke och husse Dan, till billingens brukshundsklubb för att gå tipspromenad. Jag valde att ta med mig Kaxe, eftersom han behöver träning bland adnra hundar. Han är ingen hund som jag skulle kalla för problem hund. Han vet inte riktigt om han ska skälla, viffta på svansen eller backa ett par steg, eller skutta fram när han ser andra hundar. Osäker. Men jag orkar honom, och jag brukar visa att det är inget att bry sig om, jag gör ingen stor sak av det. Vi har anmält oss till rallylydnad och viltspårskurs till våren, men jag hoppade oxå på en möta hund kurs, som jag tror är super nyttig för mig och Kaxe just nu. Det är bäst att ta tag i detta, för annars kan det ju bli ett problem...
Ja,ja, nu var det ju tipspromenaden som jag pratade om :) Det var så kul att få komma ut i en ny miljö, träffa och se nya människor. Och SÅ roligt att träffa Kathi igen, hoppas verkligen att det blir fler tillfällen som vi ses! Kaxe skötte sig bra!!! Han blev lite "stirrig" i början, men när man väl börjar att gå så släpper det där så fort så. Jag och Kathi kunde gå brevid varandra, och han brydde sig inget om Loke efter en stund. Det är toppen! För det är så jag vill ha det! Jag vill inte ha en hund som SKA busa med alla han ser, eller någon som SKA "göra sig stor" inför andra hundar. Jag vill ha en som inte bryr sig ;) Jobba,jobba,jobba ;) Och lilla söta goa Loke, han var så snäll så. Han brydde sig inte om den där stora lufsen som skällde på de andra först, och som sen följde efter honom på rundan ;) En duktig liten pudel det där!
När jag kom hem så vilade jag lite middag i 20 minuter innan maten....gött det :) Sen har jag målat en stor del av eftermiddagen. Har lite muggar och nån tallrik som jag lovat göra, ska tydligen bli julklappar till endel :) Kul när folk vill ha det man gör :p
Lilla Tarzan var med Tommy och Wilma ut till husvagnen, de städade den. Sen kom de in, och efter en stund frågade jag vart Tarzan var....Då hade de glömt den stackarn i husvagnen....Hmmm! Men han sov så gott där, så det gick nog ingen nöd på han ;)
Jag har just badat lilla Tarzan igen. Försökte skölja rent såret ordentligt, tycker att det ser ut som att det finns lite var i det, men det läker i alla fall ihop lite runt om! Stackarn! Och ändå så springer han efter Missan hela dagarna, fortfarande! Han ser mer ut som en katt, än vad Missan gör :) Han skuttar fram, slänger sig ner på frambenen, upp igen, springer runt, runt och gör allt för att Missan ska börja leka med honom. Men hon bara fräser :(
Baron har jag inte gjort så mycket med idag, lilla gubben! Jag får låta honom ligga i knät på mig när jag ser på Wallander sen tror jag, då blir han glad! Visst är det konstigt, att runt varje jul så ska man vara så stressad, att man aldrig lär sig att börja i tid! Jag har jobb upp över öronen just nu! Hoppas att jag hinner allt som ska göras :p
Tog inte ett ende kort idag :( Tråkigt! Men tack än en gång Kathi för en trevlig förmiddag!
Ha det gott!

Lucia!

Igår var det Lucia. Jag såg inte en enda Lucia :( Gick upp 08.40....och tittade på barnprogram....hur kan man missa något sådant????
Ja,ja...när vi gjort oss klara så åkte vi till mor och Gunnar och fikade på lussekatter och pepparkakor. Karro, Björn och Gunde var oxå där.
Tack för det goda fikat!
När vi fikat klart gick vi till pulkabacken och åkte lite. Tyvärr fick jag inte många kort på oss när vi åkte, hade bara mobilen med ig...men Karro och Björn har lovat att jag ska få kort av dem, så jag väntar :p
Men här är syrran i full fart ner för backen :)
Tommy, Kaxe, Björn och Gunde. Bra träning för Kaxe det där!
När vi åkt klart satte vi oss ibilen och styrde hem. Karro & co följde med så att vi kunde släppa Gunde och Kaxe på åkern lite..
Min lilla gosing!
Kul att busa i snön! Men vad trötta de blir! Kaxe efter att Gunde åkt hem...
Min lilla prinsessa blev oxå trött efter allt busande, hon är lite sjuk oxå, har hosta, så det gör sitt det med...
Men som sagt, jag kommer att lägga ut fler kort när jag fått dem, lite på Wilmis då med hoppas jag ;)
Jag och Baron var oxå ute på åkern igår, försökte få han att busa lite, men han tyckte väl att jag kunde springa om jag ville, han snosa runt lite i lugn och ro :) Går lättare att få spring i benen om det är andra hundar med där.
Lilla söta goa Tarzan har fått ett sår på sidan. Ser ut som ett bett, jag kan tänka mig att han har vart för nära Missan, och retat henne igen...men det ska väl snart läka ihop... Det är inte lätt när man är en nakenfis, har ju ingen päls som skyddar något alls.... 
Nu ska jag plocka iordning lite, och sen ska jag och Kaxe på tipspromenad :) 
Ha det gott!

