090928

Hejsan!
Är lite trist att blogga utan kort...med tycker ju att den nya bloggen är lite rolig...så ett par rader kan jag väl dela med mig av :)
Idag har jag och Wilma lekt nästan hela dagen. Hundarna har ju givetsvis vart med oss, men jag har haft mest uppmäsrksamhet på Wilma. Loba följde dok med oss på en promenad.
Wilma har fått en ny docka, som hon älskar att leka med. Vi har lekt att dockan är sjuk, den är på dagis, den ska ut på promenad m.m Phu, kommer inte ihåg att det tog sån energi att leka med dockor ;)
Ikväll har jag tagit tag i hundarna lite mer. Kaxe och jag tränade på lite övningar som vi lärde oss i helgen, sen försöker jag lära in ett trix på han, så vi får väl se om det blir bra ;) Sisst så avslutade vi med en godisruta.
Loba är så grymt aktiv, så med henne började jag med kontaktövningar då hon sitter framför mig, och det är hon riktigt bra på nu. Sen körde jag en godisruta på henne, så hon jobbade lite själv. Och det sissta så fick hon gå brevid mig, och vi jobbade med att gå brevid med kontakt.....det är svårt, men gick bra :)
Lilla tarzan busen fick en godisruta här utanför :) Han är så söt den lille, inget kul alls att vara ute i blåsten, men när jag slängde ut godiset på gräsmattan blev det fart i han, hihihi!

Jag tror Loba har slutat löpa nu. tarzan bryr sig int ett smack om henne nu, och när de ses med kompostgaller emellan, så är det ingen som bryr sig. Känns bara lite underligt då Kaxe inte brytt sig ett dugg om detta!? Tarzan har ylat, inte kunnat äta, sstressat och haft det jätte jobbigt. Och kaxe har avrt som vanligt..... Trode alla hanar visade något iaf....
Ha det riktigt gott!
Kramen :)

090927

Hejsan!
Oj, vilken helg det har vart! har lärt mig så otroligt myket om hundar, och är så stressad, hihihi. Måste renskriva allt så fort jag bara kan så jag får med mig allt detta i "ryggsäcken" nu :p Ska nog sätta mig vid datorn en lååång stund imorgon :D
Vi hade med oss hundar den hr helgen. Jag lånade rasmus i Frdags, och Kaxe var med på Lördagen och Söndagen. Det var riktigt kul att variera mellan teori och praktiska övningar. Kaxe är ju bara för rolig att träna! Jag kan inget annat säga än att jag älskar denna hunden! och jag älskar att träna med honom :D Sen, visst jag älskar alla mina fyrbenta vänner, men ni fårstår säkert vad jag menar :p
Han skötte sig jätte bra igår! Han var lite mer "upp i varv" i vissa stunder...men helt OK!
Idag så var det inget måste att ha hund, vi tränade inte med dem. Men jag ville ha med mig Kaxe, då han verkligen behöver vara med bland hundar och folk :) Han var JÄTTE duktig! idag var det bara två andra hundar där, varav en av dem var Coco, så det kan ha gjort att han var lugnare idag än igår.... Men sen var han ju där i går oxå, så idag visste han vad som hände där...vart han var...och det har säkert oxå en betydelse. Skönt iaf att det går så bra med honom!
Tänk vilken skillnad på bara ett par veckor! Det var inte längesen som jag blev sååå lessen över hur dåligt han mådde på allmänlydnaden...och nu går det såååå mycket bättre :) Mycket av det tror jag beror på att jag och kaxe har tränat så mkt innan. man får helt enkelt igen vad man ger :p Vi har en bra kontakt, och jag tror han litar bra på mig :)
Idag när jag kom hem från träningen så blev det lite lek med Wilma. hon har fått en ny docka som hon döpt till Moa. Så fik hon en dockvagn oxå. så den ville hon ju givetvis leka med!
Hon är så jäkla go min sessa! Igår läste Tommy en bok för henne, Musses trafikskola. Och idag när de körde mig till kursen, så stannade inte Tommy vid en stopp skylt, han sakta bara ner och körde. Då hör man Wilma ibak: "Pappa, skulle man inte stanna vid den skylten?" "Jo...det skulle man ju" Hör man Tommy säga. Wilma svarar: "Men det gjorde ju inte du!" Hehehehehe! Nu får han passa sig ;)
Jag har klickat in Loba idag. Klickade både inne och ute, hon verkar fatta vitsen. Sen tränade vi på enkla kontaktövningar, och som avslutning körde vi en godisruta. Lite nosarbete är ju aldrig fel. Och hon är rätt rolig att jobba med. Det som är lite svårt är att loba är rätt hoppig. Så när jag försöker få henne att gå vid sidan av mig, så hoppar hon på mig. jag vänder ryggen till, hon slutar. Jag börjar gå, hon blir glad och hoppar :p Men det är bara att träna :) Men, hon snappar upp rätt lätt vad jag vill, än så länge iaf :p Så hon lär sig säkert snart :)
Tarzan är så mager så. har ätit dåligt när Loba löpt. Så han tar jag det lilla lugna med. Man märker på han att han är trött :( Han behöver få samla lite krafter igen. men imorgon tänkt jag göra lite nosarbete för honom. Hade velat klicka in honom oxå....men jag har en klicker med två ljud...och jag vill ju inte ha samma ljud på två hundar. Då kan jag ju inte träna inne med dem....eller hur funkar det där tro? varje gång kaxe hör "sitt" ljud, så reagerar ju han på att han gjort ngt bra, ngt som han får beröm och godis för. Tränar jag då tarzan oh klickar för att han sitter så fint, samtidigt råkar kaxe skälla ut en av kaninerna....då blir det väl fel? Eller?
ja,ja...kan väl "bara" köra med beröm på tarzan :p
Nu ska vi titta på film. Går n film på 4an snart. Efter det blir det natta här :) jag är så trött :p Ska bli skönt att vara ledig i morgon....tror jag. Ringer de så hoppar jag ju såklart in iaf :)
vill avslua med att ge en ros till Sara Brorsson! Tack för att du fixat min blogg, du har verkligen gett den ett lyft! Tack för att du ställer upp och kommer hit och tränar med hundarna, när jag behöver hjälp! Och tack för att du helt enkelt är en sån jävla go och glad person! Är så glad över att få ha lärt känna dig :)

