Kurs på Aspö!

Var hemma och tog det lugnt på för middagen. Lilla Wilma spelade lite pajas här, dansade så roliga danser för mig. Sen när Tommy var med så dansade hon lite till. Och bugade så fint för oss ;)
Lilla Wilma i sin säng, bland alla nallar :)
Tarzan är som klistrad vid Baron....sin aldeles egen lilla värmekälla ;)
Sen var jag och Kaxe på hundmöteskursen. Oj,oj,oj, så bar det gick! Vi har en massa läxa igen, och vi tränade på grymt viktiga saker idag. Det var så jäkla kul! Som avslutning idag stod vi alla i en ring. Det var roligt att alla sju hundar satt i en ring och tittade på varandra, och alla uppförde sig! Jätte kul att se!!!!
Här är två som tränar på att gå brevid varandra!
När den kursen var slut, så stannade jag och Kaxe kvar för att köra Rallylydnad steg 2. Och jäklar vad bra det gick!!!! Han uppförde sig UTMÄRKT bland de andra hundarna. Full koncentration på matte! Vi tränade på höger och vänster svängar. Och han stod nästan kvar på samma ställe och trampade med frambenen, och bara flyttade bakbenen, när vi svängde åt vänster. Och detta som jag tyckt gått lite sämre! Vad kul det är när saker lossnar så!
Ulrika tycker att Kaxe är så pigg och uppmärksam. Det är så kul att få höra det. Hon tycker att han är en jätte go sankt bernhard, och man kan inte annat än att sträcka på ryggen och bli stolt då ;)
Min goding! Efter två tuffa träningspass! DUKTIGA KAXE!!!!
Ha det gott!

090328

Igår kom det en massa mera snö :( jag tog en promenad med Kaxe innan jag började jobba.
Vitt, vitt, vitt...vart man än tittar :P
Jag är ledig i helgen. Jenny och rasmus kom hit vid middagstid. Vi hade ju bestämt att vi skulle in till stan idag och äta glass på torget....och så fick det bli ;)
Jag kan ju säga att det var jäkligt kallt att äta glass ute idag...och vi var rätt ensamma om att göra det ;)
Man får ju bara LITE uppmärksamhet när man går med sankt bernhards på stan. En japan kom fram och fotograferade Jenny och Rasmus, hahaha. Ett par grabbar ropade över halva torget: Är det sankt bernhard? Fan vad coolt. Och alla som gick förbi tittade, log, och nämde något om "vilka stora hundar". Så man kan ju inte smyga omkring på stan med dessa godingar intill sig....lite synd tycker jag, som måste träna hunden på att uppföra sig vid hundmöten....blir ju "jobbigare" när man känner alla blickar på sig :P
Kaxe skötte sig jätte bra när vi gick in till torget. Lite strissig, men helt OK. Vi tränade lite kontaktövningar, och gick balansgång på en liten mur. Sen när vi skulle gå vidare, så blev han lite mer "taggad", det var mycket folk som gick kors och tvärs. Så helt plötsligt står en "gubbe" och tittar på han och pratar. Då sällde Kaxe på han....det var nog lite läskigt. Första gången som han skäller på någon. Jenny garva och sa: Kaxe skällde just ut min pappas chef ;) Så smsade hon Rolf och berättade att Kaxe skällt ut hans chef. Svaret Jenny fick från Rolf var: Vilken redig hund, är han till salu? Hehehehehe!
Två hundar mötte vi, och ett par till såg vi. Ena gången mötte vi en vit liten rackare. Den hunden stirrade Kaxe rätt bra på, och var lite "bångstyrig" men det gick bra. Nästa hund vi mötte var en svart staffe i sele, som hängde i selen när den gick/drog sig framåt. Den hunden drog Kaxe mot, och det mötet gick väl sådär....fast å andra sidan så gav den svarta staffen kanske inte så många lugnande signaler heller :P
Det var riktigt roligt att träna i stan, och det lär ju bli fler turer in dit :)
När vi kom hem gick jag en runda med Baron. Han är inte så fräsh längre. Han blir väldigt fort trött, och orkar inte gå alls långt. Hur fel är det att låta en gammal hund bara få vara en gårdshund? Jag tycker ju att hundar ska få ut och röra på sig. Men är de gammla och kanske inte orkar.....kanske man ska ha dem den sissta tiden, bara som ren gårdshund. Låta han få frisk luft, och strosa runt här hemma, men inga promenader. Kan gå ett par små rundor på 10 minuter här, och det kan ju vara en lagom kisserunda bara för honom. Eller så är det bara just nu han är lite hängig...vem vet? Men den gubben gör mig ibland lite orolig, jag vill ju ha han kvar ett tag till....fast han är ju faktiskt pigg för övrigt. Han jagar katten, han äter bra, han till och med leker med leksaker om det är mjukisar ;)
Jenny kom hit igen sen. Hade med sig sina skidor, så att jag skulle få prova på att åka....hehehehe!
Hmm....hur får man på dessa på fötterna då?!
Ja,ja...Jenny får hjälpa mig lite!
Hej och hå vad det går :P
Går så bra, så att jag till och med kan plocka upp en liftare ;)
Ska jag vara helt ärlig....så den sträckan som jag åkte idag....på den biten hade jag inte ens lämnat stugområdet på där uppe vid tjejvasan.....så hur jag ska kunna åka tre mil...ja, det blir spännande att se ;)
Wilma åkte jätte bra!
Wilma Baron och tarzan myser!
Tur man är liten! För den där bjässen roffar ju åt sig all plats!!!!
tarzan fick hälsa på kaninerna när de hoppa omkring idag...roliga tycker Tarzan!
Sitter så snällt och tittar på dem, när de äter :)
Ha det gott! Nu blir det Robbinson och kina mat här, Mmmm!

090327

Halloj!
Jag och Wilma var hemma på förmiddagen igår. Vi städade upp lite här hemma, och lekte en hel del. Sen fick jag för mig att bada tarzan, och Wilma hjälpte så gärna till ;)
Lilla Wilma myser med nybadade Tarzan.
Wilma målade så fina teckningar. Här har hon målat en apa:
Och här är en krokodil, Wilma och pappa :)
Jag lämnade Wilma på dagis vid två. Tarzan var med mig, så när vi lämnat Wilma knatade vi ner till stan. Det var skönt väder, så vi fick en rätt skön promenad. Nere i stan gick vi in till Zoofias och hälsade på Sofia och Maria. De hade en jätte fin tröja/täcke som jag funderar på att köpa till tarzan. Hittade ett halsband som jag köpte, och så fick han fyra små goa oxrullar :P Vi stannade väl kanske i affären en timme, sen promenerade vi vidare till Boken, jag skulle jobba. Men då vi var lite tidiga till boken, så kilade vi in till mamma och hälsade på först. Hennes tanter och gubbar blev jätte glada när de såg lilla Tarzan. De klappade och pratade med honom. mamma bjöd han på leverpastej, och jag fick kaffe och kaka ;)
Pratade även en stund med chefen. Hon har lovat mig två perioder nattjobb i sommar :D tackar!
När klockan närmade sig fyra, så gick jag och tarzan ner till "min" avdelning. Vi fick en lugn och skön kväll. tarzan låg och sussade i soffan nästan hela tiden. Det var bara när vårdtagarna åt som han ville fram och kolla läget...man vet ju aldrig om man kanske kan få sig en mumsbit :P
När klockan var nio och det var dags för rapporten, och tarzan satt och sov i mitt knä då. Trötter så ;)
Jenny hjälpte mig med kaxe igår. Han fick vara hemma hos Jenny och rasmus och busa. Roligt för honom! Så snällt av Jenny att hjälpa mig med kaxe, när jag jobbar, och kvällarna blir sena, om jag tar han när jag kommer hem. 
Idag jobbar jag oxå kvällen, och sen är jag ledig i helgen :) 
I morgon ska jag och Jenny in till stan och stadsträna hundarna igen. På Söndag har jag och Kaxe hundmöteskurs 15-17, och 17.15-19 har vi rallylydnad :P Blev lite tokigt när dessa var samma dag. Men jag får ta det lugnt med honom. Och det viktiga är ju att jag lär mig övningarna, som jag sen tränar med Kaxe hemma.
Ha det riktigt gott! Vi ska mysa lite inne i värmen här nu.....för ut vill man ju inte vara i onödan idag....det YR snö här, och en massa snö faller från himelen :( Vill ha VÅR!!!

Våffeldagen!

