081127

Idag tog jag tag i lte på förmiddagen, sånt där som man dragit lite på, men som måste göras...så jag spenderade ett par timmar i telefonen.... Sen satte vi oss i bilen, tog Kaxe med oss, och for till Nancy. Wilma tycker att det är roligt att busa med barnen. Här hjäpler Wilma och Robin Nancy att julpynta :)


Kaxe var med oss, han fick busa med söta Cora.


Men hallå! Ska du ta allt vatten??? Det blir ju bara slajm kvar till mig!


Cora och Kaxe.


Nu har tröttheten tagit över...bäst att vila efter busandet!
Min fina kille!



I morgon Kl 09.10 ska vi vara i Skara och göra ett ultraljud på honom. Jag är rätt nervös just nu! Hoppas att det går bra, att det inte är någon fara med honom. Han är ju som vanligt nu, bara det att knölen inte vill gå ner. Hoppas, hoppas att det går bra!

Jag var på praktiken i kväll, gjorde min sissta tur där idag. Och fick en super bra kritik!!!! Den löd:
" Camilla visar stort kunnande och ansvarskänsla för sitt arbete. Visar respekt för de boende och inger trygghet. Lätt att kommunicera och samarbeta med. En sådan person som man gärna vill ha som arbetskamrat."
Ojojoj, vad glad jag blev över de raderna! Hon är ju för go min handledare!

Nu ska jag nog ta och måla en mugg innan jag somnar...har ett par som jag ska göra.....

Ha det gott!


081126

KL: 08.10

God morgon! Igår låg jag och slöa lite i soffan efter maten. Tommy gav Wilma vällingen och läste saga för henne. Jag låg och lyssnade...och blev tröttare :) Så jag sa god natt till lilla tjejen runt halv åtta, och sen skulle jag bara vila lite i soffan ;) Det blidde inte så, jag somnade riktigt gött där. Tommy väckte mig rint nio, och då hasa jag mig ända till sängen :)
Så när Wilma vaknade 7.30 idag, var jag riktigt utsövd :)
Jag har lite pepparkaksdeg hemma, så jag och Wilma ska nog baka lite sen. Snön är fortfarande kvar, så ut och åka pulka är ett måste! Sen är det försäljning i bygdegåden i kväll, börjar vid 19-tiden. Tydligen en internett affär som ska sälja lite här....ska bli kul att kika runt på, de skulle ha allt....mmm, undra om det är heminredning då?!
Baron och kaxe skuttade ut så glatt här för en stund sen. De trode väl aldrig att de skulle få komma ut.....hehehe, hvart i åtta var hon innan de kom ut....sovmorgon för dem med :p
Men lilla Tarzan han har krypit ner i min säng, eller om han har lagt sig hos Tommy nu kanske.... Tommy är hemma från jobbet, huvudvärk.... Men han var i Uddevalla igår, skulle på ett möte. an körde själv dit, hade lite svårt att hitta, och var lite nervös inför mötet...så det är väl spänningshuvudvärk...
otade lilla söta Tarzan och Baron igår. De sover jämt i Wilmas säng nu, bara den är ledig. Men så länge Wilma tycker att det är OK, så gör jag det med ;)




KL 10.35

Nu har jag och Wilma städat upp lite här hemma, och sen gjorde vi pepparkakor :)
Inte lätt att kavla deg som bara vill fastna :)


Men att trycka ut kakorna går ju lite lättare...




Vad man känner igen det där med att baka pepparkokor från att man själv var liten. Nu står jag som mamma och mormor, när jag och Karro var små. "Du får kavla mer Wilma, ännu mer, degen ska vara tunnare....Kavla mera..." Det var ett evigt kavlande tyckte man :p
Jag tror att vi ska fika på kakorna nu, och sen pälsar vi på oss och går ut. Ser på vägen att asfalten börjar synas...så snart är väl snön borta igen :( Men idag kan vi säkert göra en STOR snögubbe ;)

KL 18.10

På förmiddagen så var vi ute lite i trädgården och lekte i den lilla snön som är kvar....
Tarzan var med ut..


Wilma och lilla Tarzan.


Sen gjorde vi en jätte fin snögubbe... Wilma döpte den till Oskar...


Tröja å allt fick han ;)

Wilma busar för fullt.




Efter en stund la hon sig så sött här vid stenmuren...hon skulle vila en stund ;) Klart, man blir ju trött av buset :)


Oj,oj,oj! Här har det vart full rulle under eftermiddagen! Först åkte vi till Tidaholm, jag skulle köpa porslinsfärg, men de hade ingen :( Hittade och köpte istället en mega go luvis som jag nog kommer att bo i under vintern ;) Den fanns dock bara som minst i storlek M, så jag kan verkligen bo i den....men det viktigaste är att kläderna är sköna! Sen blev det en fika, innan vi drog vidare till Skara och slöjd detaljer. Där fann jag min stackars färg, efter det åkte vi till Jula och handlade lite, och sen for vi vidare till Skövde. Hoppade in på Granngården för att köpa kanin och hundmat, och sen en sväng till ÖB för jag behövde 10 vita muggar, som nu ska målas :p
Kom hem för en stund sendan, då gjorde jag mat. Och nu är jag trött och seg efter allt shoppande och efter maten, så nu ska jag sätta mig och ta en kaffe innan jag går med lilla Kaxe busen.


081125 SNÖ!!!!!!!!!!!!!

KL13.55
Jag och Wilma tog med oss bobben ut och begav oss iväg till grusgropen :)


Här var det lite jobbigt för mamma att dra....men skam den som ger sig ;)


Äntligen! Här är grusgropen!


Vi åkte lite i backarna som var där, sen hade vi snöbollskrig, gjorde snöänglar, rullade oss i snön...
och här är våran MINI snögubbe :) Gick inte att göra någon större, då vi inte har någon kramsnö :)


Tjohoo!






Här gör Wilma en snöängel.


Det är tufft för dessa små ben att klättra upp för backarna, som vi sedan ska åka ner för :)




Här är grusgropen, och den lilla toppaluvan i backen är Wilma :)


När vi gick lite längre bort i gropen, pekade Wilma på himlen och sa: Titta, där är samma himmel som Nalle Phu har :) Jo, det var ju en fin himmel som vi såg :)


Nu är vi hemma på åkern. Wilma vilar sina små ben lite ;)


Kaxe och Tarzan var med. Tarzan fick jag inget kort på, han var för snabb för kameran.... Men här är Kaxe killen.


Snön var ju super god och kul!


Jag är helt SLUT! Vi har vart ute i snön i nästan tre timmar. Men Wilma är inget trött alls :) Sicken energi! Får ta och stoppa i mig lite mat, sen går vi väl ut igen :p
Tar med ett kort på Wilma från igår. Hon ser SÅ MYSIG ut! Ligger i en fotölj och vilar :)


KL 17.30

Jag och Wilma har vart ute lite igen....
Sniff,sniff,sniff...matte tycker att jag påminner henne om en struts?!


Hörde jag något tro???


Han ser lite bättre ut på denna sidan när svullnaden gått ner...men knölen är ju som sagt kvar...


Min lilla söta Wilmis!


Sen tog vi med oss Baron till Dammen...


Gunga nu? Jo, visst går det!


När vi kom tillbaka hem va Samuel och Märta hemma, så då gick vi över till dem och åkte pulka. Kul för barnen att åka pulka och busa i snön tillsammans! Samuel tyckte lite synd om Wilma, för hon blev så liten i snön och syntes knappt ;)
Wilma lånade kameran när vi kom hem :)
Ett litet kort på Tarzan :)

Och ett kort på sig själv...


