090531

Hej! Ja hade tänkt att blogga me kort idag, men kl blev så mkt. Vill mysa lite ;) Vi har vart I djäknesundet me hela tjocka släkten å firat morsdag. Barnen och hundarna var I vättern, burr! Kaxe fick prova väskan oxå, men den var lite stor och äcklig ;) träna lite mer på det! Wilma fick träffa mitt kusin barn, vanja, de hade de jätte kul ihop! allihopa grillade vi, blev två hamburgare och en banan med choklad som slank ner I min mage ;) Njutit av solen har vi givetvis gjort! Så Ja e HEL NÖJD :) KRAM!

090529

Hej! Idag har vi haft underbart väder! Har vart ute hela dagen lång! Åkte inte till vet. Med tårta, då tommy råkade ha bilbarnstolen. Men när han lämnat den åkte jag och Wilma me Jenny å Johan in till stan. Nu har kaxe fått en väska, så här ska tränas ryggmuskler ;) kaxe mår bra idag. Är nästan sitt vanliga jag. Och nu har vi vart ut på en liten promenad :) Vill ni veta vad tarzan gjort för kul går ni in på http://dizela.blogg.se/ Och tittar ;) lite fina bilder kommer I morgon, nu ska vi se på film :) Kram

090528

Hejsan!
Denna dagen har gått rätt fort, och ändå har jag inte gjjort så mkt tycker jag..... På förmiddagen var det ganska fint väder, men sen kom regnet. Så då knatade jag och Wilma in. Har tvättat en del, och bakat två kakor.
Kaxe är OK. Hans sår har vätskat sig, men nu ser det rätt torrt och fint ut igen. När han ligger ner och sen ställer sig upp så rinner det en del från dränet nu oxå. Det har inte kommit så mkt från det innan, men tycker att det kommer mer nu. Jag ska ringa in och fråga hur vi ska göra på Lördag. Kanske är bättre om dränet får sitta kvar någon dag till.
Vi går inga promenader än. Han är slöare än vanligt. Men det är ju inte så konstigt. Men jag vill helst inte lämna han ensam, så han får vara med mig och Wilma i trädgården, kopplad. Tycker det är lite läskigt med dränet faktiskt....så han inte kliar på det, eller går där det är snårigt och det lossnar...
Har lite kort oxå, från igår ;)
Wilma i sandlådan, här sitter vi en stund varje dag! Det är SÅ roligt att baka sandkakor, och allra roligast är det om man får vatten när man sitter här. Då kan man dega med lera i timmtal :p
Kaxe.
Wilma hittar så fina blommor i trädgården, hon har plockat en bukett vaje dag nu :p
Å, så vackra!
Se så fina blommor jag har i mitt kök...och många ;)
Wilma och lilla Tarzan fick springa av sig i grusgropen, här är Wilma med de roliga lianerna igen :)
Men här blir man grumt skitig! Så raka vägen hem till skumbadet!!!
Efter detta sussar man så gott så!
Så här står Kaxe och möter mig i trappen nästan jämt :) Söter så!
Trots att han är lite hängig, så kan han inte motså katten alla gånger. Här har han just jagat in missan i köket. Hon hoppade upp ovanför skåpen, och Kaxe har liiiite svårt för att släppa blicken på henne. En riktig liten gris är han ibland ;)
Men kan säga att om jag harklar mig lite, så tittar han på mig....och sen sneglar han dit igen :p så lite har iaf gått in om vad matte tycker om att jaga katter... Fast det är bara SÅ svårt att låta bli!
Ha det så gott!
Kramen!

Tack!

Vill ge karolina och Johan ett stort tack för att ni har hjälpt till att köra idag! Det betyder så mycket för mig! Utan er hade jag aldrig kommit till veterinären! Ni är underbara! Och tack för all omtanke vi har fått idag. Det värmer! Bamse kram på er alla!

090526

Hej!
Idag var det dax för Kaxe att äntligen få sin operation! Han skötte sig SÅ fint inne hos veterinären! Det var en annan hund där inne i väntrummet, och Kaxe skällde inte en enda gång! Han gjorde inget annat än att sitta lugnt och stilla och titta lite på den andra hunden, för att sen gå lungt förbi den. Vad glad man blir!
Passade på att ställa killen på vågen, 73kg väger han. 
När veterinären kom in och hälsat på oss, så sa hon att det är sällan som man ser en sankt bernhard röra sig så smidigt som han gör :D Det var kul att höra!
Vi lämnade Kaxe där, och åkte hem till mormor och fikade, jag, Wilma och Johan. Sen ville jag hem. Skulle städa innan syrran kom för att hämta oss. Efter en stund ringde veterinärenra och sa att operationen misslyckades. Fan, hjärtat stannade på mig! Trode att han hade lämnat mig mitt lilla hjärta! Tänk att man alltid ska tro det värsta! Men så illa var det tack och lov INTE! Men de kunde inte ta bort spottkörteln. Det var för mycket kapslar och för mycket vävnad ivägen, så de hade inte ens kunnat skära sig in till själva körteln. Det kan bli så här om man satt drän i sånt här, men inte så att det "förstör" operationen sen. Som veterinären sa: jag har aldrig sett något liknade! Det var så mycket! Varför käns det som att det där förföljer mig?! Varför kan inte mina hundar åka på någon "lätt" och "vanligt" om de nu ska bli sjuka?!
Vi har pratat mycket om den här operationen, eftersom knölen sitter så jävla dumt till! Och jag måste säga att veterinären tog helt rätt beslut! Som de sagt tidigare så är det ett riskfyllt område att skära i med tanke på alla nerver osv. Så jag förstår att de inte fortsätter om de känner sig osäkra. Det vill jag heller inte att de gör!
Så på Fredag ska min veterinär träffa Ole, en specialist som opererade Bosse. Han har ej kvar Herrgårdskliniken som vi då var på. Men han gör vissa operationer i Skara och även i Jönköping. Så nu hoppas jag på att han vill operera Kaxe, och att han klarar av det. Det lät lite som att "om någon klarar det, så är det Ole". Så jag HOPPAS SÅ att det går vägen!
Frågorna yr i skallen på mig nu! Vad händer om inte han heller klarar av det? Jag ställde den frågan idag, men svaret jag fick var att det gör han säkert, och annars så får vi prata om det då.....
Jag blir så nervös och nojjig! FY vad detta är hemskt!!!!!!!
Stackars Wilma blev rätt rädd när hon såg Kaxe. Han ser ju inte så rolig ut med halva ansiktet rakat, från ögat, halsen och under hakan och på bringan. Ett stort sår har han, och ett med drän i. Det rinner en del, och blodig är han. Så hur förklarar man för en 3-åring att detta är för att vi bryr oss om Kaxe???
Jag sa att detta ser så illa ut vännen, men det är inte så farligt som det ser ut. Kaxe mår snart jätte bra igen. Och FAKTISKT! Det svaret gick bra :p
Nu ska han få antibiotika och smärtstillande i tio dagar. Sen ska vi in och ta stygnen. (Dränet tar vi bort själva om 4 dagar.) Så då när vi åker in ska vi prata lite om hur framtiden blir. Han kommer ju få vila upp sig lite nu. Såren ska läka...ja, han ska orka en operation. Så han ska få den tiden som han behöver, men så fort han kan vill jag ju göra den där operationen. Vill få detta överstökat nu! Vill få bort knölen!!!!!!!!!!
Jag fick även hem min älskade, underbara baron idag. Med blandade känslor! Är SÅ UNDERBART att få ha han HEMMA igen, men är så jobbigt att få hem honom på detta sättet! Jag saknar honom så jag kan bli TOKIG ibland!!!!!!! Och just idag vet jag inte om det var den bästa dagen att få hem han på. Det hände mycket idag! Men jag har en jätte fin plats som han kommer att få vila på. Och kanske känns det bättre när jag har "gett" honom den platsen, när han vilar i frid. Min älskade goding! 
Så jag kan säga att jag är deppig idag! Det finns inget annat sätt att förklara hur jag känner annat än DEPPIGT! Fy vad det här är TRÅKIGT!!!! Att först behöva mista sin underbara Bosse, som kämpat så hårt och duktigt!  Sen några månader senare behöva mista sin underbara livskamrat! Och sen få en sån svår operation på sin andra hund! Jag blir SÅ less! SÅ LESS!!!!!!! 
Idag klagar jag en hel del kanske, men jag har såna dagar. Det har vi alla ;)
Jag ska iaf åka till veterinärerna i veckan och ge dem en tårta! De är så jävla TOPPEN där borta! Ställer ALLTID upp i ur och skur! Är glada och possetiva, och så duktiga!
Ha det gott!
KRAMEN!