Tarzan fick en liten filt att ligga på idag, och där låg han så länge solen sken på kistan ;)
Idag hade jag och Wilma ingenting för oss....så jag ringde syrran och frågade om hon ville komma hit. Vilket hon ville :D Vi tog en promenad, Baron fick vara med oss.
Mmmm! Så gött det är att få rulla sig i snö!!!!
Wilma älskar ju att klättra på stenar....så Bengtssons hage är ett bra utflyktsmål ;)
Här har vi det mysigt moster!
tack syrran för besöket!!!! Och tack för fikat!
När vi kom hem från promenaden så var Tommy hemma från jobbet. Vi tog fram lite smörgås och oboy, så åt vi lite kvällsmat. När jag och Tommy ätit upp, så pratade vi lite...och var lite ouppmärksamma på vad Wilma gjorde. Och helt plötsligt säger hon " Nu har jag smörat Baron". Och jodå, det hade hon gjort ;)
Jag och Jenny stack in till stan med Kaxe och Rasmus. Vi gick runt Karstorps sjön för att träna hundmöten och stadsträning. Vi glömde att ta kort :( Men jag tycker att det gick KANON bra med Kaxe. Två hundar mötte vi, och det gick bra båda gångerna ;) Han var lite "nipprig" i början, men lugnade sig efter en stund på promenaden. Men det händer ju mer i "stan", vi mötte joggare, gångare, cyklister m.m. Det händer ju inte så ofta att man ens möter EN person på vägen hemma ;)
När vi kom hem ställde sig Jenny och Wilma och bakade våfflor :D
Här är det IMMA på kameran, eftersom den låg ute i kalla bilen. Ingen brandrök här inte ;)
Sicka fina ;)
Gött så!
Wilma tog på grädde och sylt på våfflan....sen kana tallriken ner, och våfflan hamnade på golvet. Nästa våffla råkade ut för samma olycka....men skam den som ger sig! Efter en stund så fick hon faktiskt även ÄTA en våffla ;)
Wilma i full gång att göra iording en....
Kaxe såg den fina högen på golvet, växa och bli större ;) och hoppades säkert på att Wilma skulle tappa MYCKET mer!
Kaxe var JÄTTE duktig! Han hade koll på våfflorna, men tog dem INTE! Tänkte ha väntat på att vi ätit upp, innan jag gav han ett "varse god". Men då Tarzan fisen hoppade ner från soffan, mot våffelhögen, ja, då slängde sig Kaxe över dem ;)
Men han var JÄTTE duktig annars, och hade säkert väntat på att jag skulle sagt att det var OK att käka upp dem....om inte Tarzan hoppat ner.....den lilla rackarn ;)
Efter alla våfflor ville Tommy vara lite "nyttig" och träna en stund....en LITEN stund. Och, ja...det gick ju bra. Se så hurtig han är! Heja Tommy!
Ha det gott!
Kram!

090324

Jaha...då är det alltså vinter igen :( Ja, fast jag ska inte klaga! Idag har solen skinet hela dagen lång, så vart och gött har det vart i solen iaf! Wilma var så go förut, för först ville hon INTE ut och leka i snön. Det fanns dockor, spel, pussel och en MASSA annat att leka med här inne. Men när jag väl fått ut henne, och vi lekt en massa i snön, ja då ville hon ju inte in ist :P Goding där!
Ett kort från igår, på Wilma och tarzan. tarzan ser ut som jag när han ser snön nu.... VARFÖR SNÖ?!
Igår hälsade vi på min mormor. Hon stod och bakade våfflor till oss, Mmmm! Så vi satt en bra stund och fikade på goda våfflor med grädde på :) Sen tog Wilma fram ett pussel, som vi alla hjälptes åt att pussla. Duktigast var nog ändå Wilma :)
Jag tycker Tarzan är för härlig! vi har takfönster. Och på kistan i hallen kan man varje förmiddag solen skiner, se tarzan ligga där och götta sig :) Jag tror jag ska lägga dit hans filt. För detta är hans plats ;)
Zzzzzzzz!
Kaxe var med mig och Wilma ute i trädgården på förmiddagen. Försökte träna lite lydnad. Men när Wilma ser hundgodis, så vill hon bara mata hundarna :P Så lydnaden fick vänta en stund....
Wilma var med mig och la in den rena tvätten i garderoberna....så såg hon den här rosa filten.... Hon la den på golvet, och sa att den ska hundarna ha. En kort stund senare såg vi Baron ligga gött på den. Wilma blev JÄTTE glad ;)
Jag, Wilma och tarzan gick till dammen förut. Vi gungade och gungade. Tarzan sprang runt som en liten tog, hihihi! Ibland tror jag faktiskt att han gillar snön. Något kort fick jag inte på han, då jag bara fotar med mobilen nu. Men hade jag haft en riktig kamera så hade det nog blivit många roliga kort på han där, hehehe!
Baron tar det lite lugnare han. Att äta lite snö är ju mumma det, sen brukar han rulla sig i snön, för att sedan bara ligga och filura lite ;)
Wilma älskar att gå hit och gunga! Jag brukar sitta på gungan breve(syns inte...), och spana efter rådjur...och tänk om man kunde få se någon älg på gärderna en dag! jag älskar älgar! Har nog alltid gjort det. När vi var ute på husvagnsemester med mamma och Gunnar förr, så köpte jag alltid vykort och nallar m.m på älgar. Och Gunnar sa alltid att det är camilla och Tyskarna som köper det där :) Men visst är de ståtliga! Förr när jag hade hästen så såg man ju älg titt som tätt. Men nu var det längesen som jag såg någon....
jag har just vart ute på promenad med Kaxe. Vi tränade lydnad under promenaden. Det gick rätt bra idag. Känner att jag slarvat lite med att gå serpentiner det sissta. Åt vänster var det segt att svänga i början, men i slutet gjorde han en riktigt fin vänstersväng! Tommy har just vart ut och kissat Baron och tarzan. Så nu ska väl hundarna få sin kvällsmat. Jag ska köra ett par övningar till på Kaxe. Men de gör vi inne. Vi har ju ett par läxor att sysselsätta oss med :)
Ha det riktigt gott!

090322

Hejsan!
Idag är det Söndag...och det snöar ute :( Jag och Wilma tog det RIKTIGT lugnt på morgonen! Satt framför teven och tittade på barnprogram riktigt läääänge :P
När Tommy klev upp, så började vi röra lite på oss här. Tog tag i lite tvätt och lite städ. Möblerade även om lite i vardagsrummet....nu har vi det mysigare ;)
Jag och Kaxe var ju på hundkurs i går. Och jäklar vad jag blev stolt! Kaxe är ju en unghund, han kan skälla ibland och bli lite ivrig vid hundmöten. Så vad vi tränade på var att vi skulle vara starka förare med självförtroende. Vi skulle sätta våran hund vid sidan av oss, sen ställde vi ett ben lite framför hunden, skulle stå stadigt! Och sen lät vi en hund komma från ett hushörn och passera framför oss. För varje gång hunden satt tyst så fick den godis och vi flyttade ett par steg närmare den andra hunden. 
Kaxe fick först vara hunden som kom gående bakom husknuten. Han gjorde inget alls när han såg den andra sitta där. Sen fick han vara den som satt. Två gånger skällde han till, och varje gång sa jag att "Äh, lägg av! Då går vi", och sen vände vi oss och gick. De andra gångerna satt han så fint vid min sida och hade till och med kontakt med mig ibland :)
Tog ett kort på kursen. Hade liksom inte så mycket tid att ta kort ;) Men här är det två hundar som tränar just på detta!
Nästa övning var att gå brevid varandra, närmare och närmare. Först med två människor emellan, och sen utan någon emellan hundarna. Men detta har kaxe inga problem med alls. Det är just ett MÖTE som han kan bli lite ivrig på....
Jag är så tacksam över att vi här omkring har fått denna fantastiska fina hundskola här!!! Ulrika är så underbar, hon förklaar på ett jätte bra sätt, hon vill att man bara berömmer hunden när det gör rätt. ALDRIG straffar då den gör fel. För den gör fel för att du inte har vart tillräckligt tydlig. Älskar det tänkandet, jag vill inte straffa mina hundar! 
Ja,ha...det var lite om min jätte roliga kurs som jag går på :D
Lite bilder från i helgen....Wilma njuter av solen!
Jag och Wilma hoppade på alla stubbar som fanns på ett kalhygge....nästan alla iaf ;) Roligt det!
Baron var oxå med oss dit.
Märta har vart här i helgen. Här hjälpte de mig att borsta baron :)
Tarzan han njuter av solen den ;)
Blir det kallt att ligga på backen, så kan ju alltid baron värma en ;)
Min lilla älskade Wilma har börjat tycka om att jag gör flätor på henne :D Hon är SÅ söt i dessa flätor! Så när Johan var här tyckte Wilma att han skulle ju oxå passa i flätor....så jag gjorde ett par. Och visst blev han söt!!!!
Det var meningen att Johan skulle spela bandy efter kaffet här. Men han sket i det, för det var inte så många som hade tänkt att spela den här gången....det var ju synd, när jag fixat håret och allt :P Men, det är bara till att komma hit igen, så fixar jag frillan på dig fler gånger Johan! ;)
Wilma hittade en pipis som hon gav till Tarzan....
Och den gillade han :D
Men efter en stund var han dum nog, och sprang till Kaxe med pipisen....ja, då fick han INTE tillbaka den något mer tarzan :P Men vad gör det när solen skiner!? Då solar man väl lite till ;)
Igår hade vi 10 grader här, och det var runt 18-tiden på kvällen. GÖTT! Jag jobbade, så för första gången i år trampade jag hem på min nya fina cykel som jag fick av Johan och Jenny. Trode jag skulle ta halva natten på mig att cykla hem....men jag trampade mina 12 km på ca 40 minuter. Rätt nöjd, eftersom det var ett tag sen som jag cyklade nu. Så nu är det nog slutåkt med buss.... Tänkte ju köra vätternrundan i år. Men det var redan fullbokat :( Så det får bli nästa år. Jag ska alltså stå på ett par skidor i tre mil på tjejvasan, och cykla 30 mil på min kära cykel nästa år :P Gäller till att börja träna!
Jag och Tommy har vart inne i stan idag. Vi tog en promenad med Kaxe på berget. Vi "mötte" en hund...hunden sprang förbi oss, då husse var ute och joggade... Men Kaxe brydde sig inget, så det var ett kul "möte" ;) Det är så fint att gå på billingen! Skulle vilja åka upp och gå 5:an en dag. kanske syrran vill hänga på....
Wilma har vart hos syrran, med mamma och gunnar. De åt kladdkaka där :( Blev inget avis! 
När vi kom hem tog jag en tupplut :P Börjar väl bli gammal, hahaha! Ne, jag är lite yr. Har vart det ett par dagar....vet inte riktigt varför, men det släpper säkert snart! 
Nu ska jag ge mina tre godingar mat, och sen ska jag och Tommy titta på Beck. jag älskar dessa filmer! 
ha det gött!