Ha det gott! Kram Camilla

VILKEN FIN BLOGG JAG HAR :D

Visst ser min blogg snygg ut? Det är sara som har Coco som fixat den :D Ni ser hennes länk lite längre ner :)
Tack snälla Sara!
Jag ska strax till jobbet, så jag ska ta det lite lugnt. Ha det gott :)

090923

Hej!
Nu var det ett jäkla tag sen som jag skrev ngt här :p Jag har ingen kamera alls nu...så jag tycker att det är lite trist att sitta här och bara skriva :p
Är jäkligt aktiv på facebook ist, ni som är där, har ju sett det :p
Jag har tränat hundar hela veckan lång :D
Två dagar (i Tisdags och i Torsdags) fick jag hjälp att träna hundmöten. Tack snaälla Sara, benny och karolina för att ni ställer upp och hjälper till!
dagarna där emellan har jag tränat en massa kontaktövningar, stabilitesövningar och lite rally :) Loba har jag oxå börjat lite lätt med. Hon kan allt ;)
I Sönadags var jag på kurs igen, och denna gången funkade allt super bra med Kaxe! Helt otroligt vilket skillnad det var på han! :D KUUUL!
Jag har gjort lite läxor, är riktigt kul när det bara handlar om hundar :D
Sen har jag spenderat en massa tid med Wilma, och den tiden är ju helt klart den bästa :) Goa lilla mys tjejen som jag har!!!!
Har vart ledig rätt mkt...lite för mkt...fast å andra sidan vet man ju inte hur det blir. Sommaren som var jobbade jag för mkt nästan, så man kanske ska passa på att njuta ;)
I morgon ska jag jobba en natt, sen blir det utbildning i helegn. Det ser jag fram emot som attans :D
Ha det riktigt gott!
Kramar!