081212

Idag vaknade jag och Wilma med ett leende på läpparna, det var snö ute :) Så när vi gjort allt inne som ska göras, tog vi på oss ytterkläderna och gick ut i snön!
Kaxe tyckte det var gör sköj i snön!
Pappa fick springa som en tok med bobben...
Nybadade Tarzan...
Wilma som lirar lite gitarr igen ;)
Jag ska strax iväg och jobba. Det behövdes personal ikväll, och det är jag lite tacksam för nu, för jag har inte så mkt jobb längre.... Men det är ju som allt annat, det går upp och ner....
Ha det gott!

081210

Halloj!

Nu har jag pratat med Skara. De sa att Kaxe ska operera bort Spottkörteln. Han har en sån stor och besvärlig infektion där, så den kan inte tas bort med antibiotika. Jag frågade om det var så att han gått med infektionen för länge, och att det var därför som den var så stor och besvärlig, men så var det inte. Däremot så kan det vara så att om han har fått in bakterier via munnen när han haft en infektion så kan sådant påverka, men det är ju jätte svårt för dem att säga om så är fallet, det behöver inte vara så. Spottcysta kallas det han har.
Eftersom de inte gärna ville operera knölen, då den satt så olägligt, så frågade jag om operationen var riskfylld. Och svaret var att det är klurigt att operera just i ansiktet, för det går så stora kärl där, och de har en massa nerver där. Men att ta bort en körtel istället för en stor knöl är ju "lättare" för dem.
Frågade även om detta kunde vara ärftligt, och då svarade hon att det inte var det. Alla raser kan få detta, människor oxå, men det är inte så vanligt. Han kommer heller inte få några "men" av operationen, för som hon sa, en sankt bernhard torkar nog inte ut i munnen i första taget ;)
Nu känns det lite lättare när man pratat med veterinären. Och jag tycker att det känns bättre att det var spottkörteln än lymfkörteln!
Min lilla GODING!




Ibland känner man sig liten alltså ;)


Lollo hade rymt från buren inatt, jag förstår henne, bättre att skutta fritt!
Sicka mysiga sängar! Här vill jag kanske sova....


...äsh...bättre på golvet!


Nu skuttar hon runt här, får lite kel emellan åt :)


Hittade lite kort på Mister. Han var ju så bedårande vacker! Lite suddiga kort dock...




Här är Louie, Mister bror på besök...han åker med stil han ;) Riktig liten knutte ;)


Hittade lite kort på min lilla prinsessa oxå...här var hon inte gammal ;)
Sicka underbara goa kinder!!!!


Moster Karro och sötnosen!


Min vän Sara och Wilmis!


Saras mamma ville oxå mysa lite med gosingen när hon var här.


Så här stod vi och gungade Wilma när hon behövde sova, men inte kunde. Här har morfar fått äran att gunga ;)


Skojsigt att kolla igenom alla kort man har tagit...saknar fortfarande skivor på Bosse när han var valp, och det gör mig TOKIG att inte hitta dem! För de korten betyder ju givetvis en massa nu. Ska fortsätta att leta!

Någon som är sugen på en liten go sankt bernhard??? Yvonne har valpar, halvsysskon med min underbara Kaxe pojk!




Så hör av er till Ackeber's kennel, ni som är sugna på en liten gosing!

Ha det gott!