090321

Hejsan! 
Jag har vart på hundkurs idag, kommer kanske tassa in här och skriva mer om det sen. Jag ska iväg och jobba om ett tag. Men vill bara skriva att jag är SÅ stolt över min Kaxe!!!! Vad härligt det känns att få komma hem med känslan, jag och min hund klarar det! Vi är ett par som jobbar jätte bra tillsammans!!! Mitt självförtroende som förare har ökat MASSOR idag!!!! DUKTIGA Kaxe! Matte är så stolt! 
Nu ska jag ner och ta en kopp kaffe, och sola lite. Det är vad Tarzan gör hela dagarna nu :) Springer ut och lägger sig på bänken, i solen...och NJUTER! Lilla livsnjutare där!
ha det gott!

080319

Hejsan!
Vi har haft SÅ underbart väder i ett par dagar! Igår följde jag och Wilma med Jenny ut till hästen. tarzan var oxå med oss ut!
Wilma här hemma, strax innan vi ska åka. Hon byggde med lego här utanför, och jag NJÖT av solen :D
Wilma vill hjälpa till med ALLT i stallet. Det blir kanske en riktig stall tjej av henne ;)
Lilla Tarzan.
Jenny och Wilma hälsar på hästarna i hagen.
Eftersom jag inte vill att Wilma går in till hästarna i hegen, så fick Jenny hämta hästen. Jag och Wilma väntade vid balarna.....ojojoj, så högt upp man kan sitta här ;)
Nu är Lady "fångad" ;)
Det fanns en liten hjälm, som passade Wilma ganska bra. Så söt hon ser ut i ridhjälm!
Man undrar ju hur Jenny tar sig upp på hästen....hon är ju trots allt bara 153cm lång....hmm...kort, Jenny....
Men jodå, hon kan faktiskt ta sig upp så som alla andra...
IMPONERANDE!!!!
Jenny och Lady.
Hur länge ska hon rida?! Är det inte MIN tur snart???
Wilma tyckte att det var så kul att rida, så hon ville inte gå av :) Mamma hoppas ju såklart att detta intresse kommer att hålla i sig ;)
När vi kom hem från stallet så tog vi en promenad med Baron och rasmus. Jag tyckte att Baron var lite segare, och blev mer anfådd igår, än vad han brukar vara....men, så kan man ju vara ibland utan att det är något....
jag och Kaxe tränade lydnad ute på åkern igår. JÄTTE duktig var han!!!!
Idag har Tarzan fått vara med mig på jobbet. Monika och Diva kom och hälsade på oss :D Monika var så brun och fin. Och lilla Diva blev så glad så, när hon såg mig :D Massor av pussar fick jag :D
Jenny hjälpte mig med Kaxe idag. Hon tog med sig honom hem en sväng....och jag fick bilder av henne nu ikväll, när jag kom hem från jobbet. Kaxe har haft en riktigt trevlig stund tillsammans med Jenny, Rasmus och sin nya kompis Aron. Här kommer bilderna:
Kolla in Kaxe, hihihi!
Detta var den enda bilden som Aron oxå var med på. Men Kaxe är en VÄLDIGT busig kille, och det är Aron med. Så dessa två har levt loppan tillsammans idag :) Hoppas vi kan släppa dem snart igen, så att jag oxå fär se när de busar :)
Ha det gott!

090317

Hejsan!
Nu var det ett par dagar sen som jag bloggade...jag har haft fullt upp ;) Jag har vart på hundmötes-kursen. Den var TOPPEN! Första tillfället var ju bara teori, och de andra gångerna ska vi träna på hundmöten. Ulrika kommer att videofilma oss, och sen ska alla titta på filmen, och berätta vad de ser hos hundarna och hos förarna :P Denna gången pratade vi mycket om hur hunden fungerar, om signaler och hur föraren påverkar hunden. Och om alla olika faktorer som kan påverka hundens beteende. Vi pratade även om aggressivitet, som många tycker är en mycket neggativ sak hos en hund, men som är en livs nödvändig signal för att kunna leva i en flock. även det är ett socialt beteende, det är en avstånds höjande signal. Så ser ju faktiskt inte många på aggresivitet....många tycker ju att det bara är något neggativt med det.....eller har jag fel?!
Som läxa fick vi en MASSA saker :) Bla att träna kontakt övningar minst tio minuter per dag, i fyra steg. Först ostört inne, sen med störningar inne, efter det ostört ute, och sisst med störningar ute. Vi är än så länge kvar på första steget ;) Andra läxan var att ta bort alla "små" komandon. Jag ska säga STANNA! Och inte, stanna, nu stannar vi....stanna lite till kaxe... Eller "Kom hit", och inte Kom hit, ja kom då killen, kom du! Förstår ni? :) Och sen var det den svåraste läxan....jag ska ta reda på vad Kaxe påverkas av....varför han blir "tossig" vid hundmöten. Försvarar han sig, handlar det om ledarskap, vaktar han, är han strassad, kanskee är det min påverkan eller är det ett inlärt beteende m.m. Jätte svårt! Men, men...tränar gör vi iaf ;)
Jag ser jäkligt mycket fram emot nästa kurs tillfälle! Jäklar vad roligt det kommer att bli!!!!
Vad har jag gjort mer...hmm...jo, umgåts en jäkla massa med min kusin Jenny :) Vi tog med oss Rasmus, Tarzan och Wilma till Christine i Söndags, så att Tarzan fick busa med Christines lilla Milo....och det gick okej! I måndags åkte vi dit igen, och då var även lilla Diva med.
Milo och Tarzan.
Rasmus.
Här ligger jag och göttar mig, medans de andra busar...
Två riktiga busar!
Christine försöker få de tre att sitta fint...lyckas rätt bra!
Wilma kravlar sig upp för ett dike ;)
Här får både barn och hundar springa av sig ;)
TJOHOO!!!! Snart tar jag dig din lilla spjuver!!!!
En liten vilo paus?!
Här flirtas det....men det har inte vart någon hund som lyckats fånga Divas uppmärksamhet denna veckan, hihihi!
Man blir trött av att vara i skogen!
Lilla Wilma somnar nästan på en stubbe i skogen ;)
Jenny med Diva och rasmus. Fick ta ett kort på en liten och en stor hund :) 
Igår kväll kom Divas matte och husse hem, så då åkte jag och Jenny in till stan, så hon fick komma hem. Och jisses så glad hon blev :) Det har vart roligt att få ta hand om henne en vecka. Och jag tror hon har tyckt det har vart lite roligt här. 
Lite tomt är det allt här, för hon var ju med ÖVER ALLT! Så fort jag satte mig, så hade jag henne i knät ;) Men nu är allt som det ska här hemma igen, och det känns rätt gött det med. Nu har jag "bara" mina tre godingar att ta hand om!
Idag kom min mamma hit på besök. Det tyckte både jag och lilla Wilma var roligt ;)
Wilma och Mamma pusslar.
Här leker de doktor.
När vi fikade passade Missan på att få ligga i mammas knä och mysa :)
Lite senare tog jag, Wilma och Jenny med oss Rasmus och Kaxe på promenad. Fika hade vi oxå med oss.
Det här kortet är taget just utanför oss. Vi bor där på kullen...man ser ett hörn av bygdegården :) Vi bor i en lägenhet över den...
När vi kom till Bengtssons kohage, släppte vi Kaxe och rasmus lösa.
FRIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wilma klättrar upp på den stora stenen...som vi fikade på :)
Mmmmm!
Jennys fina kille!
Rasmus....
Kaxe, hihihi!
kaxe ser så rolig ut på kort ibland...ganska ofta :) Han har sån fart, och lite svårt för att vara still, så han ser ju bara för härlig ut.... Fick ett par kort av Johan från Ryds ängar. Han hade ett par roliga på Kaxe :)
Inte lätt med stora läppar och mycket skinn :)
Fick även ett par fina! kaxe och Freddy.
Disel och Rasmus.
De fyra stora...
Min goa Wilma!
Ha det gott!