Allmänlydnad :)

Jag och kaxe har vart på allmänlydnad idag. En jätte bra och nyttig kurs! kul var det oxå! Men jag tyckte lite synd om Kaxe! Jag har inte tränat hundmöten ngt alls nästan i sommar, och nu är det inte alls bra. han är inte elak på något sätt och vis, men han tycker att det är jobbigt! Han vill inte ha andra hundar "nära" inpå. Och där pratar vi om rätt stort avstånd som han behöver. han ruskade på sig massvis idag, nästan hela tiden. skakade av sig stressen. Och man såg på hela honom att det var obehagligt. Så det är bara till att träna en massa med honom igen!
Vi slutade med att hundarna skulle sitta på led, och vi skulle backa ngt steg, så skulle kursledaren gå framför och bakom, och hunden skulle sitta kvar. Sen skulle vi själva gå runt hunden och det sissta så fick kaxe ligga ner, och jag gick över honom. Detta klarar han mkt bra! Så vi avslutade med övningar som han klarade av. Och han lugnade oxå ner sig!
När vi kom hem var vi trötta båda två...så vi vilade en stund ;)

jag och Wilma pärlade långa fina trådar, med svarta och vita pärlor, och runda snäckskal, så satte vi upp dessa i hennes fönster sen :) Hon är så duktig på att pyssla lilla Wilma :D
tommy och Loba har vart i skogen idag :) Så nu ska jag strax gå ut lite med lilla tarzan fisen :)
ha det gott!

090912

Hejsan!
Idag har hela familjen varit lediga :D härligt!!!! Vi var till syrran och Björn en sväng. Fikade och ritade en stund med Wilma. kaxe var med, tänkte att han skulle fått busa av med lite energi...men han var inte på ngt jätte bus humör :p
Jag och Kaxe tränade lite rallylydnad idag, la upp en film på youtube, kan man hitta om man söker på Kaxe ;)
Har borstat kaxe en massa med....schamponerade honom igår...och nu fäller han :p Men han är så fin i pälsen så ;) Tänkte ta Loba så fort Kaxe fäller lite mindre....
Hade lite myskväll här förut oxå. Tittade på tecknat och åt popcorn :) Sen vart det sagostund för Wilma innan hon somnade :)
Nu ska vi titta på film.
Lägger upp två bilder på Kaxe oxå :)
Matte fönar, och fönar...

han ser lite rufsig ut efter föningen men....

...snygg är han iaf :) Ser ni vilka JÄTTE FULA armbågar han fått??? Han vill ju gärna inte sova på något mjukt....men hur får man bort den fula, fula färgen?! Och vad gör man åt förhårdnaderna som blir? Ser ju så grymt illa ut!
Ha det riktigt gott!

090909

Halloj!
Dagarna de går :p Igår hade jag och Wilma en heldag här hemma, då vi städa upp, mest i hennes rum :) Mysigt att göra det fina hos henne :)
Sen åkte jag, Karro och Björn till sara och benny och hälsade på. Coc och Gunde fick busa :) Första gången som de träffades, och det funkade jätte bra!
Idag blev jag medbjuden att åka till Sara och Benny igen. De ska få besök av två andra hundar. Det hade vart jätte roligt att komma dit och se hundarna busa. Men jag och johan ska till brevik och släppa Kaxe i vattnet :) Härligt att se han springa där :)
Man kan inte vara med på allt, ibland får man välja :)
Mina hundar har fått vila ett par dagar. Dels har jag jobbat natt, och sen har jag haft värk i armen, och vart trött. Så då har de fått vila....men de har väl överlevt :p
Idag ska iaf kaxe få göra av med lite energi, och sen ka jag sätta igång med träningen. Missade allmän lydnad i söndags, då handen gjorde ont. Men på söndag ska vi dit, och tills dess har vi läxa att göra :)
Här kommer lite kort från när Loba och Gunde busade med varandra :)
Du ka inte ta den.....

Ska vi slå vad?


Va sa du Gunde? :)




Vad vill du Björn? Jag sprang och hämtade den...alltså är den min!

Nej, du får hämta din egen....

Min lilla GODING!

Bus med Gunde.


Oj,oj...han är stark....

oooops!

Ingen skada skedd ;)





Liten vilopaus..


Sen orkar vi ett tag till :)







De här korten som kommer här, har jag "tagit" från sara Brorsson, www.dizela.blogg.se
Dessa är från när kaxe ver hos dem och busade med coco :)



Och dessa kort har Sara tagit på mig. Bra fotograf!