090525

Hej!
Idag har vi haft en UNDERBAR dag i solen! Jag och Wilma har verkligen gottat oss!!!!!!
Så go hon är lilla tjejen!
Min lilla Kaxe ligger och gottar sig!
Wilma går och letar fina blommor....
Den här var ju fin, mamma! Passar bra i vårat kök ;)
Alla sätt är bra..utom de dåliga ;) Här har vi ett sätt att gunga på, hihihi!
Jag och Wilma tog med oss Tarzan ut på en promenad. Letade efter lite fina blommor att ge till Tommy sen när han kom hem.
Två busiga tjejer!
I kväll har jag gjort Kaxe ren och fin inför operationen i morgon. Jag vet inte om man MÅSTE det, för de sa inget om det. Men med tanke på hur viktigt det är med hygienen och så, så tyckte jag att det var lika bra att se till så han är någorlunda ren och fin. Jag vet när Bosse skulle opereras så skulle jag använda nån viss svamp eller nåt sånt, som fanns att köpa på apoteket. Det skulle tydligen ta bort bakterier.....typ :p
Jag är lite nervös för att lämna in han imorgon. NU säger de ju att det kommer att gå bra. Men innan de visste vad det var så var det ju ingen veterinär som ville gå in och skära i han....så jag vet i katten...nervös är jag! Men det är man väl alltid då det handlar om operationer..... Hoppas att det inte tar så lång tid bara! Jag 

090524

Hejsan!
Idag var det som sagt skövdehundskolas dag på Aspö. Det kom ca 200 personer dit, en massa hundar oxå :p Det fanns en tipspromenad att gå, man fick se hundar som gjorde trix och konster, agillity, apportering, lydnad och rallylydnad. Fanns fika och glass att köpa, grillad korv fanns med. Det var en veterinär på plats som pratade om hundens vikt. Man fick gissa vikten på sin hund, och sen väga den. Detta missade jag med Kaxe :( Men,men...på Tisdag får jag nog reda på hans vikt iaf, för då ska han ju in och opereras.
Lite kort....
Märta och Wilma.
Jag och Kaxe...innan rallyt började...fy, så nervös jag var!!!!
Här gör en Tollare "rulla runt".
Den här hunden kunde "tassa" på freesbeen.
Och här kommer jag och Kaxe....Kan säga att Kaxe var JÄTTE duktig bland alla hundar idag! Han har ju ett stort behov av att titta på omgivningen, han vill ha koll. Så att i det läget begära att han ska vara lika duktig i rallyt, som han är när vi tränar ostört hemma, är ju på tok fel! Han hade svårt med kontakten till mig, men ibland gick det jätte bra! Han ville gärna kika lite på de andra runt omkring, samtidigt som han försökte att göra det jag bad honom om! Så jag är mycket nöjd! Men, behöver träna mer i störande miljöer!!!!!
Det här var SKIT kul att titta på!!!! Apportering! Jäkla duktig hund!!!!!!
Gundes tur att prova på...det var en jätte kul sak under dagen, att alla fick prova på dessa aktiviteter!
DUKTIGA Gunde!!
Rasmus fick oxå prova p.. han tyckte det var skönt att svalka sig...någon leksak ville han dock inte ha! ;)
Igår var vi ute på billingen och gick en mil. Har lite kort där i från oxå...
Kom igen nu då!!!!!! Ni klarar backen!!!!
Den här backen var ännu värre ;) Pust!
Gött med fika nu!
Min FINA kille!
Det var en härlig promenad det!
När vi var hemma, tog jag med mig Tarzan och gick till grusgropen.
Där fick han busa lite med pinnar, och springa av sig lite ;)
Ha det gott!
Kram!