Hej igen ;)

Har knäppt lite fler kort :) Tommy och Wilma pusslade det nya pusslet förut. Tack snälla Yvonne och Frank!
Ja, du Tommy...detta pusslet var från tre år....hur ska det se ut?!
Ja, äntligen...klart ;)
Lilla Tarzan är så trött efter promenaden...ja, det var alla tre hundar som var med här!
Lilla Diva ser lite lustig ut på kortet...men hon ligger på sidan och bäddar ner sig bland alla filtar :) När hon inte får ligga och sova i någons knä, så duger sängen. Annars är detta en riktig liten knä hund :)
Jag slet ett bra tag i dushen med Kaxe...men nu är han ren och fin igen ;) När jag ändå höll på, så tog jag tarzan med :) Här är en ren och fin Tarzan som blev jätte glad när Jenny kom hit :)
Min lilla plutte gris!
Vi skulle kolla på melodifestivalen och mysa tillsammans :) Tommy hade lagat god mat! Vad fin han är....
vad fina de är....
....ja, gör de sig inte till...så ser de lite tokiga ut iaf när de äter, hihihi. man ska INTE ta kort på folk som äter...eller vad säger du Tommy? ;)
Ett normalt kort fick jag iaf ;)
Tarzan myser så ofta han kan och får :)
Efterätten bjöd jag och Wilma på, kladdkaka såklart! Med grädde och strössel....eller är det tvärt om, grädde med kladdkaka?!
Wilma råkade skada sig lite i munnen förut. Blev lite lessen, mest rädd tror jag hon blev. Så jag skulle busa bort tårarna lite. Så jag sa att när du har ont i munnen är det ju svårt för mig att blåsa bort det onda. Men om du, Wilma, blåser, så kanske du blåser ut det onda....Så hon provade att blåsa. Och jag som satt på soffkanten, började låtsas att jag tappade balansen, så sa jag "Åh, nej....du blåser ju bort mamma." Wilma skrattade och gjorde så ett par gånger. Sen sa hon till Tommy: "Pappa, du får blåsa bort Mamma." Saken var bara den att då tappade jag balansen helt, och ramlade ner från soffan, och kilade fast mig mellan soffan och väggen :P
Så Tommy lyckades bra med att blåsa bort mig!
Vilken snäll dotter jag har, som hjälper mamma upp ;) Lite hjälp av Tommy fick hon... ;)
Men jag skadade faktiskt min tumme :( Kan inte röra den nu...bara värker och är svullet....så går det när man spelar pajas ;) Men, kul har vi haft det iaf! Det har vart en riktigt rolig kväll, ja, hela dagen har vart KANON! 
Jag hejade INTE på den låten som vann i melodifestivalen ;) Jag hejade på melodi nr fyra, det lite rockigare bandet ;) Men, men...det är ju aldrig rätt låt som vinner...det ser vi väl på löpsedlarna imorn ;)
Hundarna har vart ute och kissat nu, och alla sover så gott så! Jag och Baron gick såklart lite längre, så han inte blir utanför! Man måste tänka på allas behov....
I morgon ska jag träffa min kära kusin Jenny igen :D Släkten är allt bra den ;) Vi ska låta Tarzan träffa en liten kompis, Milou. Får se om de blir kompisar...men vi hoppas ju på det! 
Sen ska jag på kurs :D En möta-hund-kurs. Den startar i morgon, och är på fyra tillfällen. I morgon ska vi komma utan hund. De andra tillfällena ska Kaxe vara med. Det kommer att bli JÄTTE nyttigt för oss! 
Det kan hända att min hemsida ligger nere ett par dagar...om den gör det så kommer iaf bloggen att vara igång, och då får ni gå in på: www.arabandas.blogg.se Så kan ni fortfarande följa mig och mina hundar, om ni vill ;)
Ha det gott! Kram!

Grilla korv och hundbus!!!!!

Hejsan! 
Idag har det än så länge varit en TOPPEN dag!!! Och halva dagen har bara gått ;)
Vi åt frukost här hemma, och sen mötte vi upp Emma med Golden killen Freddy, Johan och Jenny, med Rasmus. Vi åkte iväg till ryds ängar. Där mötte vi även upp Evelina och Martin och deras hund Disel.
I Ryds ängar satt vi vid en grillplats och grillade korv....jag tog en macka och kaffe....råkar ju vara lite kräsen ;)
Evelina och Jenny.
Kaxe och Freddy busar :)
Full fart på Kaxe, Freddy och Disel.
Nu börjas det grillas....Disel är inte alls sugen på korv ;)
hehehe, inte de här två heller.....
Snåljåpar till mattar och hussar! Kom igen nu grabbar, nu busar vi istället!!!!
Här lär Johan lilla Wilma att säga "raggar balle med sväng dörrar" hehehehe!
Evelina, Martin och Disel.
Disel.
Och två hundar av den fiiiinaste rasen ;)
Min lilla Wilma tog så väl hand om de små hundarna :)
Tarzan och Diva fick inte vara lösa idag. tarzan tyckte inte om Disel nån stans....vet inte varför....men man kan ju inte gilla alla ;) Och Diva är så plutte liten, så jag vill inte att hon blir skadad bland alla stora labbar.... Och sen verkar inte Diva tycka att det är så roligt att busa med andra hundar, så varför släppa lös henne bland fyra vilda bjässar då?! ;)
Johan....fotografen.
Johan....den knäppa ;)
Jenny.
Min lilla söta gosiga tjej!!!
Emma...och i bakgrunden Freddy.
Stiliga pojken!
Tommy och Diva. När Tommy satt där, så började det ryka lite från elden....då var Wilma påväg att sätta sig där, men tyckte väl inte om röken. Så hon sa "Mamma, jag skiter i att sätta mig där!" och efter en stund "Men jag tycker om pappa ändå". Vilken GODING!
Påväg att dra oss hem.....har Tommy fått med sig allt i väskan tro....termos, muggar...och...Diva :)
När vi kom hem gick jag en liten tur med Baron...
Sen hämtade Jenny upp mig och kaxe. För Emmas mamma hade tre tikar hemma, en kungs pudel och två bruna labbar. Kaxe har ju träffat så få tikar. Sa att han inte träffat någon, men jag ljög :P På kursen busade han ju med en tik.... Men iaf, så fick han träffa tre töser idag oxå.
Freddy ville oxå vara med. Och när han kom ut, så blev det lite fart i doggarna :)
Liten vilopaus....
Freddy med pinnen :)
Sen vart det mer BUS!
Nu har jag två småhundar här hemma, som är rätt trötta! Och en liten större lufs som är både trött, och SKITIG! Så det blir till att bada Kaxe... Baron ska väl få komma ut lite till idag, han som inte fick vara med på äventyret....men han vill inte busa med andra hundar längre, så jag tror inte han mådde så dåligt av att ligga i soffan, själv, och mysa ;)
Wilma och Tommy kom hem nyss, de var i stan, så Wilma fick handla upp sin peng som hon fick av Yvonne och Frank. Ett stort pussel och ritpennor blev det.
Jenny kommer hit senare ikväll, då blir det mat, melodifestival och goddis :) 
Ha det gott!
Till Karro, Björn, Gunde, Katihi och Loke, som inte kunde vara med idag... Vill jag bara säga, att vi saknade er!
Till er andra som var med: Tack för en TOPPEN dag!!!!!!!
Kram!