Tack sara!
Avslutar med ett kort på min underbara Wilma :)

Ha det gott!

Äntligen ledig :D

halloj!
Har jobbat helgen. Vi har haft tre riktigt lugna nätter, men jag har haft ont i en handled, så det har vart lite gnäll på mig ;)
Jag krossade mediciner för två veckor sen, krossen satte sig, och jag skulle försöka få upp skiten. Och då gjorde jag nog illa handleden när jag drog i den rackarns krossen....och värre har det blivit med tiden. Denna handen är ju redan skadad, då jag åkte genom en fönster ruta en gång och skar upp hela underarmen. Senor, nerver och muskler skars av. Sen dess har den vart lite skadad :p
Så idag fick jag åka in till VC, jag har en inflammation i en sena, och tydligen så har jag tennisarm oxå :( Så det är därför jag har ont. Ska försöka att vila handleden, och sen ska jag ha handledsskydd på när jag känner att jag behöver vila handleden....
Idag är jag TRÖTT :p Skönt att vara hemma, få sova i sin säng, vara med min underbara söta och goa lilla dotter i morgon, och mysa med mina goa vovvar! Tommy och jag får väl mysa lite framför teven sen.
Jag skulle träffat Sara och benny idag, ihop med syrran. Men så fick jag ju sitta på VC ist :( Ska se om jag kan hitta en annan dag att ses! De är så jäkla roliga och goa de där två! Tycker att det är så roligt att få ha lärt känna Sara! En riktig liten glädjespridare :)
Har så mkt kort att lägga ut, men skiter i det ikväll :p Jag vill ta det lite lugnt. har bla kort från Rolf och helen. Vi var där i lördags och sköt luftgevär, kolsyrepistol, pilbåge och blåsrör. Så jäkla kul var det!!!!
Men jag ska lägga ut två härliga kort iaf! Ett på Gunde och Loba, och ett på Wilma och gunde :D


Ha det gott allihopa!
Kramar om!

Verkar som att bloggen funkar igen :D

Nu har jag massor med bilder att lägga upp :p För nu funkar nog bloggen igen :)
Börjar med gårdagen, då jag och Wilma hade med oss tarzan till syrran :)


Bus med gunde :)


Lilla Wilma tycker det är så kul att busa med hundarna :)



Mosters lilla gullunge ;)

Ute på promenad :)




Söta Gunde!

Wilma ser ju för härlig ut när hon sitter så i sin vagn :p

spring i benen....

grabbarna bus!!!

Karro ska läsa saga för wilma och hundarna :)

mys pys :)

Nu får vi se om det funkar med bloggen :)
I morgon är det släktträff hos morbror Rolf, med skytte, och på söndag börjar jag och Kaxe allmän lydnad. och sen jobbar jag natt hela helgen lång :) Så det är fullt upp här ;) Men det är härligt!
Har MASSOR med kort att lägga upp, så jag får väl ta lite i taget....för att komma ikapp :) Det är ju korten som är roliga för mig att "visa" :) Skriva tycker jag är sådär :p
Ha det gott!

HEJ!

HEJ!
Idag är jag ledig :D Så skönt! Ska vara med Wilma hela dagen lång :D
Jag har haft fullt upp ett par dagar här. Utbildningen började i Fredags. Så jäkla kul!!! Går ihop med Sara som har dalmartinern Coco, vi tänkte plugga ihop, vilket gör läxor och inlärningen så mkt roligare :) I gruppen är vi åtta stycken tror jag :p En lagom grupp, alla är så possetiva, glada och lätta att umgås med. Ett riktigt bra gäng :)
Så hela helgen gick åt att lära sig mer om hundar, vilket jag inte alls hade någt emot ;)
Sen blev jag inringd att jobba natt, vaka. Skulle även gjort det igår. Men lagm när jag stigit på bussen så ringer de och säger att jag ej behöver komma. Det var bara till att plinga, stiga av i Igelstorp ch sen gå en promenad genom skogen hem :)
Förra veckan var jag och Wilma på Läckö ihop med Johan och Emma :) Tänkte lägga ut bilder senare idag. Nu vill jag bara ta det lite lugnt här hemma, och sen spendare dagen tillsammans med min underbara Wilma!
Ha det riktigt gott!!