SÖTIS!
Nu kommer strax Tommy hem, så då ska vi äta lite.... Ush, jag är helt slut efter allt bus i snön ;)
Lite varm choklad vore ju inte helt fel....en stor filt och en bra film...så får det nog bli ikväll ;)
Ha det gott! Nu ska jag ta hand om Wilma och Kaxe. Baron och tarzan sussar gott i Wilmas säng...igen ;)

081124

Kl 08.50
Wilma och jag var uppe 06.30 idag oxå. Wilma är så glad för att det snöar så mycket här idag...jag är väl lite mindre glad...tycker om snön, men här snöar och blåser det nu...och i detta vädret ska man ut och gå...BURR!
Kaxe han är bättre som sagt. Svullnaden runt knölen är borta, tempen nere, och han är som vanligt i sättet att vara. Så jag pratade med både Falköpings och Skara, ska vänta med att komma in. De tycker att det går åt rätt håll. Karin är tillbaka på Falköpings i morgon, så jag ska ringa dit då, för att se vad hon säger.
Jag och Wilmis har städat upp lite här, nu satte hon på musik och började dansa runt här...så jag ska väl vara med och svänga runt lite här :) Jag jobbar kvällen, så idag åker Wilma till dagis efter lunch. Roligt för henne att leka med alla barnen :)
KL 11.05
Jag och Wilma gjorde oss iordning förut...hon såg när jag plattade håret, och ville såklart att jag plattade hennes fina hår :)


Söta lilla tjejen :)


Sen fikade vi på pepparkakorna som vi gjorde igår, Mmmm!


Jag ska strax fixa pannkakor som vi äter innan vi ger oss iväg till stan. Ush, jag har ingen lust att gå ut i snöovädret! Kommer ju frysa halvt ihjäl! Hundarna får vara inne idag. kallt för dem med. Lilla Tarzan pinkar så fort han kan, och sen springer han till dörren och vill in. Hoppas att det är vindstilla och soligt i morgon, men att snön ligger kvar på backen. För i morgon är jag ledig, så då kan jag och Wilma göra snögubbe och åka pulka :p
Måste börja träna Kaxe på att ha sele och remmar nu. Vore kul att åka skidor bakom honom :)
Ha det så gott!

KL 22.30
Då har jag kommit hem efter att ha jobbat en kväll på min gamla hemavdelning...det gick jättre bra att jobba, men jag tycker inte det är lika roligt att jobba dag/kväll som natt....men, det var helt OK! Träffade en gammal jobbarkompis, som även är min vän,en stund...vi har det alltid lika rolig när vi ses! En riktig liten skämt tjej, som kan driva om ALLT och inget ;) Härligt med folk som alltid ger en ett gott skratt :) Hon och jag blev vänner på ett ögonblick. Hur många blir det så med? Redan första kvällen vi jobbade pratade vi båda privata saker med varandra, vi drev med varandra...ja, det klicka på en gång. Hon är så rak och ärlig, och har verkligen den rätta humorn! Tänk vilken tur man har ibland....att man träffar just de människorna just då, och vips har man bundit ett vänskapsband....

Kaxe mår bättre. Han sitter just nu nästan i mitt knä :) Knölen har ej minskat i storlek, men allt annat tycks vara bra. Får se vad Karin säger i morgon...

Ha det gott! Kramen!




081123

KL 07.10 God morgon!
Jag somnade ifrån filmen igår...såg fram till andra reklamen, sen förflyttade man sig till sovrummet för att se klart filmen i sängen...men då vet man ju närstan hur det slutar :p Zzzzz!
Wilma vaknade 06.30 idag, hon är så söt. Kommer in i rummet och ser en liten yrvaken Wilma i sängen. "Mamma, det är fortfarande mörkt ute, men jag vill inte sova ändå..." var det första hon sa :) Det är faktiskt morgon nu, även om det är mörkt ute, så vi kan allt gå upp nu fick jag säga...fast jag hade ju inte tackat nej till att sova lite till ;) Sen fick jag vira täcket runt henne, så hon såg ut som en liten fjärilslarv när jag bar ut henne till soffan ;)
Kaxe var så glad när jag vaknade, rusade ut och kissade, jag öppnade hundgården, släppte in Baron och hällde upp mat till dem...och sen väntade jag...för Kaxe han kissade ett bra tag till... Stackarn! Han kunde ju väckt mig om han var så kissenödig...men han kanske inte kände det om han sov...hoppas jag. 
Jag undrar jag vad man ska hitta på idag. Har startat en tvättmaskin, och ska strax städa upp lite. Tommy har sovmorgon idag. Hoppas väl på att vi åker ut i skogen sen när han kryper upp ur sängen :)
Tarzan har inte heller vaknat än, han har ju visserligen sovmorgon varje dag...om han får ;) Wilma sitter nu intill han i soffan och lägger filtar över honom :) Då myser han! 
KL 09.30
Jaha...nu har jag och Wilma städat lite. Sen fixade vi en liten mer stadig frukost, och Wilma drog upp Tommy nu oxå :)
Lilla Wilma vill göra sin egen frukost, hon kan ju själv ;)
Inte alla som vill bli fotade på morgonen...men, det tar jag ingen häsnyn till :)
Lilla Tarzan och Missan fick kasslerbitar som var kvar i kylen.... Mumsig frukost det ;)
Fick Missan mer??? Mitt är ju redan slut :(
Tarzans nya plats är vid elementet i köket, det värmer väl gött där...så jag flyttade bädden dit, såg så hårt ut på golvet....
Vi ska strax ut till skogen!!!! Vad myyysigt!

KL 16.15

Jag och Tarzan tog en liten promenad innan vi åkte till Loringaskogen.
Tarzan i en björk :)


Nu är vi med Baron i Loringaskogen. Kaxe fick stanna hemma. Han får lite kortare rundor nu eftersom han inte är helt frisk än...
Wilma, Tommy och en bit på Braon :)


Sööötis!!!!






Jag...


Wilma med världens största leende!


Här tyckte Wilma att Baron var lite för snöog, så hon borstar av han lite ;)


Fint med snö ute i naturen nu :)


Vackra Baron!


Mmmm! En chokladbit och varm Obo'y!


Tommy med det viktigaste på promenaden....kaffet ;)





Jag och lilla Wilma.







Jag och baron, här har vi just sprungit ett par meter, så jag är helt slut ;) Kondis??? -Ingen alls!


Wilma på bushumör, här fäller hon pappa!


Ger du dig?


Ja, jag ger mig ju! Hjälp mig upp!




Sööötis!


Tommy och Baron.


Wilma sitter och tittar upp på en grantopp högt där uppe....


Där har vi nämligen pappa....som ville vara barn igen och prova på att klättra...


Klättra?! Bättre att strosa runt på backen och smaka på snön!


När vi kom hem så gick jag och Kaxe ut på en gång.
Jag och Kaxe i grusgropen.



Kaxe på lite bushumör :)


Lilla Kaxe.


Han är så pigg idag så. Förutom knölen så märker jag ingen skillnad mot vad han brukar vara. Gött!
När jag och Kaxe kom hem låg Baron och vilade ut efter promenaden :)


Jag har vilat. Skulle ligga en stund, som blev en timme :p Men,men...nu är jag uppe igen. Wilma duschar här nu, så jag ska ta och hänga upp en tvätt, och starta en ny. Sen ska jag ta en underbart god kopp kaffe. Och därefter ska vi nog ta och baka pepparkakor här...Mumma det!