081209

Hej!
Nu var det ett tag sen som jag skrev här. Jag har vart jätte trött en tid nu, kanske beror på att det är så mörkt och trist ute, och att man har tänkt på Kaxe en del. Tommy åkte in med Kaxe till Skara idag. De tog stygnen på honom, och sen fick vi provsvaren. Han har en inflamation i körteln, Tommy kommer inte ihåg vilken körtel de sa, men det måste ju vara lymfkörteln som de pratat om tidigare. Så de måste operera bort den på honom. Annars kommer detta att komma tillbaka.... Jag ska ringa till dem i morgon och prata med dem, för man har ju tusen frågor nu! Tänker mkt på att de sa från början att de gärna inte ville skära där pga av alla nerver som går där.... Undrar ju hur han blir efter att ha opererat bort lymfkörteln, blir han som vanligt, eller kan det hända något sen.... Tankarna går....
Lilla hjärtat! Tänk vilken otur man ska ha med hundarna!
Vi var på käckebrödsbak hos Nancy och Fredde i helgen. Jag har aldrig gjort sånt förut, men jag trodde ju att man BAKADE knäckebröd....vilket man inte gjorde, man bygde med knäckebröd...
Inna vi åkte iväg så gjorde vi ju givetvis iordning oss. Wilma badade länge och väl :)


Barn är ju så roliga med deras små kommentarer! Hon badade även i går, och då var hon i nästan en och en halv timme. Fick ju värma vattnet ibland :) Sen när hon väl gått upp, så tittar hon sig i spegeln och säger  "Hihihi, titta mamma, jag ser ut som ett russin. Jag ser ju ut som farmor." Hahahaha, ja, hon är go tjejen!


Badad och klar!


Fil och flingor...den bästa frukosten :)


Wilma och Snögubben påväg till Nancy.

Hos Nancy..
Här är det fullt upp i byggandet :)






Sandra och lilla Neoh.


Alla barnen samlade :) (nästan)


Ella och Robin lördagsmyser!


Det största barnet som var där...Fredde :)


Ja...fick nog inget mer "normalt" kort på han :)


Någon som vill smaka av det här? (Monica)


Mmmm, Irene tycker att det luktar riktigt gottigt!


Jupp, gott var det!


Här spelas det musik för fullt....ett rätt kul spel för barnen, där de lär sig spela trummor, gitarr m.m


Sofie lirar lite i soffan ;)


Sen bar det upp till barnens rum...
Ella


Anna.


Simon.


Jag och Baron på promenad...


Fanns en aning snö kvar på vissa ställen i helgen, men nu är den borta :(


Baron strosar framåt :)


På den här stigen finns det ett å annat hinder för gubben att ta sig över, redig gubbe :)


Wilma och lilla Tarzan.


Vågar jag ha med Tarzan när han är snäppet till långhårig i ansiktet? Han ser ju så ovårdad ut så...
Borde det inte vara Tarzan som vilar sitt lilla huvud på baron ist? :)


Godingar!


Fotade Wilma lite i söndags när hon dansade sjung pippi långstrump. Pippi blev hennes favorit på teatern, och nu vill hon bara se ut som pippi :)




Sötis!


Vi var hos mor och Gunnar och fikade i söndags oxå. Jätte gott! Wilma var där två timmar innan oss, för hon och mamma skulle göra något till mig som tomten kommer med sen... Spännande! Än så länge har Wilma inte sagt vad det rä, så hon kanske kan bevara en hemmlis ;)

Jag kommer väl skriva mer om Kaxe i morgon...om jag blir något klokare när jag pratat med vet :) Jag var iaf ut med han nyss, och han är piggelin, och det är skönt! Han skuttar och far åt alla håll, och han har en massa bus i benen när han är lös. Tränade lite lydnad oxå, och det funkade OK, men man märker att han har lite överskotts energi i sig. Måste arbeta honom i morgon så han blir av med det. Det är roligt med Kaxe att han har verkligen energi! Han är lättare att jobba lydnad m.m på, än om jag jämför med endel andra bernhards som en haft. Han är inte så svår motiverad, för han vill inte vara still, han vill jobba ;)

Ha det gott! Kram!


081206

Jaha, då har man jobbat två nätter...och nu är jag ledig tills den 23:e...men jag står ju på inringning, så jag hoppas att det inte varar så länge....
Har ju lånat syrrans kamera. Skulle fota en massa på jobbet, men det var ju inte många som ville vara vakna, och jag orkade inte vara kvar på morgonen, ville hem och sova. Så det får bli en annan gång.... Jobbar ju den 23:e, så då kanske jag kan få låna kameran och fota då....
Men lite kort har jag ju tagit :) Här är lilla goa Tussen




Eliona.


Eliona och Lollo.


Kaxe sitter och beundrar den vackra åkern ;)


Min gosiga gubb-skrutt :)


Lilla Missan fick oxå vara med på bild.




Våran lilla hjälpreda! Här packas det upp varor efter handlingen :)


Mys i soffan!