090524

Hejsan! Vi ska strax åka iväg till aspö, där är det Skövde hundskolas dag idag. Jag och kaxe ska tillsammans med tre andra visa upp rallylydnad. Och jag är så nervös just nu! Igår när vi tränade gick det inte alls bra, och det gör fjärilarna I magen bara fler :p Men jag får se det som en ren träning. Är ju lite skillnad på att gå här hemma utan störning, och där borta blir det folk och hundar över allt. Bra träning! Sen är det en massa roliga aktiviteter att titta på när vi väl gjort vårat :p ush! ;)

090522

Hejsan!
Idag har jag inte tagit ett enda kort :p Det har vart lite tråkigt väder. Jag och Kaxe tog en promenad, skulle träna rally. Men det började regna så på oss efter ett tag, så vi gick hem. har städat och plockat lite hemma. 
Nu ikväll skulle vi gått en mil, men det var inte så många som ville, det var dåligt underlag på kinnekulle. Så vi åkte upp till billingen och gick femmen ist. Tarzan fick vara med. Jenny, rasmus, Johan, Karro, Björn och Gunde var oxå med. Tack för en trevlig promenad!
Har lite fina kort på bla Kaxe som jag fått av Johan. De kan jag bjuda på nu ;)
Gääääsp!
En riktig GODING!
Skönt att vila det tunga huvudet på mattes ben ;)
Så mysigt vi har det!
Det här är livet ;)
Lilla Tarzan vilar på Kaxe...
Kaxe börjar bli busig....
Vad roligt vi har matte!
Hehehe! Matte har problem...
Ojdå...förlåt matte! menade inte riktigt att vara så hårdhänt....
Har du ont, eller är du arg...
eller ser du bara så ful ut?!
Hahahahaha!
Ja, man kan ju inte vara snygg jämt ;)
Efter detta blev det bus på åker...med bollen ;)
Öh?! Vart tog den vägen?
Där är den ja... nu ska den minsann inte få komma undan!
Hihihi...lite kuligt kort ;)
Full fart!
Ska men hänga med och svänga oxå....
Hittade en liten tennisboll här med...den tar jag :p
DUKTIG KILLE!!!!!!!!!!!!!!!
Ett jätte härligt kort på Märta och Wilma ute på åkern!
När Kaxe busat av sig, spelade vi andra lite fotboll, denna dagen.
Bra jobbat Wilma!
Märta var en riktig hejare på detta!
Oj! Vilken spark Wilma!!!
Johans tur att sparka.....
Vart tog bollen vägen?????
Vi vilar lite, medans pappa letar efter bollen...
Bollen är tillbaka..hos Johan...sicken stil han har!
Tommy ger ALLT vad han har ;)
MIN GOA TJEJ!!!
Sötis!
Avslutar med dessa två fina korten på min sambo...
Puss och Kram från oss, hihihi!

Silverfallen!

Lite kort från silverfallen :)
Visst är det fint!!!!!!
Tommy
Min söta, goa Wilma!
Ovanför själva fallet, finns det ängar som man kan sitta och fika på, så går bäcken där. Och jag tycker att det är såååå jäkla fint! Hela området är så mysigt! Ser ut som ett vykort :)
Lilla Tarzan.
KOMPISAR!
Hahaha, han ser så go ut!
Det tycker nog Wilma med att han gör :p
Vänner för evigt!
Fika paus...hahaha, tänk vad vi fikar! Får nästan låta bli att ha med allt fika på bloggen ;)
Tarzan passar på att sola lite, när vi sitter där och smaskar!
Så skönt!
Lite naturbilder igen ;)
Vad är detta för en TOK då?!
Näcken...i kläder?!
Hahahaha, blev det lite blött Johan? ;)
Hihihi, Gillar Johans min :p
Min sötis!
Tarzan tyckte då INTE om att bli utsläpad i vattnet :(
Och värre blev det ju...när han råkade gå för nära kanten...Ajajajajaj! Stackars liten!
Men han fick ett "korvträd" sen...så lite snälla är vi allt mot han ;)
Tommy hittade ett roligt träd att klttra upp i :D
Här blev det nog lite darrigt på benen ;)
Svårast var ju att komma ner...hihihi, men sakta men säkert, kom han ner igen ;)
Denna fina bilden på Wilma, blir den sissta ;)
Tack Johan för de fina bilderna!
Och....nej Gea, tyvärr är detta Johans kamera, och inte min :( Men jag får låna den och fota lite, när han är med oss på utflykter ;)

090521

Hejsan!
Idag har vi haft Gunde här nästan hela dagen. Det har vart jätte kul! Efter frukosten så packade vi bilen full, och åkte ut mot Loringa.
Är det inte UNDERBART med en hund som man kvällen innan skrubbade så ren och fin så....och det första han gör när han kommer ut i skogen, är att RUSA till närmsta vatten/ler pöl....
Fika paus :p
Vilka rena, fina, vita tassar han har!!!!! Härligt ;)
Kaffe och festis smakar underbart i skogen! Mumma det!
Här ligger jag och hoppas på att någon kanske kan tappa något.....
...hoppas, hoppas ;)
Söt så!
Wilma och Gunde.
Hemma igen, efter promenaden. Gunde tyckte Tarzan var en riktig goding ;)
Hjäääälp, snälla Matte! Ta bort den där svarta odågan!!!!!
Ne, Tarzan och Gunde är jätte bra vänner! Det är nog alla med Gunde, han är en go liten kille!
Här hämtar Gunde fresbeen som husse slängde ut på åkern. Duktiga killen!
Min lilla Tarzan ville lapa de sissta solstrålarna som var kvar här ute....så han gick upp och la sig på bordet!? Ajajajaj!
Glömde visst klippa klorna på Gunde....sorry syrran... :(
Om ni vill kan ni gå in på karolinajakobsson.blogspot.com så kommer ni in på syrrans blogg, och kan kika på vad de haft för sig för kul...
Nu ska jag hjälpa Tommy med blien...vet inte riktigt vad jag kan hjälpa till med...men man får väl försöka iaf...
Sen blir det till att päsa! I morgon ska vi gå en mil igen, denna gången heter rundan kinekulleknalllen. Tarzan och Wilma får vara med då. Wilma kommer säkert att somna i vagnen, eftersom vi startar vid 19-tiden. Men då vaggas hon gött där i ;)
Vill bara säga att jag kikar runt på allas bloggar. Men är lite dålig på att lämna komentarer...men det är för att datorn är så seg. Så en kmentar tar ca 10 minuter att lmna för mig....tar så lång tid om jag ska lämna tassavtryck hos alla. Men försöker göra det ibland ;) Så ni inte tror att jag lagt ner och inte är inne hos er. För det är jag! ;)
Ha det gott!
Kram!