KL 19.15

Nu har vi gjort pepparkakor här. Tyvärr var det slut på florsocker här...så det blev ingen glasyr på dem :(
Wilma ville dricka lite glögg innan vi bakade....det bästa med vintern, GLÖGGEN! Mmmmm! Tycker iaf jag. Eller vad säger du Karro? Du har väl glögg hemma? hahaha! Förlåt! (Ett internt skämt... När jag frågade syrran en vinter om hon hade glögg hemma, så ställer hon sig och gapar och visar sina framtänder så tjusigt, samtidigt som hon säger " ja, vad då,då?" hahahaha! Det är skillnad på glögg och glugg :) Tycker om dig syrran!


Nu börjas det bakas här :) Degen är ju godast såklart...jag och Wilma har väl ont i magen i morgon kan jag tro....
Det var ju vi två som åt upp halva degen...nästan ;)


Wilma äter deg, och Tommy gör pepparkakshus...







Det lilla,lilla mini pepparkakshuset :)



Mmmm! Vad det luktar gott här. Nu när jag är så redig och INTE tigger, kanske jag får min belöning sen ;)



Nu har Wilma nästan somnat. Så när hon gjort det ska jag ta ut Tarzan. De andra har fått sin mat nu, de är i hundgården en stund och ska strax få springa lite i trädgården. Sen går ju "sanningens ögonblick" ikväll, ett måste. Hoppas det inte går en bra film. För jag borde läsa "Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig" med magdalena Graaf. En skoluppgift jag har. Och den boken är jag SÅ sugen på att läsa! Tårarna kommer väl säkert antar jag!
Jag ska skrubba det lilla pyret, Tarzan, ren och fin med. Kaxe struntar jag i, kom ju på att han kanske inte vill bli tvättat just nu när han just blivit bättre.....skadar ju inte att vänta någon dag...
Ha det gott! Kramen!

081122

Kl 16.00
Hej! Nu har jag sovit en stund. Gick sen ner till bygdegården för att se mina vänner Marie och Glenn från Skövdes musikteater förening. De spelade en massa pjäser från Astrid Lindgrens alla underbara sagor. Det var jätte roligt för alla barnen, och för en annen ;) Fiskdamm, lotteri och fika hade de där idag oxå. Vi vann en tomte på lotteriet :p Kul när det händer lite i bygda ;)
Jag har inte vart med hundarna än. Tommy tycker att Kaxe är lite piggare idag...så jag hoppas att det är så. Ska ta mig en kopp kaffe nu, och sen ska jag ge mig ut på promenad med doggsen. Traskar in senare med kort från teatern, och på mina vovvar :)
Kl 19.17
Har vart ute med Kaxe och Baron nu. Tyckte lite synd om Tarzan i busvädret, så han har rastats lite utanför bara...
Kaxe är en aning piggare, och jag funderar på om knölen kanske har gått ner lite...men jag är inte helt säker. Han fick kväljningar när vi var ute och gick, så jag gick inte långt med honom. Vet inte om han blir andfådd nu när han inte är helt OK, eller om den kyliga lyften kan göra att han fick dem nu...eller om knölen trycker mer, och mer så att han får det jobbigare. Inne har han inte ulkat sig något än...
Jag och Baron gick en bit på landsvägen och tillbaka idag. Jag är sååå trött, så jag orka inte vara ute i det kalla för länge.... Men han är så nöjd för allt Baron, och han är inte den som tigger om att få vara ute i kylan ;)
Jag ska tempa Kaxe ikväll igen. Hoppas att febern ger sig!
Här kommer ett par bilder från teatern:
Karl-Alfred hälsar alla välkommna!
Pippa, Annika och Tommy, och en vän.
Karlsson på taket, det var Glenn som spelade världens bästa Karlsson.
Madicken.
Lilla Ida, Emil var oxå med sen.
Rasmus på luffen..
Publiken :)
Och alla som gjorde teatern, utom Marie, som stod vid sidan av nu...såklart :(
Här fiskas det, Per-Anders hjälper barnen att få napp :)
JIPPI!!!! Pennor!
Samuel provar oxå lyckan :)
Och lilla Märta oxå :)
Jag fotade lite från jobbet inatt...på snön som kom...
Vackert! Det lyser upp så fint!!!
Hoppsan hejsan, Maria fastnade visst oxå på kort :)
Och ett litet kort på llla gubben :)
Ska kanske ta och skrubba Baron blank å finer ;) Sen går "The Game" på teven ikväll, den vill jag se...en bra film det ;)
Kl 21.05
Jag har nu tempat Kaxe, han hade bara 38,9 i temp nu, så nu är den ju nästan normal :D Jag vet inte riktigt om jag tycker att själva knölen har ändrat storlek, men han är inte svullen runt knölen idag. Läpparna är lika tjocka på båda sidor nu, och bakom knölen mot örat, så är han inte heller svullen längre. Så detta känns ju TOPPEN! Nu börjar man se resultat! Jag vet inte varför han ulka när vi var ute, är det knölen som trycker på något invärtes, eller kan det bara vara så att den kalla luften och blåsten får det att kännas i halsen på honom. Man vet ju själv hur det är att andas kall luft när man är förkyld.... Han är oxå piggare idag, och det är ju TOPPEN!!!! Min lilla, gosiga, underbara, plutt! Nu börjar du nog ändå bli bättre!!!! Jag undrar forfarande VAD knölen är för något, men om jag nu allrdig skulle få reda på det, så vad gör det? Bara den försvinner och han mår bra!!!
Lilla Baron ligger här i soffan, med Tarzan intill sig. Baron luktar nybadad...Mmmmm! Tycker matte ;) Öronen är rensade och klorna klippta. Hinner jag så ska jag ta de andra två i morgon. Tycker att rena hundar är underbart, det är inte alla som uppskattar att en stor sankt bernhard kommer fram och dreglar ner dem, och är de dessutom skitiga så är ju minen inte bättre på den drabbade :p Så rena hundar är A och O....
Kaxe är ju en kelgris, så som Baron :) Inne hos veterinären i väntrummet stannade han vid första bästa tjej som satt på en stol och väntade på sin hund. Han la huvudet i knät på henne och tittade bedjande med sina söööta ögon. Det gick så fort, så jag bad om ursäkt och frågade om det var OK att han ville kela lite med henne en stund. Hon skrattade och sa att det var inga problem alls, och Kaxe han njöt så av klapparna hon gav. Och tjejen sa till mig flera gånger att hon tyckte han var en så go hund, en typisk sankt bernhard (så som hon föreställt dem :))) När jag gick så kom hon ut till kassan och gav han en sissta klapp :) En liten charmknutte ;)
Nu ska vi äta lite, och titta på film. Ha det gott! Kram!