När jag jobbade nätterna så sov jag hos mor och Gunnar. Wilma och Tommy åkte dit och hälsade på, så vi fick ses lite..
Lilla Wilmis!


Busar med morfar!


Eller är det kanske morfar som busar med Wilma?!




Hittade en fin liten blomma att fota :)


Jag och Wilma spelade Fia igår kväll...




Och vinnaren blev....WILMA!!!


Ja...jag har ju inte gjort så mycket dessa två dagar...bara passat på att fota lite nu när jag kan ;) Sen har man bara sovit en massa när man inte jobbat....
Men nu är jag som sagt ledig. Så på morgonen städade jag upp lite, och har börjat tvätta. Wilma sitter nu i badet, och snart ska väl Tommy gå upp, som har lite sovmorgon idag. Sen ska vi iväg till Skara, för jag behöver mer färg. Och i eftermiddag är vi bjudna till Nancy, på knäckebröds bak, har aldrig gjort detta förut... Tyvärr kunde vi inte ta med någon vovve idag, för Cora löper...men, det lär ju bli kul ändå :)
Ett kort till innan jag slutar....Wilma och Missan på morgonen idag :)


Ha det gott! Kramen!

081203

Hej! Sitter en stund vid datorn innan jag ska iväg till jobbet. Jobbar två nätter nu, och kommer sova hos min kära mor i stan i morgon... Så Wilma och Tommy kommer jag träffa en sväng i morgon, men alla djuren får Tommy ta hand om tills på fredag :p
Jag har lånat syrrans kamera tills på söndag, så jag kan tänka mig att jag har ett å annat kort att lägga ut på bloggen på fredag ;)
Kaxe han är som vanligt, och jag är inte ett dugg nervös för provsvaren. Magkännslan säger att det var en infektion, och att det inte är något att oroa sig för....jag tror på magkänslan ;)
Jag har blivit inbjuden till tipspromenad med hund den 14/12, och detta längtar jag till! Vi ska gå på berget, det var Kathi som bjöd med mig, från billingens brukshundsklubb :) Tackar! jag trodde att det var denna helgen, tills jag tittade i almenackan....så jag får vänta drygt en vecka till, men den som väntar på något gott... ;)
Jaha. då ska jag väl ta och packa allt jag kommer ihåg att packa ner, man är ju en aning glömsk....men lite mat och lite kläder vore ju bra att ha med sig....hoppas att alla har det riktigt bra!
Kram!

081202

Idag har vi vart in till Skara och tagit bort dränet. Vi fick inga provsvar, för de hade inte kommit. Men den 9:e ska vi in och ta stygnen, så då får vi även provsvaren.
GÄSP! Vilken lång väntan på veterinären!


Vi sätter/lägger oss en stund medans vi väntar!


Wilma satte sig och lånade en penna, och en liten broschyr, och skrev ett brev till veterinären, hahaha! Sötis!


Kaxe skötte sig kanon bra! Fick lägga ner honom på sidan, och tjejen klippte ett par stygn som dränet satt fast i, drog ut dränet som var ganska långt, tvättade såret och rakade bort lite päls som blivit geggigt och tovigt pga dränet. Och Kaxe han låg så stilla så, jag kliade honom bakom örat, och det är ju gött det så! Helt otroligt ändå hur mycket de tillåter att man gör med dem utan bedövning m.m De har ju trots allt ingen aning om vad vi håller på med! En annan kan ju tycka att det är läskigt, eller att det känns konstigt, men vi vet ju varför man måste göra så.... Tur att de är så snälla! Det sa veterinären oxå idag till Kaxe, det är tur att du är så otroligt snäll, när du är så stor ;)

Kom hem från veterinären nu, så jag tänkte värma mig lite med glögg, och sen ska jag ut och gå med Baron. Tråkigt bara, för vi fick snö idag, och det blev en del på backen, men det försvann lika fort... Wilma fick inte möjligheten att leka i det lilla som blev idag :( Och jag och Baron får gå i slask nu :( Men,men...det är väl som de säger. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;)


081201

Hejsan! Jag har inte vart aktiv i bloggvärlden över helgen...har jobbat natt, och sovot, och inget mer... Men sova har jag nog behövt, för i Fredags var jag så orolig över Kaxe, så jag sov inte en blund under dagen, och jobbade sen den natten.... Hur det gått för Kaxe? Jag börjar från i Fredags...