090521

Vilken UNDERBAR regnbåge!
TJOHOO! Vad härligt med vatten!!!
Duktig kille!
Märta och Wilma var oxå med till sjön.
Det var så roligt att titta på Wilma och Märta som lekte så bra ihop! Och på Kaxe som sprang och hämtade leksaken i vattnet, lämnade den vid oss, så att vi kunde slänga ut den igen ;)
Idag har vi Gunde här. Vi är hundvakt, så vi ska strax ut till skogen med Gunde och Kaxe. 
Jag har SÅ många kort att slänga ut. Vi var med Johan vid silverfallen i Tisdags, Tarzan och Wilma var med, och jäklar så fina kort! Och en MASAA mer! Men man har ju SÅ mkt att göra ibland...så tiden till att sitta här och blogga, hinns inte alltid med :p
Men, men....ni ska få se ;) Det lovar jag!
Ha det gott!
Kram!

090519

Hejsan!
Här kommer lite kort från den dagen då Johan, Jag, Wilma och Tarzan var i grusgropen.
Vilka GODINGAR!
Tycker om dig Tarzan!
Då var vi i busgropen då...alla redo för lite bus????
Pinnar är ju bara SÅ roliga!
Men ge mig den då!!!!!
Tjohoo!
Tappa inte pinnen nu bara Tarzan ;)
Hade inte tänkt det du!!!!
Min goding! Mysigt kort tycker jag!
Mitt favorit kort på Wilma!
Här har vi "lianerna" :) De är roliga de!
En liten bergs Get :p
Här är mitt favorit kort på Tarzan! Så härlig har ser ut!
Johan "springer" ;)
Lilla Wilma ;)
Sisst...och även minst...Lilla Tarzan ;)
Nu är vi hos Jenny och rasmus och hälsar på....
Fina Rasmus!
Min FIIINA kille ;)
Hahaha, hela skinnet korvar sig på mig när jag springer....
Här går jag i LUNG OCH RO brevid husse....
Gaaaaa! Jag ska ge dig vad du tål, din lille SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom igen då!
Det var mig en seg gubb-skrutt!
Äsh! Kan jag springa ifrån han då tro???
Nu jäklar! Nu har jag dig!!!
Jag har lite mer kort från Jenny. Men det tar sån tid. Och johan är här nu, så jag ska vara lite social tror jag. kanske kommer mer i kväll...eller i morgon. Ha det gott! Kram!

090518

Hejsan!
Denna veckan har Tommy pappaledigt, för sen ska han börja på ett nytt jobb. Även det som säljare, fast nu sitter han på ett kontor...
Själv så jobbar jag ALDELES för lite nu, kanske börjar bli dax att söka sig efter annat....men det är svårt att lämna ett ställe som man trivs på. Men pengar måste man ju få in, och kanske trivs jag lika bra på andra ställen, om jag bara provar...
Tarzan, den lilla latmasken. Han klev upp ur sängen tillsammans med mig...för att gå raka vägen in till Wilmas säng. Där sov han till tio :p
Vi var ute på en ny runda idag. Det har regnat på morgonen, med sen höll det upp. Och det var ett aldeles lagom bra väder att traska i. Det luktar ju så gott när det har regnat, och luften är så härlig!
Lilla Wilma fick gå med Tarzan.
Min goa Kaxe :)
Det här ser väl härligt ut!!!!!
Tänk, så här går man nästan varje dag. Hundarna får frisk härlig luft, man fikar ibland i skogen, hundarna får springa och strosa och lägga sig ner, kanske rulla sig i gräset, mossan lr vad det nu är. De får springa över åkrar, busa med kompisar ibland osv. Så har man ibland ändå dåligt samvete för att man IBLAND inte hinner det man hade hoppats på att göra :p Så dum man är! Visst lever man livet när man har dessa goa hundar, och fina promenad sträckor att gå! Och hundarna älskar säkert detta lika mycket som jag :p 
Nu är Tommy och Wilma i köket, de bakar scones som vi ska fika på sen, Mmmm!!!! Sen vet i katten vad vi gör. Jag borde gå till Johan, så jag får se alla fina kort på hundarna när de busa här om dagen. Så kan jag ju lägga ut dem här med. Sen borde jag träna rally med Kaxe. Vi har haft ett litet uppehåll nu. Men glädjen försvann lite, tillsammans med Baron. Jag har inte haft lika stor lust till att vara påhittig, glad och motiverad.
Men, men....nu kan jag inte strunta i rallyt längre, Kaxe måste få tänka lite oxå, inte bara lufsa omkring i skogen och ligga på latsidan ;) Eller jag....för den delen :p
Hoppas alla har det bra!
Kram!

090517

NÖFF, NÖFF!
Så otroligt charmiga små mini grisar!!!!
Mmm! Grymt gott! Klia lite på mig oxå tack!
Så sött, ligger och vila mot lilla Wilma :)
Så goa, SÅ!!!! När jag satt ock klappade dessa, ropar Wilma helt plötligt från grinden: "Kom nu mamma, vi ska gå nu!!!" Hahahaha, så pinsamt! Jag är värre än ungarna, när vi springer bland djuren och klappar :p
Hit in vågade inte Wilma gå förra året... Men i år var det inga problem. "Det är ju bara söta får" :p
Det här fåret gillade mig. Hon var som en sankt bernhard, la all sin tygnd på mig när jag kliade henne :)
Mmmm, så gott! Lite under hakan oxå...Mmm, en får tacka ;)
När vi kom hem, ville jag och Wilma gunga lite....eller ja, jag gungade och Wilma putta på mig ;)
Matte och husse sa att vi skulle ta med oss fika, och gå till dammen....så här sitter jag snällt och väntar...
Kommer du ihåg att vi badade här i sommras, Märta?
Visst gör jag det! Ska vi bada nu oxå?!
Ser lite väl kallt ut det där! 
Nu sätter vi oss ner och fikar ist, och låter fötterna torka!
Jag har hört att det finns de som lär sina hundar att inte sitta vid bordet och tigga osv.....jag lär mina hundar att stå på bordet jag. Alla är vi olika ;)
Vad ska vi hitta på nu då tro.....hmm, vi sitter här och funderar ut något...
Hmm, vad ska man ta och hitta på....
Lill-matte och Märta gungar...det kan jag ju inte vara med på....
...och där ligger husse på en filt och latar sig....
...men vänta lite...är inte det där en filt för två?!
Perfekt! Så mysigt vi har det!
Jag och lilla Tarzan på promenad. hade tännkt att fota den lilla mer, men vi träffade en och annan hund på promenaden. Så vi hade fullt upp med att hälsa ;)
Jag skrattade rätt gott när vi satt och åt middag ute. Wilma började prata om sina kusiner Robin och Kevin. Så sa hon att de har en altan som man kan sitta på. Men det har inte vi.
Ne, svarade jag då, men vad är det vi sitter på då, frågade jag Wilma. Tänkte se vad hon kallade uteplatsen för. Svaren jag fick var: "Öh....en stol?!"
Hahaha, så rätt så, Wilma!