090312

En dag på venagård!
Jaha, idag fick vi gå upp TIDIGT! Hur jag kom upp så tidigt är en gåta...måste vara bara för att jag visste om att det var till vena som jag skulle åka :) Men Tommy var lite nervös för att vi inte skulle komma upp, så han hade ställt hem telefonen på väckning, mobilen, radion och ställt en timer på dammsugaren som fick stå i sovrummet, hihihi. Så klockan fyra gick dammsugaren igång här, hahahaha! Och jag märkte INGET! Jag vaknade först när Tommy "skakade" liv i mig....jag är HOPPLÖS på att vakna till! men, men, iväg kom vi, och var väl på vena runt sju. Yvonne hade fixat kaffe, och bjöd på frukost. Wilma fick paket, ett kinder ägg och ett hjärta med ett godis armband och 100kr att köpa leksak för. Tack snälla Yvonne och Frank! Men där slutade inte allt gottigt....På vardagsrummet fanns en STOR skål fylld med godis, vi fick goda kakor till fikat, hamburgare, korv och pommes till lunch och en jätte god middag när Tommy kom tillbaka till vena från jobbet. Jag hade inte behövt bilen till hjälp för att rulla hem ikväll ;) Men den värmde ju i kylan :)
Jag och Wilma tog med oss de små ut på en kisserunda på morgonen.
Här fanns det snö....
Burr!
Promenaden blev inte så långvarig, ingen av oss ville vara ute så länge i kylan :P
Inne i värmen igen! GÖTT! Lilla Wilma i godisskålen ;) 
Tarzan och Diva fick ligga på en skön varm pläd....
men Diva är rätt smart...varför nöja sig med en pläd...när det står en värmefläkt på golvet?! Hihihihi! Hon NJUTER!
Yvonne gav Diva och tarzan korvarna som blev över efter lunchen....och de slank ner...utan problem ;)
Tarzan njuter av solens strålar som tittar in genom fönstret. Dessa hundar lapar varje sålstråle som de finner. Och de ser ut som ena riktiga livsnjutare när de "solar" :)
Eftersom solen ville visa sig lite, så passade vi på att gå ut en stund.
Tänk, om ett par månader sitter jag på denna verandan, med en kaffe i handen, och njuter av den underbara värmen ;) Hoppas våren kommer SNART!!!!
Lilla Wilma hittar alltid något att aktivera sig  med :)
tarzan, min lilla fina kille!
Wilma ville gunga lite....Yvonne tog med sig de små hundarna in efter en stund, och jag var kvar ute med Wilma. Jag gungade lite....tills jag råkade göra sönder gungan jag att på :P Sen tittade jag på medans Wilma gungade, jag gungade tillsammans med henne, jag frös....jag frös ännu mer...och Wilma hon gungade, och gungade och gungade. Jag trode ALDRIG hon skulle lämna den gungan....och jag frös halvt ihjäl :P Det är roligt att hon vill vara ute...men ibland vill man faktiskt in i värmen ;)
Yvonne...som fixar maten nu när Tommy snart skulle komma.
Wilma tog en liten tupplur på eftermiddagen. Kan jag lugnt förstå...inte alla dagar som man går upp fyra, hihihi.
De små livsnjutarna, hihii. Ser ju nästan lite romantiskt ut ;) en värmefläkt istället för den öppna spisen, hihihi.
Tommy kom....och Diva blev JÄTTE glad! Tommy är en liten favorit för Diva!
Wilma och "Elin" myser i fotöljen...
Så var maten klar...och vi åt en jätte god middag! Tack Yvonne!
Tarzan och Katten :)
Kom igen Katten!!! Ska vi busa?
Sen var det dags för oss att åka hem.....
Liten kissetur först...
Frank och Tommy.
Yvonne och Wilma.
När jag kom hem så var det två stora, goa luffsar som blev JÄTTE lyckliga!!!! Och jag får SÅ dåligt samvete! Har spenderat så mycket tid på de andra två små, och de stora fick inte mkt omtanke av mig idag :( Och i morgon jobbar jag 7-21, så då hinner jag ju heller inte med att hitta på kuligheter med dem :( Stackarna!!!! Men på Lördag ska vi ut i skogen och grilla, då ska Kaxe med. Och sen kan jag allt hitta på något riktigt kul med Baron sen me. För de vill ju oxå vara ute på äventyr! 
Ha det riktigt gott!
Och TACK snälla Yvonne och Frank! Vilken TOPPEN DAG!

090311

Hejsan!
Tänk att alla hundar älskar Wilmas säng ;)
Jag och Wilma tog med oss Tarzan och Diva ut på en promenad på förmiddagen.
Tarzan går så fint brevid Wilma :)
Lilla Diva.
Tre små goingar!
Här försöker Wilma hjälpa tarzan att hoppa över grenen. Hon ropar och lockar....och till slut hoppade han över ;)
Det har vart rätt gött väder idag, så jag och Wilma stannade kvar ute en stund till. Att göra sand kakor, som man sen bjuder mamma på, är ju riktigt roligt!
När Wilma stod där och "bakade", kom jag på att vi kunde göra trolldeg. Så vi kilade in och knådade ihop en deg. Men just när degen var färdig ringde syrran och frågade om vi ville med hem till henne....och det ville vi ju :) Så på tio minuter tog vi på Diva kläder, ytterkläderna till oss själva och fick med trolldegen...det ni :P
Gunde blev JÄTTE glad när han fick syn på den söta lilla tiken igen...
Men Diva ville inte busa med Gunde ;) Hon är som färdinand....det är så lungt och skönt, att sniffa på gräset... ;)
Det ser nästan lite oroväckande ut det här kortet....påminner om en katt som snart ska fånga en råtta, hihihi. Men Gunde skötte sig, han visade bara VÄLDIGT tydligt att han GÄRNA busar, om Diva vill ;)
Vi gick in och värmde oss lite med gott kaffe, och kaka...Mmmmmm!
Lilla Diva är inte blyg....här fanns det ett ben till lilla mig! Det gäller att ta för sig ;)
När vi fikat klart, så gick vi ut i trädgården igen. Och där fick Gunde busa! Med bollar!
Redig pojk!
Min solstråle!!!!!
Jag och Wilma pysslade iordning lite när vi kom hem. Och sen när Tommy kom hem efter jobbet, gick jag och Kaxe ut på åkern. Vi tränade lydnad. Mycket sitt, ligg, stanna kvar. Han är inte helt OK på ligg....men det är jag som har tränat dåligt! Och det sissta har det inte vart alls mycket lydnad här....skärpning!!!! ;)
Jenny och Johan var här när jag kom upp igen.
Johan är ju som han är va.....hmm....om Monikas mamma läser detta, så måste jag ju bara få lägga till, att Johan är inte så farlig som han ser ut ;) 
Jag hade ju lovat Johan kladdkaka, och det höll jag ;) Fick även en pressent av Johan....en receptbok på choklad bakverk ;) Kanske kommer att se Johan lite oftare nu.....vem vet?!
MUMMA!!!
Tarzan och Johan.
Lite snäll kan Johan vara IBLAND ;) Här får Tarzan smaka grädde.
När vi ätit så mycket, så vi nästan rullade fram här allihopa...ja, då blev det bus...
Här är den lilla spjuvern som delar ut grädden, hihihi!
Det fanns ju en som blev glad när vi busade....Tarzan hade ju redan fått smak på grädde...och det är ju mumma även för en liten kines ;)
Lika som bär!
Gillar Tarzans min :)
Lite mys fick det allt oxå bli, innan det var dax att sussa gott!
Puss och god natt!
Lilla Diva bäddade oxå ner sig ;)
I morgon ska vi upp klockan FYRA!!! Dax att sussa nu tror jag! Har just vart ut och kissat hundarna, mat och friskt vatten har de fått, kaninerna och katten me....så nu väntar nog kudden på mig. Vi ska till Yvonne och Frank i morgon :D Tommy jobbar i Örebro, så då vill jag vara på Vena hela dagen lång ;) Tarzan och Diva får vara med mig och Wilma där. Hade bra gärna velat ha med mig de andra två oxå....men, då behövs en större bil.... 
Ha det gott!