081121

Idag åkte vi in till veterinären igen. Den veterinären som tittade på honom i Måndags fick vi inte idag, så jag blev besviken. Idag kom en annan veterinär, sa efter en halv minut att "jag läste att det nog blir ett ultraljud i Skara". Knölen har inte förändrat sig något eller? Hon tog in han till ett annat rum, stack honom, men inget var hade kommit. Så det var bara att åka hem. Ut i bilen med Kaxe, när jag kom in och vi skulle betala frågade jag om vi kunde få antibiotika eftersom han haft feber hela veckan, så nu fick vi det, JIPPI! JPå Måndag ska de skicka en remiss till Skara, för ultraljud. ag blev besviken idag! Min hund är dålig, och jag vill veta VARFÖR!!!! Det som är jobbigt är att från och med igår så får han kväljningar när han dricker. Och idag har han fått det fast att han inte dricker....Hmmm, det måste ju vara tjockt i halsen på honom. Och även om det inte syns utåt, så kan det ju bli mer svullet och tjockt inåt, och hur ska jag kunna se detta???? Han MÅSTE ju kunna dricka, och han måste ju kunna andas! Tänk om det skulle täppa igen sig i halsen under natten?
Pratade med Skara när jag kom hem nu. Vi kan ringa dit under hela helgen, och blir han värre så kan vi komma in. Annars får vi komma på Måndag redan för ultraljud trode hon. Skulle kört raka vägen dit redan i Måndags!
Nu ska jag jobba en natt till. Har inte sovit många timmar idag. Och de få timmarna har inte vart nån bra sömn! Jag är så orolig! Just nu tänker man det värsta, när han till och med får svårare att dricka, tänk om det är så illa så att han inte skulle klara detta? Jag kommer inte överleva detta då!
Ska ringa Yvonne igen, uppfödaren, hon måste vara uppdaterad, hon engagerar sig i Kaxe lika mycket som jag nu. Tack Yvonne!

081120

Jag har jobbat natt. Jobbar med Carola två nätter. En jätte go tjej som har hund själv. Så hon förstår min oro, och att jag är lite tankspridd just nu....mer än vanligt iaf :p
Kaxe mår som han har gjort i veckan. Hans feber låg på 39,4 nu. Så den har ju sjuknt en aning, men han har ju fortfarande feber. Jag vet inte vad Kaxe har i normaltemp, dåligt att jag glömt att kolla detta! Riktigt dåligt! Men jag har för mig att en hund ska ligga mellan 38 och 38,5.....eller har jag fel?
Jag lääängtar tills i morgon, då jag äntligen får åka till veterinären igen! Jag känner att jag bara går och oroar mig hela tiden här hemma, och jag kan inte släppa detta så länge jag inte vet vad felet är!
Men som jag sagt innan, det är skönt att han är med! Han ligger ju givetvis bra mkt mer än vad han gör i vanliga fall. Han går inte efter oss alls lika mkt som han har gjort. Men han "piggnar" till när han ser katten (stackars Missan ;)) och sådana saker är så skönt att se just nu :)
Jag tror att Tarzan märker att Kaxe inte mår bra. Han går efter honom hela tiden, och har inte morrat en enda gång åt honom under den här tiden. Annars brukar Tarzan bli vansinnig när Kaxe närmar sig Tarzan sovplats soffan, då visar han varenda litet risgryn som han har i munnen och morrar och visar vem som är herren på täppan :) Men nu sover han på Kaxes svans, eller sitter tätt intill honom. Skönt för Kaxe att få lite stöd tror jag!
Wilma och Tommy kom just hem. Så jag ska ta och svabba av mig lite, göra iordning mig för jobbet, och sen vara med dom lite. Sen jobba, och sen är det FREDAG! Spännande, hoppas verkligen att jag får ett svar på vad detta kan vara nu!

Ha det gott allihopa! Kram på er alla!

081119

Jag har sovit ganska dåligt i natt, men jag sov bra på förmiddagen. Jag ska jobba natt, så jag fick ju sova länge idag :) Man blir påverkad av att ha en sjuk hund, och dessutom när man inte vet VARFÖR han är sjuk! Jag blir lite smått tokig på detta. Tankarna går, är det en infektion, är det lymfkörtlar, om det är lymfkörtlar kommer han då bli opererad, kommer det vara svårt eller lätt att bota detta....tankarna far runt som hejsan just nu. Jag vill bara veta vad felet är!
Tempade honom så fort jag vaknade. Nu hade han 39,3. Men jag vet inte om hundar är sådana att de har högre feber på kvällen än på morgonen. Med oss kan det ju faktiskt vara så. Jag ringde veterinären igen. Berättade om febern och att jag tycker att kisseriet verkar lite tokigt oxå, i alla fall igår. Jag skulle ha tempkontroll på honom. Så jag ska ta tempen i kväll och i morgon bitti. Hon tyckte att febern igår var ganska hög, men inte idag. Jag ska även ha koll på kisseriet, för det måste ju funka på honom. Och får han hög feber, eller om han börjar dricka dåligt, kissa sämre osv. så ska jag åka in med honom i morgon.
Var ute med honom en sväng, vi gick och hämtade posten. Han kissade tre gånger, funkade ok nu. Så det kanske var sömnmedlet som påverkade honom igår. Det hade ju faktiskt bara gått ett dygn efter att han hade fått det. Det är ju olika det där från individ till individ.... Han är fotfarande hängigare än vanligt. Han går saktare, kollar inte på omgivningen lika mkt och hänger med huvudet. Men han är ändå "med" hela tiden. Ser han att jag tar på mig jackan, så vill han med ut, han är fortfarande nyfiken. Och det är skönt att se.
Vila är vad man behöver nu, samla krafter och låta kroppen få lugn och ro!


Min vän Tarzan! Han är med mig hela tiden nu!


Här strosar vi runt lite i trädgården.


Kommer hem och vilar lite till nu.


Ja, varför ska mina hundar bli så drabbade av allt möjligt? Jag får ju nästan skämmas som skriver om alla deras sjukdomar på bloggen, ni kanske börjar undra hur min hundhållning är?! Först min älskade underbara Bosse-bus, oj vad vi kämpade mot hans ben! Jag har så svårt att skriva om Bosse. Jag kan inte ändra hemsidan. Kan inte skriva på hans sida det datumet då han somnade in. Igår gick jag in och kollade på korten som jag har ute på hemsidan på honom, men det är svårt, det värker för mycket att se dem, jag saknar honom så jag blir TOKIG!
Och nu har man lilla goa Kaxe här hemma som jag oroar mig till tusen för! När han går omkring här hemma med sin rakade knöl på halsen, han är hängig och han är inte riktigt som han brukar vara. Så blir jag så påmind om alla dessa gånger man kom hem med Bosse-bus från veterinären. Att se sina hundar hängiga och sjuka, och man kan inte hjälpa dem, finns inget jag kan göra för att han ska bli bra NU, då blir jag frustrerad! Jag vill hjälpa min vän att bli bättre NU!!! Vill veta vad felet är, och vill att de ska få må bra. Om jag är hängig, arg, sur, lessen...ja, det spelar ingen roll hur jag mår, så finns ALLTID mina hundar där för mig. De är ALLTID lika glada över att se mig, ger mig ALLTID lika mkt kärlek, varje dag, varje tillfälle. Och nu kan jag inte hjälpa Kaxe...bara avvakta och se vad det leder till. Blir han sämre så åker vi in i morgon, om inte så har vi en tid hos veterinären på fredag. Och vad händer på fredag? Har han nu inte var i knölen, får vi då åka till Skara redan på Fredag eller måste jag då vänta ytterligare ett par dagar innan jag får veta vad det är?
Den där knölen grubblar jag SÅ mycket på. Hur kan man få en knöl, och så STOR, på mindre än ett dygn, och sen varken den växer mer, eller minskar i storlek. Vad kan det vara? Och vad kan förändras i den under dessa dagar? Om det bildas var i den nu, borde den då inte bli större? För hur ska annars allt var få plats? Vad är det som har växt sig så stort på honom? Kan det vara en blodutgutning? Har han sprungit in i något? Som sagt, jag blir TOGIG här hemma nu.
Och sen vill jag så gärna veta om han har ont eller inte. För som sagt, jag litar inte på att dessa hundar talar om att de har ont. Säger som Alexandra med Casper, se hur han skuttade med sitt ben. Och min Bosse, så han sprang och kämpade med sitt onda ben. Trots allt det han gick igenom, och hur ont han än hade så fanns den där enorma livsglädjen alltid där. Även de dagar som han visade klart och tydligt att han var halt, så var han ändå lika glad, ivrig och stutsig som alla andra dagar. Det var därför som det var så svårt att låta honom somna in. Han hade ju en sån enorm livsglädje. Men samtidigt så tänker man ju att om livsglädjen hade försvunnit från honom så hade det ju gått förlångt. Då hade jag haft kvar han förlänge för min egen skull....
Ja, jag ska sluta skriva nu, för tankarna de går fram och tillbaka nu. Jag tror att jag kan säga att jag har en deppig dag idag. Men, sådana dagar ska man väl ha det med. För om allt vore tipptopp jämt så skulle man ju inte märka alla roliga, lätta, underbara, gläderika stunder som man får i livet.
Avslutar med att lägga in ett kort på min underbara Wilma. Hon får mig ju alltid att le hon oxå. Hon är ju bara för go den tjejen!!!!!