090516

Hejsan!
Här kommer lite kort från både igår och idag :)
Jag och min stora hamburger meny...hehehehe...
Här står vi och väntar på Sara och Benny, som bjöd med oss till Kvarnstensvandringen.
Här har vi börjat den en mil långa vandringen.
Sara och Benny med hunden cocco.
Jag och Kaxe.
Jätte fin natur var det att vandra i! Helt underbar på vissa platser!
Här har vi gått halvvägs. Då bjöds det på korv med bröd...för de som äter det....själv hade jag med mig kaffe och smörgås :p
Lite längre bort på stigen mötte vi även en troll familj som bjöd på godis ;) Snälla troll!
Här har vi sissta kortet på våran promenad. Vi är nästan i mål här. Tre timmar tog det för oss att gå.
Idag har vi vart på dop. Kan säga att vi försov oss, så på en timme fixade vi iordning oss, och åkte till kyrkan :p Jag HATAR att vara sen!!!! PANIK!
Men, vi kom i tid :p
Min barndoms vän döpte sin lilla dotter Moa idag.
Moas fina tårta :)
Glenn som spelar för oss. Han spelar och sjunger helt fantastiskt bra!
Marie och Glenn öppnar alla paketen :)
Lilla jag :)
Wilma och Tommy spelade lite fotboll innan vi åkte hem.
(Jag vill inte lägga upp några bilder på Moa, då jag ine vet om jag får det...)
Lilla Tarzan och jag på promenad.
Jag, Wilma och Tommy tog med oss Kaxe till grusgropen förut.
Här är de påväg till "lianerna" :)
Hej och hå! Det här var kul!
Du kanske ska prova Kaxe?
öh...ne, tror inte det! Jag sitter och tittar på den fina naturen i stället du!
Här uppe sitter vi och myser....
...och jag med..
Husse gör ett "stolla-skutt" ner i sandhögen...
Kaxe fick för sig att göra ett UPP till husse....kan säga att han lyckades...INTE ;)
Bättre att ta det lugnt, ligga ner och tugga på pinnar :p
Hepp, nu var det färdig lekt... 
-Kom nu Kaxe, så går vi hem!

090515

Hejsan!
Igår ville Johan dra ut mig och Wilma på en promenad. Så det fick han väl göra då ;)Vi hade lilla Tarzan med oss. Johan fotade MASSOR med sin braiga kamera, så jag slänger nog ut lite fler bilder sen när jag fått dem ;)
Wilma, Johan och Tarzan.
Lilla Wilma i grusgropen.
Fotografen.
Tarzan myser på Kaxes svans, rätt trött efter allt spring i grusgropen :)
Våra fina äppleträd....
Här satt jag och Wilma och kollade i gräset....så hittade jag en fyrklöver, en med fyra klöver alltså :D Den ligger på tork nu, sen ska jag fota den, så ni får se :D
Senare så åkte vi hem till Jenny och Rasmus. Kaxe fick busa med Rasmus, och Aron som oxå bor på den gården.
Aron och Kaxe hade det skit kul ihop ;)
Vi väntar på fikat!!!!
Idag frågade Sara, en tjej som ska gå samma instruktörsutbildning som jag, om vi ville följa med på "Kvarnstensvandringen". En vandring på en mil, med korvgrillning och fin natur. Givetvis så ville vi ju det. Wilma fick sova hos mormor och morfar, och vi tog med oss Kaxe för att gå vandringen. Kort där i från kommer i morgon. Vi startade vid 19-tiden, och var i mål runt kl 22. Jätte härligt! Men kan säga att Kaxe sussar gott nu, och mina ben vill snart vila :)
Tack Sara och Benny för att vi fick följa med!
Ha det gott!
KRAM!

090513

Halloj!
Här är det krassligt! Har sån jäkla hosta, så jag har svårt att sova om natten :( Men hittade lite hostmedecin här...så det ska nog snart gå över :P
Idag har det vart en rätt fin dag, solen har lyst, fast det har blåst en del....
Passade på att borsta Kaxe medans Wilma lekte i sandlådan. Trode inte det fanns så mycket mer att borsta av på honom för jag har badat, fönat och borstat honom i massor.....men jodå! Det fanns en hel del kvar att borsta av på honom.....fortsätter han att fälla så här, så ser han väl snart ut som Tarzan i "pälsen"!?
Lilla Wilma i sandlådan.
När jag lagade maten, så satt Wilma och målade en stund. Och titta vilken jätte fin teckning hon målat på mig, Wilma och Tommy...och en sol fick hon till oxå ;)
Två godingar...som hoppas på att matte tappar maten på golvet ;)
Kompisar!
Nu är det så fint att vara ute i nauren! Det är så grönt och härligt! Och man ser så många djur ute! Igår såg jag och syrran en älg, de är så ståtliga och vackra! Idag tittade jag och Kaxe på grannens kossor när vi var ute på kvällsrundan. De var nog nästan mer intresserade av oss, än vad vi var av dem. Kossor är lite roliga, för de är så grymt nyfikna ;)
Jag har fått lite kort från valborg, när vi gick hundparad på aspö :)
Här är Ulrika, som ger Skövde hundskola (www.skovdehundskola.se). Och bakom står en riktigt vacker hund...Kaxe ;)
Dalmartinern som står i bakgrunden, ska Kaxe få träffa på Fredag :) Hennes matte och jag ska gå instruktörsutbildningen ihop :) 
Vad jag längtar tills att den börjar!!!! Det ska bli så jäkla roligt!!!! 
Lilla Tarzan var oxå med, och Wilma :)
Ja, dagarna de går här. Men visst är det jobbigt emellanåt! Det är svårt att se kort från valborg och så...tänker på när jag stod där och pratade med alla människor som kom fram och ville klappa Kaxe. Man pratade glatt om hundarna som man hade. Då fanns ju även Baron. Och nu har jag "bara" en stor kille kvar. 
Ja, det kommer att ta lång tid det här....min älskade vän!!!