090310

Halloj!
Idag har jag vart ledig, och det har vart lilla goa Wilma, och hundar för hela slanten här ;)
Jag och Wilma tillsammans med Diva och Tarzan.
Lilla Wilma hjälpte mig (som vanligt) med att städa efter frukost :P Jag städar mycket...men vill inte ha hundhår och grus på mina golv ;) När vi var klara med det så gick vi ut och pysslade lite i trädgården. Baron var så skitig, så han hjälptes vi åt att borsta av.
Min lilla gubbe!
Sen tog jag och Wilma med oss Diva ut på en promenad. Det var inte meningen att promenaden skulle bli så lång, men vädret var ju så underbart!!! Solen den värmde jätte gött, så vi var ute 1,5 timme. Fast då vart det mycket stopp på vägen. Men är man ledig hela dagen, så behöver man ju inte skynda sig hem :P
Första stoppet blev vid stenarna och stenmuren vid stockamotrollen...
Wilma ÄLSKAR att klättra på dessa stenar!
Lilla Diva.
Min riktiga lilla godng! Finns ingen som kan få mig att le så ofta, som lilla hjärtat här! En riktig liten glädje spridare!!!!
Jag och Wilma gick vidare på promenaden....för ni ska ju inte tro att Diva ville gå på promenad här på alla leriga grusvägar....nej, nej, nej, hon kom på en egen liten lösning....bara till att hoppa på snål åket, så slipper man bli smutsig...och här kan man ju vila de små benen oxå, Hahahahaha!
Ett annat stopp blev bland alla stubbar som vi gick förbi. Här frågade Wilma om vi hade fika med oss....men det hade vi ju inte :( Men Wilma fixade lite låtsas fika till oss, och det passade ju kalas bra det ;)
Mammas hjärte-gull!
När vi kom hem från promenaden så var vi inne en liten stund för att äta...kan lova att Diva sov gott efter "promenaden" ;) Hon kröp under överkasten på sängarna här, och sussade riktigt gottigt! Efter maten pälsade vi på oss igen. Jag frågade om Wilma ville fika i skogen, men hon tyckte att vi kunde vara i trädgården ist, och så fick det bli. "Elin" skulle oxå vara med....jag undrar snart vad alla grannar tycker om våran gröna kompis ;)
Wilma släppte loss efter fikat, och dansade...ja, kanske fågel dansen?! Hihihi, den dansade jag och syrran när vi var små...har faktiskt inte tänkt på att lära Wilma den än....kanske något jag kan göra i morgon...
Härlig såg hon ut iaf! Goingen!
Hihihi, ja, den tjejen har energi! 
Vi tog med oss lilla Tarzan ut på åkern här...Wilma ville kasta boll till honom...
Men Tarzan hade ingen större lust. En gång fick hon kasta, och Tarzan sprang efter....men ja, där ligger bollen...och vad ska jag göra med den?!
Sötisen!
Leksaker som man hittar själv tycks vara roligare...för den här pinnen var ju en riktig höjdare!
Här är tarzan och Diva inne. Lite suddigt kort...men tarzan han vill bara busa...han försöker så flitigt så! Men närmare vågar han sig inte. sålänge inte jag klappar Diva :)
Lilla Wilma tycker det är roligt med både Tarzan och Diva. 
När Tommy kom hem passade jag på att gå iväg på en runda med Kaxe. Vi fick sällskap av Jenny och rasmus :D
Men vad seg du är rasmus!!!! Man måste ha lite fart i benen!!!! TJOHOO!!!!
Jag och Jenny skrattade rätt gott när vi såg Kaxe springa/hoppa runt idag. Han ser bara för härlig ut. Det är fullt ös som gäller, och han hoppar fram...påminner om en hare i större format :)
Avslutar med denna bilden. Säger som Tommy, ser ut som att det är en hund, och att bilden är spegel vänd. Två fina grabbar!
Nu ska jag pyssla lite...och sen blir det väl att kolla på teven innan man somnar. I morgon kommer Johan och Jenny hit. Ska bjuda dem på kladdkaka....Johan har ju tjötat så ;) Skrämmande att min kusin bara vill komma om jag har fika hemma......jag som trott att han är här för att träffa mig ;)
Ha det gottigt!

090309

Hejsan!
Igår blev det aldrig tid för att blogga. Men jag lägger ut gårdagens kort idag ist :)
Jag hade visst glömt min spålina i skogen i Lördags (Jag lägger min skit över allt...) Så jag, Tommy och Wilma packade väskan med fika, och tog med oss Kaxe ut till skogen. Det snöade igår...
Min snygging ;)
Min två godingar! Göttigt med fikat!!!!
Den här mackan se ju underbart got ut....
....nästan lika underbart som detta leende!
En stackare som fick titta på när vi fikade....inte lätt att vara hund :(
Tyvärr blev det inga kort tagna när Kaxe spårade...minnet i kameran vart full :( Jag tar många kort....passar på medans jag har syrrans kamera igen ;) Men han var grym! Jätte duktig på spåret igår. För första gången så gick han i raskt tempo, och klöven greppa han så fort han la märke till den ;)
Efter skogen, lämnade vi Kaxe hemma, och sen tog vi med oss städ grejer och åkte in till stan för att flyttstäda hos Christer.
Tommy med städ prylarna, hihihihi, ser seriöst ut va?
Lilla Wilma var ju med, och hon vill ju oxå städa så klart!
Här fikar vi i Christers nya lägenhet.
Christer.
Christer och Wilma.
Efter att vi städat en bra stund, så åkte vi hem till Monika och hämtade lilla Diva. Tyckte lite synd om Monika som såg så lessen ut nu när hon skulle vara utan hund en vecka. Och själv är man så glad över att få ta hand om lilla Diva i en vecka :P Men vadå...de är ju utomlands och har det säkert super gött och kul ;)
Wilma blev väldigt förtjust i Diva, och Diva ville vara nära Tommy :)
Pappa och Wilma myser...PUSS pappa!
Diva ville oxå mysa...
Jupp, här ligger vi bra!
Idag har jag jobbat. Men jag slutade klockan ett, så jag har fått njuta av det goa vädret idag!!! Vid halv tre tog jag och Tommy en promenad med Kaxe och Diva. jag ville inte släppa ihop henne mad alla hundar igår. Så idag tänkte vi att Kaxe och Diva skulle bli vänner. Det gick jätte bra på promenaden. Men när de skulle få hälsa på varandra så blev Kaxe lite ivrig, och Diva lite rädd. Kaxe ville bara väl, han var SÅ glad! Men eftersom det ändå skiljer ett par kilo på dem....så vågade jag inte. För skulle Kaxe råka trampa lite fel, när han är så glad, sprallig och ivrig...ja, vad skulle då hända med Diva? Inte värt att prova...
Tommy och Diva.
Min grabben bus!!!
Efter promenaden åkte vi in och tog det sissta på flyttstädet.
Wilma hade på sig ett sånt fint halsband som hon gjort på dagis idag, super fint!!!
Eftersom jag vet hur mina tre grabbar funkar när de är själva, så valde vi att ta med oss Diva. Och så kommer jag nog att göra i veckan. Inte för att mina ska bli "lidande" av att jag är hundvakt. Men jag vill inte lämna Diva själv tillsammans med någon av mina. Och att stänga in henne i sovrummet känns ju ganska trist....
Så här är lilla Wilma och Diva. Wilma tog så väl hand om Diva, medans jag och Tommy skura rent lägenheten.
Jag har försökt att fota Tarzan lite. Både inne och ute idag. Men han är spralligast av de spralligaste just nu :) Han vill SÅ gärna leka med Diva, han skuttar som en TOK, piper, "tassar" med fram tassarna, springer runt, runt...men Diva bara visar de små risgrynen och går iväg, hihihi, stackarn! Så då går Tarzan och "bråkar" lite med Missan, och sen försöker han att locka Diva till bus igen ;) Men hon vill INTE! Han är snäll Tarzan, för han håller sig ca en halv meter ifrån henne, men kan inte låta bli att försöka få igång lite bus... Nu har de väl ändå kommit en bit på väg, för de går förbi varandra, utan att Diva morrar nu. Och ute förut kunde tarzan nosa på henne lite innan hon morrade. Men Tarzan vill helt enkelt lite mer än bara nosa lite lätt ;)
tarzan kan sova lugnt i soffan utan att bry sig det minsta om att Diva traskar omkring på golvet...men när det är spring i tarzans ben, så ska det gårna busas oxå ;)
Nu sover lilla Wilma. Och jag och Tommy lånade "Romper Stomper" av Christer, så vi ska väl se den strax. Alla hundarna sover nu, gött!
Jag hoppas på att det blir lika fint väder i morgon som det har vart idag, för jag är ledig i morgon, och skulle vilja ta lite fina bilder på Wilma och hundarna.....men, men....vem vet hur vädret blir?! 
Ha det iktigt gott!