Ha det gott!

Kaxe har fått feber :(

Innan jag skulle åka till praktiken så rastade jag Kaxe en gång till. Tyckte då att han kissade så underligt. Han stod så lääänge och kissade, och det var en tunn, tunn stråle, sen blev det bara massa droppar. Sen började han att gå och då rann det en massa urin, han stanna och det droppa bara. Så höll det på ett tag, och sen kissade han en skvätt, men det kom bara i intervaller. UVI? Eller kan det bero på sömnmedlet han fick igår?
Jag kom hem efter praktiken, Kaxe var så glad när jag kom hem. Sprang runt och hoppade upp i min famn och gav mig en puss i hela ansiktet :) Men sen dämpade glädjen sig och han såg mer och mer hängig ut. Så vi tempade honom, och han hade 39,7 nu på kvällen. Blir till att tempa i morgonbitti och ringa veterinären sen. Måste nog få komma in med honom i morgon, för så här ska han ju inte behöva må veckan ut....
Han dricker JÄTTE mycket! Och äter gör han oxå. Och det är skönt!!!
Vad ängslig man blir då! Jag ska jobba ett par nätter nu, och jag kommer väl inte få sova så mkt i morgon nu...så det är väl bäst att jag snart kryper ner i sängen....men jag har så svårt för att släppa tankarna! Lilla gosegrisen min, hoppas du blir frisk snart!!!
Stackars Baron har kommit lite i skymundan idag, jag måste kela lite med honom innan jag somnar. Han är ju min goa gubbe, som har gett mig så mycket kärlek i alla år! Han tycker nog att jag är lite taskig som inte har "brytt" mig så mycket idag. Vill ju inte göra de andra svartsjuka nu när Kaxe är sjuk och får mycket ompyssling. Ibland känner man sig kluven med tre hundar. Alla ska få sitt, gammal som ung, frisk eller sjuk!
Ha det gott!

Jag har fått en komentar från en tjej i bloggen, så jag var inne och kollade på hennes blogg. Om ni gillar foton, så kika in på denna sidan: http://michaelaa.webblogg.se/  Jätte fina foton!


081118

Igår var jag ängslig här hemma. Det jobbigaste med lilla Kaxe är att inte veta VARFÖR han har sin knöl. Och igår när han var groggy så ser de ju så mkt sjukare ut....det blir ju så. Sen undrar man ju hur pass dåligt han mår, han visar ju inte att han har ont, eller är sjuk på något sätt, men sen vet man ju oxå att dessa hundar visar ju gärna inte sin svaghet. Jag tänker på Bosse som hade sånt stort fel i leden, varken veterinär eller vi trode ju att skadan var SÅ stor, eftersom han inte visade megastor smärta....
Kaxe har vart ute små vänder i trädgården, annars är han inne med mig och Wilma. Han sover mesta delen, men han vill vara så nära oss som möjligt. Så går vi till ett annat rum hänger han med oss dit. Förut stod Wilma och masserade Kaxes knöl :) Så omtänksam hon är!


Kaxe och lilla Tarzan.


Jag ska jobba ikväll, och kommer inte träffa Wilma mer än på förmiddagen. Kaxe vill jag inte lämna ensam, och leka har jag ingen lust med idag :( Så jag och Wilma bakade kakor ist :p Det är mumma det!


När kakorna var klara så måste man ju få smaka på dem oxå :p


Min lilla sjukling...som tigger kakor :)


Men,men...det fick jag ju ingen...så bäst att vila lite till då :)


Fick lite kort av Johan. Han var här i Fredags och tog lite kort på oss.... Det springer runt en gröngöling här i trakterna.... Elin har Wilma döpt henne till....hon dyker upp lite var stans ;)


Dansa min docka....


Vågar man visa att man "fular" sig me hundarna ibland? ;)


Nu ska jag börja laga mat här... Tänker på Kaxe så...men, det är skönt att det inte har blivit värre! Och varför han har knölen får jag reda på tidsnog....dumt att oroa sig för saker som man ändå inte kan göra något åt, eller att tänka det värsta i förväg, innan man vet... Men man kan ju inte få undan alla dessa tankar.... Åh, vad jag önskar att hundar kunde prata!!!

Jaha..nu har Tommy hämtat Wilma...Och jag ska strax börja göra iordning mig....
Kaxe tycker det är så mysigt inne. Han har funnit sin plats vid spisen nu, där sover han som en liten gris :) Jag lägger ut filtar lite här och var, för han har fått så fula armbågar, men de vill han ju inte ligga på såklart....Hmmm, blir väl varmt!




Ibland får han besök av lilla Tarzan :) Tarzan vill gärna slicka på knölen, är ju helosan på den, så jag får ha koll på den lilla fisen oxå...




Min lilla sööötis!


Innan Wilma åkte förut spelade hon lite gitarr för mig ;)






Rock tjejen!
Hon satt en stund och målade oxå...den där Elin ville tydligen oxå måla :) Vart man än är så är Elin där nu :) Tack Johan för den fina pressenten ;)


Körde lite räser med bilen oxå. När vi var på Ullared så fick Wilma välja, bil eller traktor. Men när vi kom hem så ångrade hon sig ju (såklart) och ville ha traktorn....ajajaj :) Så nu väntar hon på att tomten ska komma, för han har nog en traktor till henne (säger hon själv :)) Vem vet.....får väl se vad han har i säcken...




Baron han har vart ute hela dagen. Tänkte ta in honom nu. Men han snarka så gött där ute...han hörde mig inte när jag stod och ropade en meter ifrån han...så då går det ju knappast någon nöd på han... Får ge han mer kärlek i kväll ist då ;)

Har ingen lust att gå till praktiken nu! Men det brukar ju vara så att när man väl kommer dit så funkar det ju aldeles utmärkt...så det känns säkert helt okej när jag väl är där...


Hos veterinären.