090512

Hejsan!
Här kommer lite kort...från lite av vad vi haft för oss under tiden som jag vart "borta" ;)
Här är vi hos mor och Gunnar, när mor min fyllde år.
Wilma, Tommy och Kaxe göttar sig i gräset ;)
Lilla Wilma kan hålla folk sysselsatta ;) Här är hon med mormor Ingegerd.
Min fina kille.
Hos Yvonne och frank var vi helgen där efter. Denna gång med Kaxe och Tarzan.
kaxe välter nästan Yvonne när de träffas igen ;) visst är jag en liten go knähund ;)
Vågar du klippa av Franks hästsvans Tommy?! 
(Kan säga att det vågade han INTE)
Här är jag, mamma och Wilma påväg till Monika, Ina och Lucy.
Stannade och tog lite fika på dit vägen.
Här har vi kommit fram. Och jisses så fint de bor! Och goa hundar hade hon! Vi fick kaffe och paj. Måste få receptet på din goa äpplepaj Monika. Helt underbar god!
Lilla Lucy.
Wilma tyckte mycket om lilla Lucy.
Monika gav Wilma en så jätte fin väska, en sankt bernhard!
Tack snälla Monika!
Här sitter vi och pratar lite, innan vi åkte hem igen.
Vi tog lite fika på hemvägen oxå, hahahaha, tänk vad mycket man fikar ;)
Min goa lilla Wilma!
Jag har hittat en annan rolig sak att sitta och pyssla med ;)
Målar på tröjor....
En fjäril till Wilma.
En bättre bild till Wilma ;)
Och till mig och Kaxe :P
Här är vi på lekplatsen.
Hahahaha, jag ser ut som en riktig liten tjockis i den där jackan ;)
Wilma gungar på för fullt!
Vi fick "besök" av Johan, Emma, Molin och Niklas...
Kom igen nu Niklas, ge dem en jäkla fart!
Hahahaha! Kolla deras miner!
Jag undrar jag...vilka "barn" som har det roligast på en lekplats.... Hmmm...
Lilla Wilma går balansgång.
Tommy och Wilma.
Den fina parken där lekplatsen ligger.
Wilma och Kaxe vid sandlådan här hemma.
Wilma brukar säga att det ser ut som att hundarna ler när de flämtar....och visst ser det så ut? 
En lycklig hund!
Lilla Wilma som bakar sandkaka med smultron på till mig...gottigt det!
Undra om jag oxå kan få lite av den där goda kakan?!
Matte blir så jäkla sur på mig när jag kliver bland hennes blommor....men om jag bara vilar hakan lite lätt på kanten, så kan hon väl knappast bli sur....eller?!
Min lilla goding! Han gör inget väsen av sig den här lilla råttan. Bara solar och göttar sig!
Idag har jag och Wilma vart hos syrran och Björn och hälsat på. Kaxe fick busa med Gunde. Vi fikade, alltid lika gott! Och sen knatade vi iväg och tittade på kossor. Har bilder i mobilen, men råkade spara dem i mobilminnet och inte i sim kortet....så jag vet inte hur jag ska få dem till datorn...är inte så haj på det där :P
Tommy har hjälp mig att bygga ett hinder till Kaxe. Han ska ju kunna hoppa 60 cm. Vi börjar på 30. Idag kom Jenny med ett bra tips. Om jag sätter han strax framför hindret, och kastar över en boll, så kommer han nog skutta över hindret bra. Och bollen blir ju belöningen efter hoppet. Sagt och gjort, jag hämtade en boll, satte Kaxe framför hindret, och kastade bollen. Det var bara det, att jag glömde av att Kaxe spelar ju fotboll med alla sina bollar. Så hoppade över hindret gjorde han, men jag for ju som en vante efter honom när han sparkade iväg bollen, för att sen jaga den. Jag ville ju inte dra han i kopplet, för det var ju hans belöning, med jäklar vad jag fick springa! Väl framme vid bollen igen, sparkar han den vidare ner för en trapp....och jäklar vad det gick nerför den trappen! Väl nere så fångar han den ÄNTLIGEN i munnen, och allt springande efter den jäkla bandybollen var över! PUST! Så nästa gång ska jag kasta över en tuggknut, för den kan han inte sparka omkring med. Eller så har jag honom LÖS ;) Men gud så dum jag kände mig när jag sprang där som en vante bakom hunden :P
Jag har börjat cykla och låta Kaxe springa brevid oxå. Tar bara korta sträckor, fram och tillbaka på vägen. Han är inte van vid att trava så länge, och han är heller inte van vid att springa på fel sida om mig. Så han vill gärna bakom cykeln och ställa sig på min vänstra sida, men jag vill ha honom mot dikeskanten, så vi får öva mer på det där ;)
Ha det riktigt gott! Kram!

090510

Hejsan!
Tommy har fixat internet via mobilen till datorn....så jag tänkte se om jag kan ladda upp ett par bilder till er nu...
Och det gick ju bra ;)
Här är Yvonne och Baron, kort från den 17/4 då vi var där.
Wilma satt här nästan hela dagen :)
Wilma och Tarzan.
Yvonne och Frank....Tarzan vill bra gärna smaka ;)
Min goa Baron!!!
Sen har jag kort på Baron från den 18/4, då jag borstat honom, och han göttade sig i gräset!
Så var det det där med tungan igen.....typiskt Baron det där ;)
Ny borstad...och färdig göttat i gräset :) ligger han och myser vid Tommy och Wilma.
När jag skulle ta in honom den dagen, råkade vi gå förbi bilen...och den var öpen i bak...så då ville inte Baron in längre... Han ÄLSKADE verkligen bilen den hunden! Så där blev han liggande ett tag ;)
De sissta korten som är tagna på Baron....
Wilma och Baron, på valborg. Vi hade grillat lite där på kvällen, och Baron fick vara med oss.
Jag och min älskade Baron. Kortet är suddigt, men vad gör det nu ?! 
Jag har massor med fler bilder att visa er! Men det går lite trögt att ladda upp här...så jag får ta lite då och då ;) Men jag ville börja med att visa er de jag hade kvar på Baron, kändes viktigt för mig. Jag älskar och saknar honom SÅ!
Jag och Tommy och lilla Wilma har vart i stan idag och lekt på en lekplats. Jätte skoj! De hade en gör stor, rolig gunga där! Sen tittade vi på massa fåglar oxå. Har lite roliga kort på Kaxe med....men jag får lägga upp det sen, lr i morgon.... 
Ha det riktigt gott!
Kram på er alla!