Träff med spårning, tillsammans med vännerna :)

Hejsan!
Idag har man gjort en del. Gick upp tidigt för att packa väskan full med klöv, blod och fika :) Sen åkte vi till mor och Gunnar och lämnade lilla Wilma hos dem. Mamma och Wilma var på slöjdmässa idag. Jag och Tommy åkte vidare för att plocka upp Monika, Diva och Martin i stan....fast de hade inte gått upp riktigt än, för Martin hade fått för sig att det var halv nio på kvällen som vi skulle träffas och spåra med hundarna i skogen, HAHAHAHAHAHA! Det tyckte jag var lite roligt ;) Ibland kan man missförstå varandra :) Men Monika och Diva blev fort klara för att följa med oss ut. Det tyckte jag var tufft gjort av Monika. Vi har setts en gång förut på mitt jobb, och pratat i telefon ett par gånger. Och så följer hon ensam med mig och Tommy, och hela bunten som vi sedan mötte upp, ut till skogen. Utan att känna någon av oss. Riktigt kul att hon följde med!
Det var kul att se hur alla "grabbar" visade intresse för Diva. Ja...vi vet ju alla hur grabbar är.... 
-Kolla in tiken killar!!!! ;)
"Strörst går först" Jag vill hälsa innan dig Loke!
Åh, vad de är efter en HELA tiden!!!!!!
Om jag blundar och önskar riktigt hårt att de lämnar mig i fred....så kanske, kanske de låter mig vara sen!
Eftersom vi ska ta hand om lilla Diva i en vecka, så ville vi ju att dessa två skulle funka ihop...och det verkar inte vara några större problem där inte. Hoppas att de vill busa lite här hemma på åkrarna sen!
Vi la spåren på en gång. Och sen tog vi en promenad, så att spåren fick ligga en stund.
Riktigt kul att min goa kusin Johan ville vara med oss....trots att han inte fått den där tårtan av mig än, så växlade vi ändå ett par ord med varandra ;) Inga sura miner här Johan! ;)
Lilla söta Loke!
Jag och Kathi tog med oss Loke och Tarzan ut på ett litet fält. och släppte dem lösa, så att de fick hälsa på varandra. I hopp om att de skulle bli riktigt GODA vänner...
Men dessa två grabbar var ganska lika i sitt sätt...svansarna rakt upp, båda ville vara lite dominanta...och ja, det funkade sådär. Lite morr och lite gruff vart det....fast inget bråk. Hoppas att de kan bli vänner på riktigt framöver :)
Härlig skog Björn och Karro tog oss till. Jätte härlig natur!
Efter promenaden blev det fika :D
Puss på dig matte!
Husse tänker på lilla Tarzan...han fick oxå en macka :)
Detta är ju lite av det bästa med att vara i skogen ;)
Min sötis!
En stolt husse tillsammans med sin jätte stolta jycke! 
Han tar spåren super bra Gunde ;)
Lilla Divas tur att prova...
Jag förstår inte riktigt matte....vad ska jag göra?!
Vadå..ska jag gå här åt eller???
Nej,men fy så äckligt!!! Här är det ju ett djur som tappat ett ben eller något! Nu vill jag bara gå tillbaka!!!! USH!
Sen var det lilla Tarzans tur. Sisst var han så noggran i sitt spårade, så rådjuret hann nästan för mulltna innan vi kom fram. Men idag spåra han med mer fart, och jag såg att han visste vad han skulle göra den här gången.
Detta är mattes kille det! Duktig liten grabb! :)
Sen var det Rasmus tur. Han ser ju så stilig ut när han går spåret fram!!!
En nos puss!
I bilen satt "Elin" och väntade på oss :) hehehe, detta har vart Jennys kompis i bilen ett par dagar :) Shit! Och henne är jag släkt med!? ( Jenny alltså ;))
I det här vädret får man rena, snygga bilar!
Jennys reg. skylt ;)
Efter skogen åkte vi hem till mamma och Gunnar. Och där väntade lilla goa Wilmis på oss!
Hon hade haft en TOPPEN förmiddag med mormor!
Lilla Wilma kramar om sin vän!
Jag, Tommy och Wilma spelade Bamse spelet en stund.
Min kära mor! 
Här lagar mor min mat. Och lilla Tarzan hoppas på det bästa! En liten, liten godbit vore gott!
Nehe, du matte...jag tycks inte få något gott :(
Men, jo då! Något gott blir nog alla bjudna på ;) Här tuggar tarzan på ett gott litet ben :)
Wilma sysselsätter sig själv lite...jag ville vara med...men en tjej på tre år kan ju faktiskt själv va ;) Jag om mamma fick iaf göra ramen :)
Efter maten så begav vi oss ut i trädgården för att se om Godistrollet hade vart framme denna Lördagen oxå. Wilma lånade mormors stavar :)
Hejsan, hoppsan! vad fanns det i detta trädet då?!
Åh! GODIS! Vilken lycka!
Smakar mumma detta!
Mamma.
När jag och Wilma kom hem så traskade vi ner till dammen lite. Vi tog med oss Baron ner dit.
Ser ju lite fram emot i morgon då lilla Diva kommer och hälsar på. Jag hoppas på att Tarzan och hon kommer att busa lite här hemma. Roligt för Tarzan att få en kompis för ett par dagar...som till och med är MINDRE än han själv ;)
Ha det riktigt gott!
Och TACK alla som var med i skogen idag! Det var jätte mysigt!

090306

Halloj!
Jag fick hoppa in och jobba natten i Onsdags sen. De ringde klockan 18.15, så det var bara till att hoppa in i duschen, och sen ta bussen in till stan. Efter att ha vart vaken i ett dygn, så kan jag LOVA att mammas säng var riktigt efter längtad i går morses ;) Tog det riktigt lugnt hemma hos mamma igår. Tommy och Wilma var där en stund. Jobbade natt till idag oxå, och det tackar jag för! Älskar dessa nätter! Tänk om man någon gång hade turen att få en natt rad :D 
Idag gick jag upp sent. Har städat här hemma. Sytt ett täcke till Tarzan, rakat den lilla. Umgåts lite med Wilma, och strax ska jag och Tommy titta på film och ha lite fredags mys! 
I morgon ska vi upp tidigt. Ska vara i stan klockan åtta och lämna Wilma hos mor. De ska på slöjdmässa. Jag och Tommy ska plocka upp en arbetskamrat till mig i stan. Hans tjej och hennes lilla söta hund ska oxå med, vi ska ut och spåra :) Ska möta upp jenny, Kathi, Syrran och Björn i väring, och sen ska vi ut hela gänget! :D Tarzan ska få följa med. Han ska träffa lilla Diva, jag hoppas att de blir riktigt goda vänner! För vi ska ha lilla Diva här i en vecka från och med Söndag, matte och husse ska lata sig en vecka utomlands....och jag fick lyckan att ta hand om Diva :D
Ser jätte myckat fram emot morgon dagen! jag tycker att det är skit kul att åka ut så ett helt gäng, tillsammans med hundarna, gå promenad, spåra och fika...och givetvis tjöta och skoja en massa :)
Så i morgon blir det nog fina kort i bloggen ;)
Ha det gott!

090304

Jenny kom och hämtade mig och Wilma på förmiddagen. Vi åkte först med Jenny ut till Lady. Där hjälpte lilla Wilma Jenny i stallet :)
Wilma hjälpte till att borsta ett par drag på Lady, och sen vågade hon sig faktiskt upp, och provsatt på henne :)
En av grabbarna var med ut till stallet. Hästarna var inte så farliga...han skällde en gång på Lady inne i stallet....då hon rörde på sig. Farligt det ;) Men annars funkade det toppen! Fast han har ju vart med förr, och vi har ju träffat hästar på våra promenader :)
Men de hade ett par andra roliga djur, som Kaxe tyckte var VÄLDIGT intressanta! De pickade omkring där på gården...
Ojojoj! Tänk den glada jycken, som fick sätta tänderna i en sån ;)
Ne, han var nyfiken på hönorna, och en gång kunde han inte låta bli att skälla på en höna som gick en liten bit framför oss. Men annars skötte han sig galant bland alla hönor :)
Efter stallet åkte vi hem och bytte hund. Vi lämnade skitiga Kaxe hemma, och tog med oss Tarzan in till stan. Först åkte vi till säng jätten och kollade på sängar....vad annars?! :P
Här ligger vi ju riktigt gott!
När vi åkte till säng jätten så råkade vi köra förbi grahns, en godis fabrik. Och Jenny blev så sugen på godis. Men jag sa att idag är det ju inte Lördag, så då kan man ju inte äta godis! Så säger man ju till Wilma, så det får man ju hålla. Men när Jenny låg där i sängarna och filurade så kom hon ju på en toppen id'e. Idag är det ju lill-lördag, så då måste man ju få köpa lite godis.... Ja, lite godis fick det bli. Och nu har Wilma lärt sig att det även finns något som heter lill.lördag..... Grrr! Kusinerna bara förstör! ;)
När vi handlat godis, styrde vi bilen vidare mot mormor Ingegerd. Där fick vi gott kaffe och fika, såklart!
Tarzan var ju med upp. Och när han och Gusten möttes på golvet så burrade Gusten upp sig, och morra. Tarzan han försökte på alla sätt och vis att visa Gusten att han ville BARA leka. tarzan var så, så, så glad. Men Gusten bara fräste. Tillslut blev tarzan lite rädd för Gusten, så han höll sig på avstånd. Och efter en stund gick Tarzan där ifrån. Men då jamade Gusten lite gulligt, så tarzan kom springandes....så började samma visa igen :) Det såg ut som att Gusten jävlades med tarzan, för han gick efter honom, och han jamade när han sprang därifrån. Men om Tarzan kom för nära så fräste han, och skrämde Tarzan :) Jäkla katt ;)
Två gånger visade Gusten sina klor för Tarzan. Han var en bit ifrån, så han nuddade honom aldrig. Men jäklar vad Tarzan tjöt! Man kunde tro att han fick sig rejäla revor! Men vi sa det, att på den lilla nakna hunden, så är väl bara blotta tanken på vassa katt klor illa nog för han....han har ju ändå retat upp Missan ett par gånger, så han vet att de kan göra ont.... stackarn! Och han som bara vill leka, när han äntligen finner en "vän" i sin egen storlek....
Mormor gillade Tarzan, och Tarzan trivdes nog rätt bra där i knät!
Här busas det!
Nu är vi hemma. Wilma och jag har just ätit lite mat, och nu har hon lite godis framme :) Tommy kom hem för en stund sen. Själv funderar jag på att snart gå en promenad med Baron, och sen kanske borsta av Kaxe lite, för han blev SÅ skitig i stallet, och sen så fäller han en hel del nu :P 
Ha det gött! Kramen!