Då var vi till veterinären med Kaxe idag. Vi behövde inte vänta något, utan kom in på en gång, det var skönt!
När veterinären kom in lät det nästan soom att hon tyckte knölen var större än vad hon hade förväntat sig...det känns som att mång tror att det inte är någon större fara med mina hundar, bara som att matte är nojjig igen... ;) Men bättre att åka in någon gång för mycket!
Hur som helst. Kaxe fick en spruta så att han kunde sussa gott medans de skulle sticka hål på knölen och se vad som rann ut.... Men det kom inget annat än blod...ganska mycket blod... Men blodet såg fint ut. Så vi skulle avvakta och komma tillbaka på fredag igen. För om det är en infektion som han har i kroppen, och detta är början till en "varböld" så bör det finnas var i den på Fredag. Det han har nu är kanske bara en början på en böld... Men finns inget var i den på Fredag så ska de skicka oss vidare till Skara så vi får göra ett ultraljud på knölen för att se vad som finns i. Då kan det vara så att det är lymfkörteln som krånglar, men då brukar blodet inte vara så "fint" utan mer vätskigt. Eller så kan bölder vara en tumör, men det var högst osannorligt eftersom den har blivit så stor på bara ett dygn....
Bara till att vänta på att det ska bli Fredag då.... Hmm...evig lång väntan känner jag! Skulle han bli sämre, få feber, bli hängig, sluta äta o.s.v så skulle vi ju givetvis åka in tidigare.
Här ligger Kaxe och börjar slumra till riktigt gott...


Pappa läste Bamse för Wilma och Kaxe.


Nu har vi kommit hem. Kaxe är groggy och jätte trött! Fick mattes täcke att ligga på, och ikväll och inatt ska han verkligen få vara ifred för de andra hundarna, han behöver lugn och ro! Tur att jag jobbar kväll och nätter denna vecka, för han blir inget ensam alls!


Lilla  hjärtat!!!


Rakad och fin runt knölen. De hittade inget märke någon stans, varken i munnen eller utanför... Men om det är en infektion så kan det vara så att han kanske har haft ett litet sår i gommen tex. och att detta växt igen, men det har blivit en infektion i kroppen...... Nu har han dock rivit sig lite på knölen, det kliar väl. Men håller jag honom under uppsikt så ska det väl gå. Jag har en dumstrut från Bosse här hemma, men vill helst inte ha dessa på. Min älskade Bosse fick ju gå med en sån på i ett bra tag efter operationen, och jag fick lufta honom, torka hakan och halsen och torka av dumstrutet jääte, jätte ofta, och ändå var den bara fuktig och han varm och blöt.... Gillar dem inte alls!




Ja, vissa ska ha sån otur med hundarna, men,men...man får se det som så ,att mina hundar har ett aktivt liv, de busar med andra hundar, de går mycket bland snår och mossiga marker, de kan skada sig både här och där. Men de lever också livet! Och jag tror att de trivs med det ;)
Ha det gott!

081116 En härlig Söndag!

Igår praktiserade jag på kvällen. Och eftersom Tommys syster bor en bit bort ifrån praktikplatsen, så åkte Wilma, Tommy och Baron till Nancy med familj och hälsade på undertiden.
Wilma med kusinerna Kevin och Robin.


Här är lilla Neho oxå, söt så!!!



Baron får en kram av Bella.



Lite film hanns med att se.


Sen var det kramkalas, Wilma och Robin.


Puss, Puss! Söööta så!


Pappa och Wilma.


Här blir Baron ompysslad, och tuggar ben. Och stackars Cora får varken kel eller ben... :(


Söndag morgon. Och jag jobbade 7-10...det gick fort. Gick typ till praktiken, och vände...
När jag slutat hämtade Tommy och Wilma mig. Sen hämtade vi upp Robin, för att sedan bege oss iväg till den underbara Tibroskogen!
Jenny, Rasmus, Johan och Niklas mötte upp oss i skogen.
Wilma vill få igång hundarna ;)


Och det fick hon, här nappar Rasmus på lek...



Och de andra följer på :)




Ett härligt kort tycker jag!!!!!




Hehehe! Jag har den grabbar!!!


Gao Robin!


Kul att leka i skogen!


Här leker de kurragömma.


Mästerkocken gör det han är bäst på ;)


De flesta korten har jag fått från Johan. Han satt där och knäppte oavbrutet...om han inte hade en hund i knät...


Myyys!!!


Sen var det dags för alla att ta en paus i leken...och äta lite...


Det var smaskens det där!


Mina hundar tigger inte något...jag LOVAR...


Osså blir det kaffe efter maten....



Niklas hade bakat...hmm, eller hur var det nu?! Ja, bullar hade han med sig och bjöd på iaf ;) Och det sitter ju aldrig fel med nybakade bullar...


Niklas....å kameran...


En liten tupplur efter maten...


Tommy gjorde ett "hamburgeträd" till Kaxe...det måste ha krävt en massa nosarbete för det där...Hmmm...


Jaja...ett vanligt godisträd gjorde jag till honom iaf ;)


Sniff,sniff,sniff....



Hur högt ska jag klättra?! :)


Rasmus fick oxå leta efter godisar som Jenny lagt ut.
Är ni beredda? Vill ni se mig leta?


Okej...då kör vi :)




Vad är det de letar efter där uppe tro????
 

En riktig GODING!!!




Mera myyys! Det måste ju hinnas med!



Mmmm, klia mig!


Å sen måste man ju tugga på pinnar med...




Tarzan ruskar lite liv i sig själv :)


Å sen kryper han upp till Jenny och myser liiite till ;)


Robin och Kaxe påväg mot nya äventyr...


Wilma ville oxå gå på äventyr i Tibroskogen :)






Sen var det dags att släcka elden, packa allt, och lämna skogen för den här gången..


Eftersom vi skulle lämna Robin hos Nancy, så tyckte vi att vi lika gärna kunde ta en kaffe, och låta hundarna leka med varandra. Det slutade med att Kaxe och Cora fick busa. Tarzan var med en liten stund, men han råkade plumsa i poolen ganska fort, så han fick bli torkad och komma in i värmen ist :)
Kaxe och Cora har inte träffats på ett bra tag nu. Och båda tyckte det var lite läskigt först, de båda gick med rest ragg en stund, innan de sniffat klart och kunde börja leka...
Nyfikna...men vill inte vara för nära varandra...



Nära kan  vi stå...men busa vet i katten...



Okej då, busa kan vi väl göra då ;)




Det har vart en TOPPEN helg!!!! Men lite ängslig är jag över Kaxe. Han har fått en JÄTTE böld på halsen/ käken. Den hade han inte igår, och idag vid halv elva såg jag den. Den är större än en tennisboll, kan tippa på att den är som en stor appelsin. Den är stenhård, och han har ej ont när jag trycker. Kan detta vara en varböld? Konstigt att den kom så hastigt, och att den är SÅ STOR???? Jag ska ringa vet det första jag gör i morgon bitti. Hittar inget sår, varken på bölden eller i munnen. Ser inget konstigt på någon tand...jag vet inte vad som hänt. Försökte raka honom med Tarzans klippmaskin, men det funka inget bra i Kaxes tjocka päls. Tänkte jag kunde sett ett sår eller så lite bättre om jag rakade honom...men,men. Jag mäsker inget på han iaf, och det är det viktiga just nu, att han är pigg och glad och ej har ont!
Jäkla knöl!!!! Ser ni hur stor den är?! Vuxit SÅ stor SÅ fort?! Shit, och jag som blir så nervös och nojjig!


Jag drar honom INTE i örat. Ser så ut, men tar bara bort örat eftersom det skymmer knölen...


Här är ett kort uppifrån...bilden är väl sådär, men ni ser ju...den är ju gigantisk! Har nån sett något liknade någon gång tidigare?


Äter gör han utan problem oxå, så jag vet inte vad det kan komma ifrån... Stackars lilla gosiga mysiga killen! Hoppas att det blir morgon snart, så vi kan få hjälp med den där rackarns knölen!!!!!!!

Ha det gott allihopa!




Kaxe och jag på en härlig tur!

Jag och Kaxe tog en lugn skön morgonpromenad i blåsten idag! Vi var ute runt 2 timmar, va härligt det var!
Kaxe killen!