090509

Hejsan! Idag är det en vecka sen som min älskade vän lämnade jordelivet. Det är såklart fortfarande jätte jobbigt! Det är ju så att dessa underbara djur blir ju en så stor familjemedlem. Man delar ju verkligen allt med dem, hela livet. Och lilla balle,balle, han lämnade en stor tomhet efter sig!!! Jag vill få hem honom snart, så jag får en plats att gå till, en plats att I lugn och ro ta farväl. Men det skrämmer mig lite oxå. Det är grymt jobbigt att hämta hem han oxå. Jag älskar dig för evigt Baron!

090506

Hejsan! Jag och Jenny skulle gå rallylydnaden ihop,men den kursen blev tyvärr inställd pga många avhopp. Men då gav Ulrika oss en toppen id'e, vi ska ta privatlektioner ihop :) så den 9/6 börjar vi,och då är det bara jag och jenny som tränar,kul! Rasmus var så duktig igår när vi gick banan som vi bygde. Jag är en stolt uppfödare :) Så var jag en stolt matte oxå,för kaxe var oxå duktig såklart ;) Idag ska jag så lite frön, wilma får hjälpa mig. Ha det så gott!

090506

dagarna de går. jag försöker att tänka på alla glada minnen, och glädjas åt dem. men ibland gör det bara så jäkla ont i hjärtat. det är så svårt! vi har gjort iordning här utanför. hundgården är nu borta här ute. mina killar gick ju inte så bra ihop, men nu behöver vi inte slussa några hundar in och ut längre. det käns bra. för har man två hundar som ej går ihop, och man har dem som sällskap och innehundar, då tär det lite på en. för hur man än vände och vred på saker och ting så var alltid en hund utanför. och samvetet var så dåligt! nu går tarzan och kaxe här hemma inne med oss, och när vi går ut följer de med. men jag funderar fortfarande på vart baron är, när jag släpper in eller tar ut kaxe. baron kunde även öppna dörrar. och både jag och tommy går fortfarande här och låser dörren varje gång vi går ut eller in, så att inte han rymmer ut. sånt kommer nog att sitta kvar länge hos oss! min lilla goa baron! om du visste hur tomt matte har det här hemma utan dig! mitt lilla hjärta!

090505

Det är en tung period nu som jag måste ta mig igenom. Varje kväll gråter jag innan jag somnar. kan inte hjälpa det, tårarna bara kommer. Lika dant är det på dagen, ibland blir jag bara SÅ lessen!
Men sen ibland kan jag sitta och tänka på alla goa minnen som jag har tillsammans med denna underbara hund! Han var så speciell! Det var som min veterinär sa till mig idag, Baron gick som en kung, han levde som en kung, och han fick dö som en kung! hade hon fått välja, skulle hon vilja gå bort lika snabbt och smärtfritt som Baron. Och det värmde mitt hjärta lite, alla de där orden! Han var verkligenn en kung! Han var lugnet själv, så självsäker ,så stark, så frisk! Det var när matte var upprörd, som han oxå blev det. Då kunde han tassa rätt bra på mig, och till ochj med hoppa på mig, allt för att jag skulle sätta mig ner och ta det lugnt. Och där kunde han ligga intill mig, så lång stund som det tog, tills matte var OK igen. Vet inte hur många tårar Baron har torkat bort på mina kinder, och hur många timmar vi suttit sådär och klappat och rått om varandra. Han var verkligen min bästa vän, mattes trygghet! Exakt det var han, mattes trygghet! Med Baron vid min sida klarade jag nog allt! Så inte konstigt att det är så förbaskat tomt här hemma nu! Tomt, tyst, och smärtsamt! Det är verkligen bland det tuffaste som finns, att tvingas lämna sina vänner sådär!
Jag har beställt en tid till Kaxe nu, så den 26/5 åker han till veterinären och tar bort sin knöl. Kan ju inte säga att han lider av den. Den är ju inte lika stor nu efter dränet, och den irriterar inte. Men för någon vecka sen så kliade den på honom, och det började blöda. och bort ska den ju, så det är lika bra att åka in!
tarzan han springer ut och in som han vill där hemma nu. Jag vill inte försumma de två jag har kvar. Men det är jobbigt att vara glad och vilja busa med dem nu, när sorgen efter Baron hänger över mig så. Kaxe och jag tog en promenad med Jenny och rasmus igår. Det blev såklart mkt prat om Baron, men det är sån jag är. jag måste få ur mig alla tankar jag har....om och om igen :P
Ha det riktigt gott!
Kram!

sorg i hjärtat!

Jag saknar Baron så otroligt mkt! Han har vart en sån underbar, genom snäll vän. Ja, det finns inga ord I världen som kan beskriva hur underbar och unik denna killen var. Och saknaden efter honom gör så grymt ont I Mitt hjärta! Har ju sett på honom att han blivit äldre, och jag har försökt att förbereda mig på att en dag skulle detta hända.Men man kan inte förbereda sig på detta.Gårdagen tog så jäkla hårt I hjärtat på mig! Varför måste det en dag ta slut?Vill inte vara utan min Baron!Åh, vad jag saknar dig!