090303

Hejsan allihopa! Ni har väl inte missat att jag uppdaterat min hemsida...redan ;) Hihihi, visst är jag bra på det Yvonne? ;)
Idag behövdes det städas lite i bygdegården....och då ville ju såklart lilla Wilma vara med där nere. Så medans jag skurade golven, torkade hon rent köksluckorna :) 
När vi städat klart där nere, så knalla vi iväg till grusgropen. Vi hade med oss Tarzan.
Vi tog vagnen, och inte pulkan, till grusgropen, för snön var på väg att försvinna, så på vägen fanns ingen snö...
Wilma hon klättrade upp för backarna....
och sen åkte hon på rumpan ner :D Det gäller att finna lösningen bara ;)
Tarzan det lilla busfröt!
Den här bilden är väl för go!!!!!
Efter promenaden lagade vi lite mat hemma. Sen provade jag på att göra en kladdkaka, det gick riktigt bra ;) Första gången jag gett mig på det :P I morgon får jag nog inte baka något, hihihi! Men det är ju så kul, och gott!!!!!
Vi knatade iväg till stockamotrollen efter att vi mosat magen full med mat och kladdkaka....det behövdes ut och röras lite på oss ;) baron fick hänga på.
Wilma tycker att det är tråkigt att gå på grusvägen....mer spänning att klättra på stenarna intill vägen ;)
Min goa Gubbe!!!!
Gubben tillsammans med lilla hjärtat!
Två slagna hjältar, hihihi. Tycker om dem när de sover ;)
När Tommy kom hem satte vi oss ner och åt lite kvällsmat tillsammans. Jag hade just då ingen lust att gå med Kaxe. Jag och Wilma har även vart nere vid dammen lite idag, vi har suttit en stund i sandlådan, och vi har städat här hemma. Det kändes som att mina ben inte hade fått vila något idag.... Men sen efter maten så pälsade jag på mig. Letade rätt på mina vinter ridstövlar, de är vattentäta och bra. Wilma provade mina vanliga ridstövlar, och jisses så rolig hon såg ut i dem! Stövlarna gick ju ända upp till rumpan på henne, och hon kunde ju knappt ta sig framåt ;)
Hur som helst, jag och Kaxe började att gå. Och det blir som det blir när man är ute med hundarna. Jag tränade honom lite först, sen knatade vi på och jag tittade på naturen, sen började jag fundera lite, bara lät tankarna gå....och helt plötsligt så hade jag och Kaxe vart borta i en och en halv timme...och jag som inte ville gå alls från början ;) Kaxe såg mer ut som en svart vild hund när vi kom hem....än en sankt bernhard. Jäklar vad skitiga de blir nu! Hoppas att det torkar upp lite snart! 
Nu ska jag läsa runt lite på andra bloggar som jag följer. Sen blir det nog natta. Jag är allt lite seg här... Ha det gott!

090302

Idag kom min kära sysster hit vid tio. Hon hade med sig det lilla Svarta busfröt Gunde. Vi tog med oss det goda kaffet, och traskade iväg bort mot grannens fina kohage. Där släppte vi hundarna.
Äntligen FRIA!!! Kom igen, nu ger vi gärnet!!!!
Är du redan trött, din lufs?
Kom igen nu då! Jag har fullt med energi kvar!!! Ta mig om du kan!
Hehehehe! Visste väl att du ville busa mer!
Jag, syrran och Wilma satt på en sten och tjötade, och tittade när hundarna busa. Visst får man en härlig känsla i kroppen när man ser hundar springa fria och busa, gå på upptäcktsfärd...och tigga lite fika ;)
Wilma och moster mummsar bullar!
Wilma har pratat om moster så länge, så hon har vart jätte glad dessa dagar då vi vart med henne. Men vad lessen hon blev när moster åkte hem :( Hon vill ju så gärna ha moster här hemma med oss!
Gose kramen!
När jag och Wilma kom hem bakade vi mina efterlängtade chokladbiskvier! Å så goda de är, riktigt farligt goda!!!! 
Visst ser de goda ut?
När Tommy kom hem fikade vi...såklart! Sen pälsade vi på oss, och tog med Baron ut på en promenad.
Det började snöa här på eftermiddagen, och det tyckte Wilma var roligt...
Här står Wilma och sliter och drar i en liten kvist som hon ville ha, hihihi. Hon fick inte loss den....
Tommy och Wilma åker pulka :)
Godingen!
Här fick Wilma tag på en käpp...
Kanske var lite tung....hmmm....
Jag och Wilma hittade en liten annan backe att åka pulka i....men det var bra skumpigt bland alla stubbar och stenar ;)
Lilla Tarzan har ju inte vart lika glad på att gå ut, som i Lördags :) Så det har bara blivit korta turer, så som till postlådan, ut i trädgården osv. Men han har levt loppan här hemma tillsammans med Missan :) Så i kväll när Wilma hade badat, och sen satte sig i soffan med täcket på sig. Så kom hon på att hon ville tälta med Tarzan :) Så här tältar de i soffan....fast Tarzan har huvudet utanför...behöver väl lite frisk luft, kan jag tänka :)
Ha det riktigt gott!

090301

Hejsan!
Nu är det första mars, nu kan man vissa dagar få känna av att våren faktiskt närmar sig. En av dessa dagar var igår. Det var SÅ skönt när jag gick ut med hundarna i trädgården! Solen sken, och runt tio tiden kunde man faktiskt känna att den värmde riktigt gött här ute, när man satt i lä! Till och med Tarzan sprang ut frivilligt igår, utan ett enda klädesplagg på sig, när jag hade ytterdörren öppen?! När Tarzan går ut frivilligt, då är det snart vår :D
Ett härligt kort, taget på förmiddagen utanför våran dörr.
Tarzan!
Innan jag åkte till jobbet igår, satt vi ute en stund och njöt av solens strålar. Här är lilla Wilma!
Jag jobbade 12-20 igår. Hade ingen större lust att gå till jobbet när det var SÅ underbart väder. Men eftersom jag var ledig idag, så trode jag att det vackra vädret skulle hålla i sig, hehehe, där trode jag FEL! :(
Idag kom syrran och hämtade mig och Wilma. Vi åkte hem till mormor och fikade, städade, åt jätte god mat...och fikade lite till, hihihi, äkta kaffe kärringar är vi allihopa!
Wilma vet vad hon vill. Hon sprang dirrekt och hämtade ett av Gammel mormors pussel.
Mormors katt "Ärtan".
Hjälpredan Wilma!
Här har vi våran "Boss" syrran.
Jag och Wilma satt och tittade lite på Wasa loppet. Och Irene x 2, jag har inte glömt vad vi pratade om igår ;)
Sen bjöd mormor på mat! tack mormor!
Mormors andra katt "Gusten".
När vi var klara hos mormor, så drog vi hem och hämtade Kaxe, sen åkte vi hem till Karro och Björn.
Kaxe och Gunde fick busa i trädgården. Kaxe var lite hårdhänt, men Gunde klarade sig finfint! Det är inte lätt att vara en stor tung bernhard på jätte bus-humör, och en liten labbe/spaniel som lek kompis ;)
Sen bjöd Karro och Björn oss på fika :p Gottigt! Får tacka för fikat, och för att Kaxe fick vara med inne. Han tycker att det är SÅ roligt att få vara med!
I kväll var Gisela och Bror här en stund. Tack för besöket! Vi var på bokrean innan de kom hit. Och Wilma hade köpt två böcker. Så Gisela fick läsa en saga för Wilma. En rätt lång saga. Och hon berättade den SÅ bra! Hon ändrade sin röst, när figurerna i boken pratade, hon pekade på bilderna i boken och förklarade, så att Wilma hängde med i berättelsen. Och hon bläste med en sån där sagar-berättar-röst. ;) Jag satt på Wilmas sängkant, och tyckte det var så mysigt att sitta där och lyssna. Så om jag gillade det, måste Wilma ha älskat hennes saga :) Tack Gisela!
Farmor och Wilma.
Nu blir det till att titta klart på Beck, och sen natta! I morgon kommer syrran hit, då blir det promenad och fika...tror jag. Vädret i morgon blir tydligen snöigt....så vi får väl se vad vädret tillåter....
Ha det gott!