Killen hamna lite på efterkälken, och den där lilla tungan som alltid ska vara utanför :)


Lycko Kaxe, tänk att det finns härliga ler- och vattenpölar överallt nu ;)




Min skitiga kille....härliga svarta ben....


Det sissta gick vi på asfalt, och där fanns det oxå en vattenpöl i diket....
Men nu blev han faktiskt lite renare, så där kunde han gött plaska runt ;)



081115

Här har det inte hänt så jätte mycket. Jag har vart på praktiken, och jag har jobbat lite. Sen har man vart hemma och röjt en del. Har fått spelet tror jag på att slänga massa skräp som har bllivit liggandes :p Nu ska allt det som bara ligger och skräpar bort! Lagom till jul, så det blir mysigt!
Har tagit hundarna som vanligt....inte gjort något annat än promenad med dem. Tarzan busen blir mkt schamponerad nu, han blir SÅ skitig i detta vädret! Hoppas att snön kommer snart, så de kan hållas lite renare!
Här sitter lilla Wilmis och myser med Tussen.


Inte något kul ;)


Wilma är en liten tjej med en massa, massa energi!!! Och dansa kan hon nog göra i timmtal!




Här tar hon en sväng-om med pappa!


Hade ute kaninerna här igår. Och Lollo är så framåt, nyfiken och inte ett dugg rädd för något! Tommy satte upp panel på buren, och Lollo satt och tittade på när han sågade?! Tok kanin ;)
Så tycker hon att fönstret är den bästa platsen för en kanin....ja, så där sitter hon gärna :P


Våran lilla myskatt!!!



När jag och Kaxe var ute i går så skulle jag inte ha med mig kameran. Det blir så mycket stopp, och så mkt bilder.... Tänkte klara mig utan den ibland... Men så tyckte jag att det var lite trist att gå på vägen, så vi gick in en bit på ett kalhygge för att traska där ist. Och där fanns det ju en massa stenar som Kaxe kunde få klättra upp på, stora och mindre, höga och låga. Så då fick det bli ett kort med mobilen iaf :) Han ser ju så söt ut ;)


Igårkväll åt vi Taccos och tittade på film....


Det fanns såklart lite mat kvar när vi ätit, så Missan fick oxå en taccos kväll igår ;)


Och salladen som blev över fick kaninerna och Tussen.... Tänk sicken tur att en har djur, så man slipper slänga ;)


Hundarna sover så gott på kvällen. Tarzan han riktigt burrar in sig i den lilla kudden...


Baron han stensover, och snarkar så det vibrerar i golvet :)
Och lilla kaxe han kommer till ro mer och mer inne nu. Så härligt att se. Han kan till och med ligga kvar inne i vardagsrummet när någon går ut i köket en stund. Det är bra! Förut följde han med överallt, och lika fort han la sig, så reste han sig upp igen. Traskade runt, runt och flåsade massor. Men nu tar han det lugnt inne! Så skönt, han trivs mer och mer, och jag älskar det!!!! Äntligen innehundar!!!!!


Jag startade mitt julpyssel igår :p jag gjorde en liten ljuslykta av ett vinglas.... Så roligt att sitta och pyssla tycker jag :)


Ha det gott allihopa!!!! Jag ska praktisera hela fyra timmar idag ;) Och i morgon är jag där 7-10....ojojoj, det blir tufft det här, hehehe. Så efter praktiken i morgon ska vi ta med hundarna, och kusinen med Rasmus, ut i skogen och grilla....Det blir gottigt det! Längtar tills i morgon!

081110

KAXE ETT ÅR!!!!
Igår fyllde min lilla killa ett år! Så stor han börjar bli!!! Tiden går så oerhört fort! Kaxe är fortfarande min lilla Bäbis ju! Men enligt pappren så är han alltså ett år nu! Jisses!
Vi tog en liten promenad med Kaxe och tarzan...inget vidare väder att gå i...blåst och snöblandat regn :(




Wilma ville inte gå, så hon fick sitta på pappas axlar.


Pappa och Wilma målar med vattenfärger. Skönt att vara inne igen!


Lollo och Eliona fick skutta runt ett tag här inne. Lollo hon hittar alla möjliga saker att skutta upp på...


Lilla Missan spanar in kaninerna som skuttar runt..


Lilla Missan!!! Världens snällaste katt! Köpte henne som utekatt, hon var då fem år, och van att få gå ute. Men här går hon inte ut, bara ibland på sommaren :) Och Wilma bär och klappar och leker med Missan, och hon går med på allt! Här har Wilma lagt henne i sin fotölj och kör räser med henne...att hon stannar kvar och inte hoppar ur????


Wilma har fått ett nalle phu spel, där hon kan lära sig siffror och former. Här spelar hon lite innan hon sussar gott :)


Vad har vi gjort i helgen då...hmm... Jag och Wilma spelade spel. Jätte duktig är hon på memo.


Va nere vid dammen och gungade...


I Fredags så åkta jag och Wilma in till stan för att leka på lekplatsen. Det var en spännande dag! Vi åkte buss igen ;) Fikade i stan, lekte på lekplatsen, och sen när kvällen kom så skulle vi hem för att titta på film, den lilla sjöjungfrun. Wilma var SÅ trött påväg hem, men lyckades hålla sig vaken. Satte sig framför TV:n och tyckte att det var SÅ spännande med film. Men en liten tjej blir trött efter en dag på stan :) så efter ca 10min sov hon gott! Jag bar henne in på rummet, och då pratade hon lite i natt mössan, och fick fram ett "jag är inte trött". Hehehe, hon somna som en gris, så det tror jag inte på ;) Men när natten kom, vaknade Wilma och ville inte somna om. Så mellan 23 och 02.15 försökte jag hitta på en massa saker som skulle få min lilla Wilma att somna om. Tillslut gicck det ju, och då sov vi gott båda två ;)

I Lördags firade Gunnar sig, han fyllde år i Onsdags. Här ligger gammel mormor och Wilma på golvet och pusslar.


Jag och syrran stack iväg en sväng och köpte lördagsgodis till Wilma. Och gissa vad jag hittade i godisaffären!? En sankt bernhard med en liten väska på ryggen som var fylld med godis, den fick det bli ;)


Alltid lika kul när man finner en sankt bernhards pryl!
Ha det gott!

081106

Jag skulle ha vart på praktiken idag, men jag är sjuk :( Fy vad tråkigt!!!!! Just nu när man är ute på praktik så vill man ju bara inte vara sjuk!!!!
Igår åkte jag och Wilma på äventyr i stan :) Innan vi skulle iväg så gjorde Wilma iordning sig....fin i håret!


En slips kanske? ;)


Sen var det dags att bege sig iväg...idag skulle vi åka buss. Åh, så spännande och roligt tyckte Wilma!
Vi gick i god tid till busshållsplatsen, så att jag var säker på att vi skulle hinna med bussen...
Ingen buss där....


...ingen här...


...äh, jag hinner säker ta en tupplur ;)


I stan bytte vi buss, så där fick vi oxå stå och vänta en stund. Wilma sjung imse vimse spindel för de andra som väntade på bussen, så söt hon är! Och sen körde vi Björnen sover innan bussen tillslut kom. Och bussen i stan tyckte hon var så rolig! Den bromsade, gasade och svängde mer, så Wilma åkte framåt, och bakåt och i sidled i sätet....och det var skojsigt det! En riktig räser-buss sa hon ;)
I stan skulle vi leka på lekplatsen, vi skulle bara upp och hämta Stoffe först. Men väl uppe hos han så ville inte Wilma ut och leka...hon hade fullt upp med katten, med att dansa och busa en massa....men efter ett tag, när hon busat klart så gick det bra att gå ut och gunga lite.... Vi har ju inga lekparker här, så det är ju kul de gångerna som man är i stan och har tid att leka på dem där...
Wilma och Stoffe gungar.