Vi åkte in till Skara, hade en tid klockan 09.10. Kaxe skötte sig kanon bra! Han har ju lite problem vid hundmöten, och vart är inte bättre att träna detta, än hos veterinären där det springer hundar runt varje hörn ;)
Vi gick in och satte oss i väntrummet, och Kaxe gnydde lite, ibland lät han som en björn... och ibland var han tyst och bara iaktog alla hundar. Han drog lite när man gick förbi ett par, men han var inte okontrolerbar.
Vi kom in till veterinären, hon tittade på knölen, och sa soom alla andra tidigare sagt, "oj, vilken stor knöl, och som uppkom så fort?! Det har jag aldrig sett tidigare..." Ajdå, tänker man då. Hon skicka oss iaf vidare till ultraljud, och Kaxe skötte sig exemplariskt! Först skulle han få sitta intill mig undertiden, men han var lite för nyfiken på veterinären och sköterskan, och ville upp i knät på dem. Så vi fick lyfta honom upp på bordet. Tre personer fick vi vara, och det behövdes. Jisses vad otympliga de är ibland! Jag trode Kaxe skulle tycka det var lite läskigt att ligga i en V-kudde under så lång tid, men han somnade så gött där så :) Han som gjorde ultraljudet tyckte att det var en riktigt märklig knöl. Han sa att en varböld var det inte, men han såg att det var lite vätska här och var i bölden, annars var det bara en massa vävnad. Han tittade efter de stora blodkärlen, för om de skulle skära i honom så kan det vara bra att veta hur bölden ligger i jämförelse med dem...och den låg över dessa kärl. Han berttade att knölen låg så dumt till om det var så att de skulle behöva skära i honom, för där knölen sitter går det en massa nerver, och om de råkar skära av en nerv så kan han drabbas av ansiktsförlamning bla. Fy fan, tänkte man då, det där vill jag inte höra nu!
Tillbaka till veterinären igen. Hon sa att de skulle behålla Kaxe underdagen och skicka honom till operation. De ville ta vävnadsprov på honom för att utesluta cancer....


Vi lämnade lilla gubben i Skara. Wilma fick leka lite på lekplatsen utanför veterinären, innan vi åkte hem.




Väl hemma skulle jag då försöka att sova, eftersom jag skulle jobba natten som kom.... j, vad det gick bra! Första försöket stannade jag i sängen i två timmar. Jag låg och vred och vände mig....Missan kom in och la sig på mig och spann så högt så. Sen skulle hon ner under täcket.. Kaninerna väsnades, allt det här som jag brukar vara van vid, men som nu störde mig. Så kom jag på att jag skulle byta på kaninerna idag. Och det där kunde jag inte släppa, så efter en stund gick jag upp och städade i buren. Sen kunde jag nog sova....Eller hur! Då hade ju klockan blivit halv fyra och veterinären hade inte hört av sig. Då gick ju tankarna här...Tänk om de skurit fel, är han ansiktsförlamad nu? Har han cancer? Kommer han att överleva det? Efter fem ringer de äntligen! Kaxe mår bra! Han har fått ett drän, för de hittade lite varklumpar här och där i knölen, och hoppas nu på att det är en infektion. Klockan var så mycket, så Tommy fick lämna mig i stan, innan han åkte för att hämta Kaxe. Men så länge man vet att han mådde bra, kunde jag sluta oroa mig. Helt otroligt hur mycket man förstör för sig själv genom att oroa sig och tänka det värsta. Varför då? Jag kan ju inte göra ett dugg åt det, och inget hjälper över att man blir så orolig, men ändå blir man det...
Kaxe går nu inte på antibiotika. Men han får smärtstillande om vi tycker att han behöver det.... Knölen har minskat i storlek, och lite har ju kommit ur den....så jag hoppas att det var en infektion!


När Wilma sett dränet så frågade hon "Har Kaxe en klubba där?" Nix, det är ett rör fick hon som svar... "Jaha, ett sugrör?" Svarade tjejen då. Hon är ju för go....men det ser ju nästan ut som en liten klubba :)

Som sagt, jag har inte gjort många knop denna helg! Men nu är jag ledig tills på onsdag, så jag ska måla ett par muggar, En nalle med en skylt, och i skylten ska namnet på personen stå...


En kul liten hobby :)

Sen ska jag ta och leka en massa med Wilma, för det har jag ju missat i tre dagar!!!!! Och i morgon ska jag pyssla ordentligt om alla vovvarna! Vet inte hur Tommy har aktiverat dem i helgen...men det märker jag väl....

Nu ska jag ta mig en kaffe och en rök, och sen blir det visst en film här, Lilo & Stitch 2....det blir sköj :)Ha det gött! Kramen!