090503 Till minne av min underbara, älskade Baron!

Det är så svårt att förstå, så svårt att ta till sig att jag aldrig mer kommer att få krama om eller få pussa på min lilla gubbe. Jag saknar hans doft, jag saknar hans buffande och tiggade om att få bli klappad. Jag saknar allt! baron har lämnat en enorm tomhet efter sig!
Jag har en tid funderat över hur länge Baron skulle få stanna kvar hos oss. Jag tror att hjärtat och lungorna började bli lite sämre, eftersom han börjat flåsa så, och inte längre orkade med promenader. Vi gick korta kisserundor, och han var väldigt mycket med oss i trädgården. Men senast i Fredags pratade jag och Tommy om att han skulle få vara med oss denna sommaren i alla fall. Eftersom han hade sin livsgnista kvar. Han mådde inte på något sätt dåligt. Han rullade sig ofta i gräset och njöt av livet. grannbarnen och lilla Wilma pysslade med honom emellanåt, och han var verkligen världens största kelgris!
Igår hade han fått vara i hundgården hela dagen. Vi var iväg med kaxe och Wilma till mösseberg för att titta på alla djuren. Och Baron fick vara i hundgården där det var svalt och gött för honom. Där kunde han ligga i skuggan och ta det lugnt. Strax innan Kl 19 skulle jag ta ut honom för att gå en liten kisserunda. Tänkte gå lite längre med honom eftersom det var så svalt ute, och jag tyckte att han kunde få komma ut och lufsa runt lite i den friska sköna naturen.
Men redan när jag såg honom i hundgården förstod jag att något var fel, kunde inte säga vad, men han var inte som han brukar. Då låg han ner, och då reste han sig för att gå ut. Men det gick väldigt sakta, och det var ett par riktigt stapplande steg som han tog. Strax utanför hundgården föll han med bakbenen, och la sig ner. När jag lockade på honom så satte han sig upp med frambenen, och försökte resa sig upp, men kunde inte. Jag gav honom en hink med rent kallt vatten, han drack lite, men sen la han sig ner igen. Jag och Tommy hjälptes åt att ta honom in i hundgården igen. Jag stöttade honom i fram, och Tommy bar honom i bak. vad vi skulle in med honom där och göra, vet jag inte. Men man tänker väl lite tokigt då....
jag fick tag på disktriktveterinären som åker ut till hemmen. Jag berättade vad som hänt, och svaret jag fick var: " Jag har ingen tid att komma idag, men ge honom magnisyl mot smärtan, låt honom ligga där han lugger. Så kommer jag till er i morgon. Och det finns nog inget annat att göra än att ta bort honom." Mitt svar var då att du behöver inte komma till mig i morgon, är han så dålig så han måste somna nu, då ska han få göra det ikväll. Min hund ska inte ligga ensam ute en hel natt innan han får somna in!
Jag blev både arg och lessen, ringde runt till en massa för att få tag på en veterinär som kunde hjälpa mig. Tillslut så fick jag tag på en underbar människa som jag är evigt tacksam till! Vi fick komma dit i kväll, så han fick somna in.
Min sysster kom och hämtade mig och Baron. Jag och Tommy hjälpte Baron ut ur hundgården på samma sätt som vi fick in honom på. han hade redan blivit värre. Sisst när Tommy satte ner bakbenen så stod han fortfarande upp en stund innan han la sig ner. Då trode jag att det högra bakbenet var dåligt. Men nu så fanns det inget kvar i baken att stödja, han föll bums ner, och satt en liten stund i gruset innan han la sig. När Karro kom var han inte alls som han brukar. han brukar ALLTID buffa på folk och vilja kela, men inget sånt visade han. Han viftade inte på svansen, men det förstod vi senare varför han inte gjorde.
Men när vi skulle hjälpa honom till bilen, så gick han bättre i fram, han älskade att åka bil, och igår såg jag att han blev lika glad över att åka bil, som han alltid blivit förr!
När jag och Karro kom till veterinären gick allt så fort! Vi tog ut en bår till bilen, eftersom han inte kunde gå. Lyfte honom upp på den, och körde in på ett rum. Baron var väldigt lugn och sansad! veterinären kände på honom, och sa att han har ingen kännsel i bak. Han är förlamad i bak, så det var inte konstigt att han inte gick, eller viftade på svansen, han kunde ju inte.
Baron fick ligga på bordet, jag höll armarna om honom, viskade i hans öra att jag älskade honom, Karro satt brevid oss, och så somnade han in.  Allt gick så fort, men ändå så otroligt lugnt och stilla!
Jag är evigt tacksam för att vi fick komma in med honom samma kväll! För tänk om han fått legat förlamad i hundgården, ensam en hel natt?! Han kunde ju inte ens kissa själv, urinblåsan kunde ju ha spruckit på honom!
Vad det var som hände vet vi ju inte helt säkert, men veterinären tror att det var något i huvudet, kanske en propp, eller en hjärnblödning. Men det kunde oxå vara diskbråck.
Och fort måste jag ju säga att det gick....knappt tre timmar från att jag märkte att han inte var OK, tills att han somnat in.
Saknaden är enorm, och jag har svårt att ta till mig det som hänt. Med Bosse var det ju mitt beslut, jag beställde en tid, och jag hade lååång tid på mig att förbereda mig och ta farväl. Sen var det ju givetvis jäkligt svårt och tufft det oxå! Men med Baron hände allt så jäkla fort. För hans skull var det ju såklart jätte skönt. Men för mig känns det ofattbart! Och den här tomheten!!!!! FY, vad jag saknar min underbara, älskade Baron!
Här kommer ett litet, litet axplock av alla minnen jag har med Baron:




























































Jag älskar dig för evigt!!!!!!! Du har en enormt stor plats i mitt hjärta Baron!
matte saknar dig!

Min älskade Baron!

Min älskade Baron har idag somnat in I min famn, hjärtat värker, tårarna rinner, men jag förstår ändå inte riktigt att han inte finns här hemma. När vi skulle ut på en kisserunda så gick han ett par stapplande steg, sen satte han sig, och kunde inte resa sig. När vi lyfte upp rumpan på honom föll han lika fort. Tre timmar senare var vi hos vet. Han var förlamad I Bakbenen då, de tror de var en propp, hjärnblödning lr diskbråck. Jag älskar dig för evigt min underbara Baron! Jag saknar dig så det gör ont!

090501

Hej! Då var det 1a Maj idag då :-) och jag saknar min dator! Har så mkt att blogga om. Har vart hos ackebers * 2, hos Monica med hundar och hälsat på. Har avslutat rallylydnad 2 och ska snart börja trean. Har kommit in på en instruktörs utbildning som börjar på skövde hundskola I augusti. Det är jag så jäkla glad över! Igår var vi på hundparad med kaxe och tarzan på aspö. Får nog ta och låna mammas dator, så jag kan lägga ut lite bilder iaf. Saknar att blogga så ni anar inte! Ha det gott!