Wilma skulle åka jätte fort på rutshkanan (hur de nu stavas???) och det gjorde hon minsann....för jag hann aldrig att fota henne...bara en liten sudd i hörnet efter henne fastnade på kort....


När Tommy slutat jobbet plockade han upp oss, och vi åkte till Sandra och Neoh, Wilma tyckte Neoh var en gosig liten kille ;)


Vi måste åka och hälsa på dem lite mer. De har en super mysig lägenhet, inte så långt här i från, och kul för Wilma att träffa lillplutten lite :)
Har kort på den nya hundgården. Den har blivit större, så nu kan de gå ända längstbort mot väggen till själva garaget, de går in och ut via garaget nu, så vi har ingen grind. Bredare har den blivit oxå, så nu har de gott om utrymme!


Men Kaxe får inte åta i hundgården :) Baron tar all hans mat...tjockis ;) Så jag får plocka undan Kaxe så får han äta i garaget. Tarzan äter inne han, för han kan inte heller äta med de andra... Blir inget bråk, bara det att endast en hund får mat....


Wilma hjälpte mig i trädgården en dag, här rensar hon ogräs :)




Ha det gott!

081104

Den här helgen har gått super fort. Jag jobbade natt Lördag till Söndag, och då försvinner stor del av helgen...
Innan jag åkte till Skövde i Lördags, så åkte vi ut till skogen för att käka middag...hamburgare...Mmmm :)
Lilla Wilma i full fart :)


Hej och hå! Strax är vi framme vid grillplatsen!


Grillmästaren!


Jag och Kaxe väntar på maten :)


Verkar ta tid det där matte... :)


Lilla Tarzan var oxå med oss ut...


och Johan...men han var bakom kameran nästan hela tiden...


Wilma hittade lite roliga grytor och kaffekannor, så hon lagade sin egen mat :)


Va ska vi hitta på matte???


Ska vi gosa lite?




Nu börjar det likna något :p


Här kommer Wilma med löken...


Å sen fick vi vänta lite till innan maten var klar...


Hmm...


Titta, nu är pappa klar!


Suck! Undra om jag får något med?


Jasså, fanns det mat i dessa träd med? Att jag inte tänkte på att kolla de tidigare...




Grillmästaren tackar för att ingen mat fanns kvar att ta med hem....det måste ju bara innebära att maten smakade kanon gott!!!!


Det var den turen i skogen, för den här gången...
Måste ju bara ha med ett kort till på min söta prinsessa! hon hade köpt godis innan Johan kom, eftersom det var lördag. och här visar hon Johan vad hon handlat :) GODING!


Jag har börjat min praktik i Tibro nu. Trivs kanon bra där! Ska vara där ca 10 tillfällen eftersom jag gör en validering. Men min handledare är så go, så dessa få dagar kommer gå som hejsan!
Ikväll när det var mörkt åkte vi ut till skogen. Allihopa. Wilma fick lysa med en ficklampa och visa oss vägen. Hon tyckte att det var jätte skoj! Inte ett dugg läskigt. Hon ville till och med gå in i skogen och smyga på de läskiga ugglorna :)
Jag tror att den som tyckte det var läskigast var tarzan, för han gick inte många steg ifrån oss :p
Ha det gott!

081101

Jaha, då var man inne i november...redan! Tiden går riktigt fort! Jag tycker inte om vinterhalvåret riktigt lika mycket... Visst är det kul med lite snö att leka i, och visst älskar jag advent med alla fina ljus, och alla hem som blir så mysiga med allt pyssel som är uppe. Jul gillar jag givetvis oxå ;) Allt gott man äter, att umgås med släkt och vänner, och alla klappar man ger bort och får :p
Men annars så tycker jag att det är lite smått jobbigt att frysa halvt ihjäl i ett halvår! Burr så kallt det är! Ne, jag älskar sommaren! Men nu brukar tiden gå riktigt fort. Det finns så mycket man ska göra innan jul, och vips så är vi snart inne i januari och vintern är snart över igen :)
Igår var syrran här. Wilma åkte med Tommy in på morgonen och var hos mor min, de lekte med två tvillingar som mammas väninna har. Wilma hade haft det jätte skojigt sa hon :)
Jag och syrran städade en del. Syrran har en städfirma, så hon putsade mina fönster rena och fina... och det behövdes kan jag säga! Jag själv har höjdskräck, och är livrädd för fönster rutor, hahaha! Låter helknäppt va!? Men jag föll igenom en ruta en gång, och skar upp hela undersidan av armen, såg så läskigt ut, jag såg skelettet, mina egna senor, och skinnet som hängde som en trasa....läbbigt! Och den där armen och handen har krånglat sen dess....det är svårt för alla nervtrådar att hitta rätt, så känseln är väl inte som den borde....
Så putsa fönster kan jag inte göra, då svimmar jag :) Tur man har syrran som kan det där lysande bra!
Efter städningen tog vi en liten promenad, Gunde var med hit och ville ju bli lite rastad. Sen tog vi ut Kaxe oxå. Man får ta alla tillfällen man får till att träna. Kaxe och Gunde känner ju varandra, men jag ville ändå träna hundmöte och att Kaxe har kontakt med mig när det finns hundar runtomkring. Kaxe skötte sig exemplariskt! Han sket fullständigt i Gunde. Vi gick om varandra, Kaxe satt ner och Gunde gick förbi, ja vi gjorde det mesta, men Kaxe tittade bara på mig :) Så glad man blir då! Sånt här behöver man när man tränar hundar, för det är såna här tillfällen som stärker självförtroendet, nu känns det lite lugnare att gå och träna på aktivitetskursen på söndag. Jag tänker ta Kaxe med då. För han har ej haltat på två dagar, och jag börjar tycka synd om honom som är så ung, och blir så lite sysselsatt nu....

Här ligger Karro och Gunde och slöar efter allt jobb :)


Jag blev så full i skratt igår i bilen. Man hör Wilma räkna sina fingrar där bak i bilen... "Tumme-tott, slicke-pott..... Men, mamma...vad heter det här fingret då?"


Ja, vad heter det fingret tro :)
Tog inga kort på hundarna igår...det är lite mörkt när man tar promenader ibalnd... Så mörkt så man hittar ju knappt vägen som man går på ibland :) Här ute har vi ju inga gatulampor som lyser upp, bara att hoppas på att månen syns och lyser upp lite :p
Tittade på film igår kväll, och tarzan såg så mysig ut där han låg och snarkade i soffan. Han somnar alltid innan alla andra :)


Kaxe börjar trivas mer och mer inne. Han har svårt för att varva ner, och följer en vart man än går. Men nu lägger han sig mer och mer och tar det lugnt. han är oxå ivrigare på att få komma in, än vad han var förut. Så jag tror han gillar inne livet!
Här ligger han och Baron och slöar :)




Men sen måste ju Kaxe ställa sig upp och gå runt lite. Och han vet att matte har sagt att om man är så stilig som Kaxe är, så sitter man aldrig ivägen! Så platsen han valde blev framför TV:n :p


Idag ser det ut att vara ganske fint väder! Jag har sovit läääänge! Men jag ska jobba natten, så då får man sova länge :) Funderar nu på om man ska ta och göra något kuligt med lilla Wilma och hundarna....
Ha det gott allihopa!